Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Czy ktoś ma taki problem? 
Nie mogę zapisać na kompie gpx-a ze strony garmin connect 😕 ani z fenixa ani z EE2 🙈konto jest moje , ślad też. Przecież to ma max kilka MB.  Ktoś wie o co chodzi? 

IMG_7879.jpeg

Edytowane przez AniaSa
Napisano

Czy warto przejść z wersji 26.18 w Garmin 840 na 27.13?
Wersja 26.18 to dziadostwo. Nadal się resetuje. Tyle ze po resecie do ustawień fabrycznych trochę mniej. Koledze na tej wersji tez się resetuje. 

Napisano
10 godzin temu, KSikorski napisał:

W prawej części strony masz malutkie koło zębate.

Po jego użyciu pojawia się lista rozwijalna i w niej między innymi eksport do gpx.

Ale to jest komunikat właśnie po kliknięciu w tym miejscu i próbie zapisu gpx 😉 nie jestem nowym użytkownikiem tylko z nowym problemem który nie występował wcześniej 

Napisano (edytowane)

@AniaSa skoro  klikasz  w to jak przyzwoitość nakazuje i nic się nie dzieje   to masz skopane coś w przeglądarce. Pewno jakieś paranoiczne ustawienia bezpieczeństwa 😁.  Zresetuj ustawienia przeglądarki albo spróbuj w innej przeglądarce.

Screenshot 2025-05-10 at 08-42-26 Garmin Connect.png

@chopmaz jak na obecnym sofcie  się sypie to nawet nie pytaj tylko instaluj nową wersję  bo tam już powinny być błędy poprawione. Gorzej już być nie może..🤣

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

@AniaSa potwierdzam jest jakiś błąd obecnie i wyskakuje taka informacja w aktywności kilku godzinnej 

ps. konkretnie to zależy od wielkości pliku 

Edytowane przez szajbna
  • +1 pomógł 1
Napisano

Ja miewam problemy z zalogowaniem na Mozilli Firefox,  jak przechodzę na Brave'a to jest w porządku. Oczywiście po jakimś czasie na Firefox też się da.

Mój garmin już kolejny raz woła o aktualizację z wersji 24 na nowszą 24, ale usuwam plik aktualizacji.

Napisano
17 godzin temu, AniaSa napisał:

Czy ktoś ma taki problem? 
Nie mogę zapisać na kompie gpx-a ze strony garmin connect 😕 ani z fenixa ani z EE2 🙈konto jest moje , ślad też. Przecież to ma max kilka MB.  Ktoś wie o co chodzi?

A może zrobić to offline?

Ja od początku siedzę na BaseCamp, mogę podpiąć się licznikiem i przeglądać, eksportować co mam aktualne. Kilka razy (minimum raz) w roku zgrywam fit-y na komputer, zewnętrzny nośnik (pendrive lub karta pamięci) i mogę w dowolnej chwili przejrzeć całą historię zapisanych jazd.
Program nie jest już młody i z tego co wiem przez Garmina porzucony. Dla mnie podstawowa zaleta, to działanie offline i co najważniejsze to podgląd z mapami z urządzenia, więc przy planowaniu wiem czego się spodziewać podczas nawigowania, gdzie mogą być jakieś rozjazdy z rzeczywistością.

Są inne podobne programy pod Win, linuksy, na Maca pewnie też się coś znajdzie. Są po prostu do konwersji, w tym z tego co widzę też online.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@zekker mam na kompie base campa 😃 po prostu aktywności przez smartfona synchronizuje z kontem garmina ale coś zaczyna to kulec. Kiedys podpinałam pod kompa i ręcznie przerzucałam gpx. Ale na ogół to z fenixa zrzucam jego nie podpinam do kompa. 

Edytowane przez AniaSa
Napisano (edytowane)

Pomocy -dopadło i mnie .Pokazała mi się jakaś aktualizacja map  w Garmin Express-podłączyłem licznik do kompa i heja -po pobraniu aktualizacji ,komunikat błąd podczas instalacji aktualizcji i komunikat w liczniku "NIE MOŻNA ODBLOKOWEAĆ MAP"

Ponownie podłączyłem licznik do kompa i ponownie pobrałem tą samą mapę -teraz proces przebiegł ok ,ale w liczniku wygląda to tak ,że nie wyświetla żadnych szczegółów mapy .

@pecio w Tobie nadzieja 

garmin2.jpg

Edytowane przez Gregory34
błąd w pisowni
Napisano
4 godziny temu, szajbna napisał:

@AniaSa potwierdzam jest jakiś błąd obecnie i wyskakuje taka informacja w aktywności kilku godzinnej 

ps. konkretnie to zależy od wielkości pliku 

Dzięki za odpowiedź. 

Napisano

Zaktualizowane do map TopoActive 2025.10 :

Fenix 6x Pro, Forerunner 955, Edge 830, Edge 1030+, Edge 840, Edge 1040 -  bez najmniejszych problemów. Tylko trochę czasu to zajęło 🤣

Napisano

Witam,

Jak w Garminie Explore 2 trwale usunąć widżet sterowania światłami? Połączyłem sobie lampki bontragera i zainstalowałem Smart Bike Lights z Connect IQ, bo ten fabryczny widżet nie działa jak należy. Należało go zatem usunąć, aby nie gryzł się z SBL (z poziomu licznika Ustawienia>System>Widżety>Światło oraz z poziomu telefonu w apce Garmin Connect: System>Widżety i z listy odhaczam "Światło"). Problem w tym, że po zrestartowaniu licznika ten fabryczny widżet wraca i czasem powoduje, że lampki się rozłączają z licznikiem. Licznik jest oczywiście zaktualizowany. 

Napisano (edytowane)

@Gregory34 sprawdź   w ustawieniach map w EE czy  masz "ptaszki" na  danych regionach odpalone.

@wojtbike po resecie   EE 2 przywraca wszystko  co było fabrycznie zainstalowane.  Musisz znów powtórzyć tą samą procedurę  "odłączania"  garminowskiego  systemu zarządzania światłami.

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano

Mam pytanie o sygnalizacje POI na trasie. Robię sobie trasy w desktopowym planerze Locusa. Dodaję tam swoje własne POI i po nich prowadzę ślad. Po wyeksportowaniu gpxa i zaimportowaniu do do Garmin Connect te punkty wyświetlają się normalnie jako punkty trasy. Wysyłam następnie kur do EE2. Myślałem, że w ten sposób Garmin będzie mnie informował o zbliżaniu się do tych POI (szczególnie że jest możliwość wyboru pola:  Dystans do następnego punktu). Jednak mój EE2 zachowuje się jakoś dziwacznie: wybieram kurs, daję jedź i owszem te moje punkty POI wyświetlają się na liście, ale jedynie do momentu kiedy nie ruszę. Jak tylko ruszę to na ekranie po kolei pojawiają się monity o tych punktach i wszystkie znikają z listy. Robię coś nie tak czy ten typ tak ma?

Napisano

Trochę to bez sensu bo w natywnej aplikacji Garmina też te punkty widać. Przy którejś trasie dodałem sobie nawet od czapy jakieś punkty bezpośrednio z Connecta i EE2 zachował się dokładnie tak samo.

Napisano

Jakiś czas temu własne PIO robiło się w BaseCAMP i było to średnio wygodne. Potem pojawiło się w Stravie i dalej w Connect. Dzisiaj możesz dodać ten punkty w obu aplikacjach. Osobiście używam Stravy do planowania i tam POI działa poprawnie. Przynajmniej w parze z EDGE 1040. Cała zabawa wygląa tak: w stravie planuje trasę z PIO, zapisuje i oznaczam gwiazdką by poleciało automatem do Garmina. Po odpaleniu Garmina i synchro mam kurs, który po odpaleniu ma POI. 

Napisano

Ale u mnie przy planowaniu w Locusie wygląda to podobnie. Jak zaimportuje gpxa do Connecta to widać te moje POI (nawet z opisami jakie były w Locusie). Następnie po wysłaniu kursu do urządzenia i odpaleniu nawigacji te punkty pokazują się na mapie i na liście punktów trasy (nawet pojawia się dystans do nich na tej liście). Problem jest taki, że wystarczy że ruszę się z miejsca to prawie natychmiast wszystkie znikają z listy (zostają tylko jako ikony na mapie).