Skocz do zawartości

[Dziwne zachowanie] Jeżdżenie rowerem w kółko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Intryguje mnie często spotykane jeżdżenie rowerem w kółko w miejscu, coś jak tu:

Pytanie jest zasadnicze, w jakim celu niektórzy rowerzyści to praktykują? Czy chodzi o to, żeby Strava nie wykryła postoju? Czy oszczędzanie tarcz/klocków hamulcowych.

Napisano

Zdarzało mi się tak robić, ale na DDR, gdy długo nie zmieniało się światło. Tyle że znacznie wolniej, po prostu powoli się toczyłem w przeciwną stronę, żeby po 10 metrach zawrócić. Jak jedna runda nie wystarczyła, to robiłem drugą. W życiu bym czegoś takiego nie zrobił na skrzyżowaniu...

A po co? Żeby się nie wypinać. 

Napisano

Dlatego jest kretynem, że robi coś takiego na skrzyżowaniu i to całkiem sporym.

Napisano

jedyne logiczne wyjaśnienie to, że nie chce " stygnąć" żeby go nie przewiało, choć takie kołowanie śmiesznie wygląda :) 

Napisano

Trochę edytuję: 

Tu się nie ma co zastanawiać dlaczego i czy mu jaja marzną. Za to można mieć kilka "ciepłych" myśli na temat tego kogoś.. Toż ten gamoń jest jednym z powodów dla którego kierowcy są agresywni wobec nas...

Napisano
7 godzin temu, ChuChu napisał:

A po co? Żeby się nie wypinać. 

Ale że co, nie wypinać się z spd? No to może on jest usprawiedliwiony, on po prostu nie mógł się zatrzymać bo gdyby się zatrzymał to by się przewrócił. O tym nie pomyślałem.

Napisano

Nie jest usprawiedliwiony, bo takich rzeczy nie robi się na ruchliwym skrzyżowaniu. Jak masz pustą DDR i obok chodnik, to sobie można kręcić. No ale jak dookoła jeźdżą samochody? A co by było, gdyby akurat był tyłem, a włączyło by się zielone? Wszyscy mają czekać, bo taki cymbał sobie robi kółka?

Po prostu, są rzeczy których nie robi się w określonych miejscach. Już nawet nie wspominam, że kręci po obszarze wyłączonym z ruchu.

A zatrzymać i wypiąć się mógł, za samochodami.

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 1.12.2022 o 13:24, abdesign napisał:

Ps. i przy okazji pipą bo nawet stójki nie potrafi zrobić.

O kurde, to jestem pipą...

Napisano

@Nial Nie, nie jesteś. ;)

Chyba nie myślisz, że w mojej dość emocjonalnej wypowiedzi chciałbym obrazić kogokolwiek oprócz tego palanta z filmu - Jego chciałem - każdą możliwą formą ekspresji werbalno/pisanej - mogę dodać, że ma gówniany rower (to nie ma nic wspólnego ze stójką czy rzeczywistą fajnością roweru) ;) 

Napisano

Sam obserwuje u szosowców, głównie u swoich kolegów, swoistą niechęć do wypinania się z pedałów podczas postojów na światłach. Jeden opiera się o samochód, drugi o latarnie, a trzeci balansuje w stójce na granicy równowagi ryzykując złamania obojczyka 😉

Po jaka cholerę utrudniać sobie życie i rezygnować z tradycyjnego wypięcia ? Nie mam bladego pojęcia... Może chodzi o to żeby bloków nie ścierać, może o ciągłą gotowość do ataku, czy też może o 0,5 kalorii zaoszczędzonej na krótkim ruchu piętą... Hmm...

😅

Napisano
Cytat

Jeden opiera się o samochód

Szczerze życzę, żeby kiedyś któryś kierowca lekko ruszył, a kolega zaliczył glebę.

Napisano

Bardziej obawiam się tego, że jakiś brodaty wojownik MMA  ulegnie rozdrażnieniu, bo ktoś mu BMW wypalcował 😁

Napisano
3 godziny temu, KNKS napisał:

😉

Po jaka cholerę utrudniać sobie życie i rezygnować z tradycyjnego wypięcia ? Nie mam bladego pojęcia... Może chodzi o to żeby bloków nie ścierać, może o ciągłą gotowość do ataku, czy też może o 0,5 kalorii zaoszczędzonej na krótkim ruchu piętą... Hmm...

😅

Tu chodzi o to żeby nie tracić tej 0,5 sekundy cennego czasu na ponowne wpięcie 🤣

Napisano

Przepis jak zrobić z siebie durnia:

- na stałe przyspawać stopy do pedałów

-nigdy nie zsiadać z roweru bo się nie da, jak nie można jechać przed siebie to krążyć w kółko

-Profit!

Można by powiedzieć, że rowerzysta i rower tworzą jedność. Rower jak część ciała, to nabiera nowego znaczenia ale to miała być chyba taka bardziej psychologiczna więź, a nie fizyczna.

Napisano
Cytat

jak nie można jechać przed siebie to krążyć w kółko

Prawdziwe hardkory krążą w kwadrat lub trójkąt :P :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...