Trasshmann Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu W dniu 12.09.2026 o 16:56, smw44199 napisał: Obejrzyj jeszcze raz swój obecny rower, potem pomyśl, co Ci w nim przeszkadza, może da się coś poprawić. Pojeździsz trochę, to wyklaruje Ci się co warto kupić Na moim jezdzi sie bardzo twardo. Do tego orzeszkadza.mi zbyt pichylona (wyciagnieta) sylwetka. No i sam czuje ze ten rower cierpi pode mna. Cytuj
chudzinki Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Uchyl rąbka tajemnicy co to za rower - marka?, model? Będzie wszystkim łatwiej. Cytuj
Trasshmann Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 15 godzin temu, Turysta05 napisał: Jak tu czytam, że jezda na elektryku po płasko-Polsce nic nie daje dla rozwoju formy fizycznej, to nadziwić się nie mogę, że jeszcze nie utyłem do 115kg (100 już miałem), i jak to jest, że nawet z krótkiej wycieczki wracam w mokrej koszulce?? A tak serio, to trzeba to zdać na to, że jeżdżę bardzo często. Dawkowanie wysiłku i problemy nadwagi leżą w psychice. Osoby takie stosują różne wykręty, aby się usprawiedliwiać przed samym sobą. Szanowni Koledzy, żebyście nawet nadzwyczajnie się starali, a widać że działacie, to nie dobierzecie odpowiedniego roweru dla kolegi @Trasshmann, bo on nawet tego nie czyta: Obręczerowerowe A jeżeli jednak tu wróci, to moja rada taka: masz już obecnie wystarczająco dobry dla siebie rower na początek, ale żeby cokolwiek z tego skorzystać zacznij od intensywnych "spacerków" Serwisrowerowy Aby się nie rozpisywać, to pomoc Ai: Podczas godziny dynamicznego marszu osoba z otyłością może stracić od 1,5 do nawet 3 litrów potu. Dla porównania, szczupła osoba o przeciętnej kondycji traci w tym samym czasie około 0,5 do 1 litra płynów. Równomierne modelowanie sylwetki (Zwycięzca: Nordic Walking) Rower silnie rozbudowuje uda i pośladki, ale niemal zupełnie pomija górę ciała. Prawidłowy marsz z kijkami (z silnym odpychaniem się rękami) jednocześnie spala tłuszcz i ujędrnia ramiona, plecy oraz mięśnie skośne brzucha. Zapobiega to efektowi obwisłej skóry na ramionach po utracie wagi. [1, 2, 3] Czas trwania i regeneracja (Zwycięzca: Nordic Walking) Utrzymanie intensywnego tempa na rowerze przez 90 minut jest dla osoby odchudzającej się bardzo wyczerpujące i może prowadzić do zakwasów oraz zniechęcenia. Nordic walking z natury jest wysiłkiem o umiarkowanej intensywności (strefa tlenowa), co pozwala trenować znacznie dłużej bez uczucia skrajnego wycieńczenia. Możesz maszerować codziennie, podczas gdy po ciężkim treningu kolarskim organizm potrzebuje czasu na regenerację. [1, 2] Witaj, czytam czytam, zwyczajnie mialem chwilowa przerwe gsyz bylem poza zasiegiem. Jesli chodzi o aktywnosc fizyczna to musze naprawde delikatnie. Zalecenia mam takie, ze spacer do pol godziny, a najlepiej po 15 min. I w zasadzie przy spokojnym spacerze mam juz zadyszke. Gnaty jednak sa odczowalne, czyli kostki, kolana, biodra przypominaja o sobie. Jestem na diecie i korzystam z orbitreka. Rower to opcja na zasadzie przyjemne z pozytecznym. Nie mige forsowac ukladu ukladu sercowo naczyniowego gdyz podobno z powodu glebokiej niedokrwistosci porzadnie dostal w dupe. Takze, prowadze sie pod kontrola, ale szukam tez alternatywy ktora polaczy aktywnosc zdrowotna, z czasem ktory moge spedzac z kims. Odnosnie mojej otylosci, to efekt nie zaniedban typu zycie przed telewizorem, lecz wieloletniego zycia w skrajnie przewleklym stresie (utrata pracy chwile przed pandemia, uruchomienie biznesu i utrzymanie go w pandemii, dluga i ciezka choroba mojej matki, a w efekcie jej smierc, rozpad małzenstwa i mega ciezki rozwod). Niestety takie kombo wydarzen mialem w zasadzie w pakiecie wszystko na raz. Rezultat taki ze organizm zaczal sie poddawac. Zyciowe chmury zrobily sie rzadsze, wiec pora zawalczyc o siebie. 13 minut temu, chudzinki napisał: Uchyl rąbka tajemnicy co to za rower - marka?, model? Będzie wszystkim łatwiej. Kross Evado 3.0 2 Cytuj
chudzinki Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jeżeli na Evado czujesz się za bardzo pochylony to raczej nie myśl o niczym sportowym. Popatrz na coś takiego https://marinbikes.com.pl/produkt/marin-stinson-st2-2024/. Może nawet gdzieś dorwałbyś jakąś używkę na początek. Cytuj
akkwlsk Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 34 minuty temu, Trasshmann napisał: Odnosnie mojej otylosci, to efekt nie zaniedban typu zycie przed telewizorem, lecz wieloletniego zycia w skrajnie przewleklym stresie I jeszcze Ci mało, że postanowiłeś rozpocząć dyskusję na forum internetowym? A poważnie, moja propozycja - na razie przyłóż się do diety, bo wszystkie badania na świecie pokazują, że to dieta ma największe znaczenie przy walce z otyłością. Zdrowe tempo chudnięcia to 1kg/tydzień, jeżeli uda Ci się to utrzymać, to na wiosnę ten wątek przestanie być walidny i wtedy priorytety przy wyborze roweru będziesz miał już inne. Dorzuć do tego dobre nawyki żywieniowe (czyli nie tylko ilość kcal, ale też jakość jedzonka, zero alkoholu itp), regularny wysiłek fizyczny, który jest dla Ciebie na tym etapie bezpieczny i jeśli główne stresory masz już za sobą, to niedługo będziesz innym człowiekiem. Oczywiście łatwo się mówi, trudniej się robi, ale trzymamy kciuki A potem? A potem kupisz sobie taki rower, który Ci się po prostu podoba! Bo nie ma lepszego motywatora do jazdy, niż fura która cieszy oko Powodzenia w wychodzeniu na prostą, chętnie będę śledził wątek i dopingował! 2 Cytuj
Veriv Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu I ozempic lub pochodne bym rozważył... to nie forum medyczne czy paramedyczne ale mam super przyklady w rodzinie. To z tego co wiem na receptę, lekarz dietetyk (diabetolog?) to przepisuje. Ebike też bym rozważył, chocby wpierw testowo by spróbować. Bo kross evado to nudne okropnie, trzeba miec cos z życia. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi