Xzc Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam, Wymieniłem mocno zużytą kasetę wraz z łańcuchem na nowy, wszystko działa teraz fajnie poza jedną rzeczą, a mianowicie przy pedałowaniu pojawia się mocne trzeszczenie (strzelanie) zwłaszcza podczas jazdy pod górę, dostałem w serwisie informację, że to kwestia zużycia blatu i że to normalne, z czasem powinno się to ułożyć i przestać strzelać. Moje pytanie czy rzeczywiście tak jest, czy jest to tylko taka informacją aby zbyć klienta? Blat wg mnie nie jest jakoś tragicznie mocno zużyty ma przejechane może z 3.5-4k km, wcześniejszy miał ponad 10k i przy kilkukrotnej wymianie kasety z łańcuchem nic się nie działo. Cytuj
Turysta05 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Sprawdź czy Ci nie założyli zbyt szeroki łańcuch (dla kasety mniej rzędowej). Cytuj
KNKS Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przy napędzie 1x często winowajca jest właśnie blat. Cytuj
Xzc Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu jest założony GX T Type 12 s, wcześniej miałem x01 i nie pojawiały się takie problemy, ale rozumiem że jeśli blat jest temu winny, to nie jest to jakiś wielki problem i z czasem się to wyrobi ? Nie ma też dla mnie problemu aby wymienić blat, chociaż tak jak pisałem, nie jest jeszcze jakoś wybitnie zajechany i chociaż do końca tego sezonu bym chciał go dojeździć. Cytuj
Dokumosa Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu Czasami się ułoży ale to moze trwać w skrajnych przypadkach do czasu kiedy łańcuch osiągnie porównywalne wydłużenie ze starym łańcuchem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi