KrzysiekCH Napisano wczoraj o 20:46 Napisano wczoraj o 20:46 Antidote w końcu wypuściło gravela i jest ciekawie, tzn. oryginalnie 🙂 Gravelowy full Pathseeker - Antidote suspended gravel bike Cytuj
kipcior Napisano wczoraj o 21:23 Napisano wczoraj o 21:23 Ładna rama i z mojego puntu widzenia to tyle, jeśli chodzi o zalety. Napęd beznadziejny, bo 1x i do tego z kasetą bez sensu. Skoro rama amortyzuje to sztyca nie musi tego robić, więc powinien tam być myk-myk. Amortyzacja z przodu pewnie poprawia wygodę, ale czy montaż w tym miejscu nie robi tego samego co mostek Redshifta? Bo trakcji to raczej nie może poprawiać. Przejechał bym się na nim ale mam wrażenie, że moj pomodzony 6 lat temu Silex robi to wszystko lepiej. A to Antidote jest jedynie wstępem do rozbudowy. Tylko troszkę drogim. 1 Cytuj
KrzysiekCH Napisano wczoraj o 21:43 Autor Napisano wczoraj o 21:43 Cena wiadomo, ale pewnie większość osób kupi tylko ramę i będzie robiła osprzęt po swojemu. Fajnie, ze można te ramy lakierować w dowolnych kolorach. Co do tej amortyzacji z przodu - czemu ma nie poprawiać trakcji? Nie wiem co tam jest w środku, ale jakby miało jakieś rozsądne tłumienie to czemu nie. Droper bez dwóch zdań, w sumie maszyna na niebieskie flow traile 🙂 Cytuj
nctrns Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 10 godzin temu, kipcior napisał: więc powinien tam być myk-myk No a nie ma? To nie jest jakiś dropper AXS? Cytuj
KNKS Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 11 godzin temu, KrzysiekCH napisał: Droper bez dwóch zdań, w sumie maszyna na niebieskie flow traile 🙂 No przecież jest. I to AXS 😎. Ogólnie straszne dziwadło. Wróżę rewolucję, sukces rynkowy i sprzedaż na poziomie 6 sztuk 🤣. 1 Cytuj
kipcior Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @nctrns Seatpost ZIPP AM SP SC 0 OFFSET 27.2 350mm Wydaje mi się, że to jest zwykła sztyca. 11 godzin temu, KrzysiekCH napisał: czemu ma nie poprawiać trakcji? Nie wiem co tam jest w środku, ale jakby miało jakieś rozsądne tłumienie to czemu nie Kiepski ze mnie fizyk ale tak na oko normalnie masz amortyzację w lagach amora i to pracuje razem z kołem, dlatego poprawia trakcję. Tu jest wyżej, więc będzie amortyzować wstrząsy ale to tylko poprawi wygodę. Nie wiem czy to jest lepsze rozwiązanie od mostka czy po prostu to samo tylko inaczej. Cytuj
KNKS Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) Jeśli za amortyzację/tłumienie odpowiada elastometr lub elastometr+ugięcie ramy, to możemy praktycznie zapomnieć o jakiejkolwiek regulacji, poza wymianą elastometru na twardy/miękki (o ile przewidziane).O efektywnej regulacji tłumienia odbicia/dobicia nie wspomnę. Tak czy owak szanuję Antidote za podejście do produkcji. Podobno 100% elementów powstaje w PL. Edytowane 14 godzin temu przez KNKS Cytuj
itr Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Tak edukacyjnie Bebech Head Szoka, ślizgi na kwadracie to jest amortyzacja, ma wady ma zalety.Ale porównanie do mostka nie jest trafione. Canon pełnoprawne górale na tym robił, mniejsze skoki bywały w dostojnym miejskich rowerach np Koga Co siedzi w tej ramie i znaczenie 20 mm skoku - chmmm mały sceptycyzm wskazany rozumiem Cytuj
nctrns Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu @kipcior w specyfikacji jedno, na zdjęciu w pierwszym poście - doinwestowane drugie - tam ewidentnie jest dropper Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi