Rafal_TREK6000 Napisano 16 Lipca 2019 Napisano 16 Lipca 2019 Cześć Kupiłem używana Rebe RL Dual Air 100mm i chciałem zrobic serwis, ale nie moge ustalić rocznika. Na goleni jest nalepka Motion Control (chyba chodzi o tłumik?), a nr seryjny jest pokazany na zdjeciu. Próbowalem po nr zidentyfikować rocznik, ale na stronce SRAMa wyszukiwarka nie daje wyniku. Czy ktoś jest ogarniety w temacie i potrafi pomóc? Rzecz w tym, ze nie wiem ile ml oleju wlać, a znając rocznik łatwiej się dowiem. Bede wdzięczny za wszelkie wskazowki Cytuj
kamar59 Napisano 16 Lipca 2019 Napisano 16 Lipca 2019 A napisz pod jakie koło jest ten amorek i czy ma sztywną oś to można zawęzić rocznik. Dual Air to już nie produkują od paru lat. Pierwsze 2 cyfry pokazują jaki to rocznik. Cytuj
Gość Napisano 16 Lipca 2019 Napisano 16 Lipca 2019 Jeżeli to jest Dual Air, to ostatni wyszedł chyba w 2012 roku. Także niezły leżak magazynowy Ci się trafił. Po tylu latach, ja bym się zastanowił czy nie warto zrobić pełnego serwisu. W końcu w optymistycznym przypadku to już ponad 7 lat... Cytuj
Brombosz Napisano 16 Lipca 2019 Napisano 16 Lipca 2019 Na stronie SRAMu jest tylko jedna, ogólna instrukcja do Reby DualAir (2011r), a w niej tabelka ile lać oleju do jakiego tłumika. Skoro ty w swojej masz Motion Control to sprawa się upraszcza. https://www.servicearchive.sram.com/sites/default/files/techdocs/2011-reba-technical-manual.pdf Cytuj
Rafal_TREK6000 Napisano 16 Lipca 2019 Autor Napisano 16 Lipca 2019 5 godzin temu, skom25 napisał: Jeżeli to jest Dual Air, to ostatni wyszedł chyba w 2012 roku. Także niezły leżak magazynowy Ci się trafił. Po tylu latach, ja bym się zastanowił czy nie warto zrobić pełnego serwisu. W końcu w optymistycznym przypadku to już ponad 7 lat... Nie jest to leżak, kupilem z drugiej reki uzywany. Właśnie taki mam zamiar, zeby zrobic pelny serwis. Kupilem w tym celu komplet nowych uszczelek, oleje, smar. 6 godzin temu, kamar59 napisał: A napisz pod jakie koło jest ten amorek i czy ma sztywną oś to można zawęzić rocznik. Dual Air to już nie produkują od paru lat. Pierwsze 2 cyfry pokazują jaki to rocznik. 26" QR. No tak, to juz ma swoje lata Dwie pierwsze cyfry przed T czy po? 1 godzinę temu, Brombosz napisał: Na stronie SRAMu jest tylko jedna, ogólna instrukcja do Reby DualAir (2011r), a w niej tabelka ile lać oleju do jakiego tłumika. Skoro ty w swojej masz Motion Control to sprawa się upraszcza. https://www.servicearchive.sram.com/sites/default/files/techdocs/2011-reba-technical-manual.pdf 123 ml według tabelki Dzięki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi