Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

@michalr75 Albo XR391 25 mm, które mają klasyfikację ASTM 3 - w przeciwieństwie do wspomnianych Newmen'ów, które paradoksalnie mają większą dopuszczalną masę (pewnie oba parametry nie są szczególnie istotne w przypadku lekkiej i bez szaleństw jeżdżącej kobiety), i są 40 g lżejsze  na sztuce.

Na BD 391 są 20€ tańsze od Newmen'ów - tu możesz się uśmiechnąć do @wr81, który zaraz rzuci lepszą ceną (jakby co, to nie będzie na mnie ;)).

Napisano (edytowane)

te Newmeny XR to gravelove kategoria 2... hookless (no i były kilka tygodni temu po 31 - wklejałem w okazjach)

EDIT @KrissDeValnor 🤪 teraz zobaczyłem komentarz, czyżbym był tak przewidywalny? Cóż, trzeb brnąć..

Fala dobrych ofert na Newmeny( koła i obręcze)  była na b-d kilka tygodni temu...  sam te 25 XR rozważałem do Marina San Anselmo małożonki ale odpuściłem.

Obręczy DT luzem bardzo  raczej nie śledzę (jestem obkupiony w ich koła systemowe klasy niśzszej i średniej)... 

Natomiast co do piast to bywają ostatnio ofert na DT, np. na Bike24 jest piasta przód 350 boost 28h IS za 37 EUR, na gt2.bike przednie 49 tylne 89 EUR itp itd.

Aby nie było że tylko do Niemca naganiam to na same obręcze (tyle że model chyba "za bardzo w drugą stronę") XM481 jest dość dobra oferta oe velo16 na allegro (230PLN/szt 29 32h)

Edytowane przez wr81
Napisano
5 godzin temu, michalr75 napisał:

Nie wiem czy już cos kupiłeś, ale właśnie składają się koła do roweru żony, obręcze DT XR331, piasty Novatec 791/792sb, szprychy Sapim D-light, komplet łysych kół 1550g, cena 1600 pln.

Potwierdzam, XR331 gną się od samego patrzenia.