Skocz do zawartości

[800zł] rower mtb do jazdy w terenie jak i normalnej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po co fota. Przecież tam jest widelec markowany krossem, który nie ma żadnej możliwości regulacji, a nawet chyba nie da się go rozebrać.

Napisano

Po co fota. Przecież tam jest widelec markowany krossem, który nie ma żadnej możliwości regulacji, a nawet chyba nie da się go rozebrać.

A tak dla zobaczenia roweru :D
Napisano

A tak dla zobaczenia roweru :D

Fotkie wstawie przy okazji. Jeśli by nie było tej regulacji to nie ma tam żadnych cieczy wspomagających , może coś do polepszenia trzeba użyć, będę na przeglądzie to się gościa spytam. Ja pamiętam że w moim starym rowerze nie było regulacji i dopiero po roku ładnie się wyrobił i działał. jest taka możliwość ??

Napisano

Zrozum że to że rower ma amortyzator to nie znaczy że on będzie super pracował jak np. Epicon czy Raidon. Ja w moim krossie jestem wdzięczny że mi chociaż zamortyzuje jakiś np. wielki korzeń. Oleje i inne smary raczej mało mu pomogą.

Napisano

Zalanie nie za wiele pomoże, bo będzie tam dołem lecieć. Na zdjęciach nie widać śrub. Gutenberg żadne gwarancje i serwisy nie zawierają zlewania amortyzatora olejem ;) Nie jest standardowe działanie tylko twoje widzi mi się.

Napisano

Nie w tym rzecz. Nie każdy hejtuje ci ten rower, wszyscy mają swoje i są po prostu zapatrzeni w nie. Ja nie wzdycham jak widzę inne bo mam swój. A dupy ten Hexagon nie urywa. Rower jak rower

Napisano

Witajcie :)

Chciałbym się podczepić pod temat i zapytać szersze grono osób odnośnie wyboru któregoś z następujących rowerów:

http://rower-sport.pl/pl_PL/p/ARKUS-VIP-5.0-26-2010-bialo-zielony/778

http://rower-sport.pl/pl/p/KROSS-HORIZON-COSMO-6-rama-17/1464

http://rower-sport.pl/pl/p/ROMET-RAMBLER-4.0-FIT-26-2011/978

Jak widzicie, środki możliwe do przeznaczenia nie są olbrzymie (950 z wysyłką, tak jakby wyszedł ten rambler 4.0 to absolutne maximum), stąd pole manewru poniekąd ograniczone. Wszystkie te rowery są na niemalże identycznych podzespołach, różnią się jedynie cenami ( romet i arkus minimalnie, bo i są do siebie bardzo podobne) oraz trochę bardziej Horizon. Rower ogólnie będzie służył dziewczynie o wzroście ok. 170 cm do rekreacyjnej jazdy po zarówno nieutwardzonych ścieżkach leśnych, jak i jakimiś asfaltami. Arkusa VIP wydaje mi się, że ma jedna z moich znajomych, dosyć go sobie chwali... ale nie widzę sensu w płaceniu prawie 150 złotych więcej za kolor ramy oraz pancerzy :) Chociaż z drugiej strony różnica w cenie jest na tyle duża, że człowiek zaczyna się zastanawiać czy to po prostu z ramą jest coś nie tak :) Horizony są niby produkowane przez Krossa, ale jako marka nie zbierają zbyt pochlebnych opinii... stąd mój brak zdecydowania. Najlepiej byłoby, gdyby właściciel jakiegoś podobnego Horizona wyraził się na ich temat i pomógł zdecydować, czy różnica w cenie to kwestia np gorszego lakieru czy też jakieś poważniejsze sprawy w stylu kiepskie spawy albo nie wiem co tam jeszcze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...