Skocz do zawartości

[Koła i Opony 650b] dostępność części, marek i modeli

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Panaracer

1. Driver Pro (XC Marathon, 27.5x2.22, 580g)

Driver650BPro_front_1.jpg

2. Comet (XC Hardpack, 27.5x2.00, waga ?)
Comet_3.jpg

3. Swoop (XC Loose Conditions, 27.5x2.10, waga 620/700g z drutem)
Swoop_3.jpg

Napisano

Witam. Mój pierwszy post w grupie 650 :) Nie moja bajka, bo na razie nie przesiądę się ze swojego cudeńka na 26" ale chcę sie podłączyc do tematu opon.
Opony drutowane, ale dobrej jakości (sam jeżdzę i testuję 26"). Link od razu do polskiego dystrybutora. Jeżeli chcecie więcej info o oponach, cenach oraz jak wygląda sprawa zakupienia to piszcie śmiało
http://delitire.pl/c_52_Gorskie/p_816_SA_258/
http://delitire.pl/c_52_Gorskie/p_817_SA_263/

• Mod Team
Napisano

Rzymo, no ale to nie ta sama opona co by porównywac.  Przy np RaRa 26,27,5 i 29 wida, że 27,5 bliżej do 26. Było tu gdzieś takie zdjęcie chyba race kingów w 3 rozmiarach.
A tak po zatem - nagle wszystkim przestało jakoś przeszkadzac, że 27,5 jest podobne" do 26.
Co marketing robi z masą....

Napisano

Może i "prawie" to samo, tyle, że nie kończy się na samych kołach, obniżenie suportu względem osi kół jest sporo większe niż w 26".

• Mod Team
Napisano

@rzymo

Nie chcę Koledze niespodzianki psuć, ale chyba się tam coś nowego rodzi, co??? :whistling:

PS. poprzednią ramę widziałem ramę na alledrogo. :laugh:

Napisano

@rzymo

Nie chcę Koledze niespodzianki psuć, ale chyba się tam coś nowego rodzi, co??? :whistling:

Nieee... Ja nic nie wiem, nie potwierdzam i nie zaprzeczam :)

Na teraz poskładałem węglowego sztywniaka na kołach, których fragment widać powyżej (przód 27.5", tył 26"), a przez zimę i pewnie wiosnę koncepcja stalowego hardtaila 650b będzie się krystalizować i materializować...

Napisano

Rzymo, no ale to nie ta sama opona co by porównywac.  Przy np RaRa 26,27,5 i 29 wida, że 27,5 bliżej do 26. Było tu gdzieś takie zdjęcie chyba race kingów w 3 rozmiarach.

Tu to ładnie widać:

g4xt.jpg

Pytanko: czy ktoś z szanownych kolegów zakładał koła 650B do ramy 29"? Przeczytałem pare wątków na mtbr forum i zastanawiam się czy to nie byłby dobry sposób na spróbowanie  ;)

• Mod Team
Napisano

Teoderyku, gdybyś czytał "swoje" forum  DOKŁADNIE nie musiałbyś szukać po świecie :) Zajrzyj do wątku "moje 650", są tam dwa przykłady : Salsa Kovala i Unit Arka.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Z tego co znalazłem w sklepach czeskich to rozmiar 27,5 jest i znalazłem sklep który mi nawet wyśle ale myślałem że może najpierw spróbuje jeszcze znaleźć jakiś w PL.

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
Napisano

hehehe
będzie, że się czepiam, ale pod linkiem jest artykuł a w nim filmik. A w filmie oprócz przyciężkawej monotonii muzy kilka scen gdzie opona pływa wesoło sobie na boki, i kilka gdzie błoto trzyma się jej jak 3latek matkowej kiecki :D 

• Mod Team
Napisano

No to dobre masz oko anarchy, bo testerzy napisali w ocenie, że w życiu nie jeździli jeszcze na bardziej przyczepnych oponach. ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy da się gdzieś w Polsce już kupić Saguraro, Crossmarki albo Conti XK/RK w rozmiarze 27.5? Na Allegro posucha, same Schwalbiaki, nieliczne Kendy...

Ewentualnie jak kupować wysyłkowo z Niemiec albo UK, żeby koszty wysyłki nie zabiły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...