m16iki Napisano 25 Października 2018 Napisano 25 Października 2018 Witam. Mam pewien problem. Sprawa wygląda tak, że założyłem do roweru nową przerzutkę Shimano Alivio FD-M4000 , nie da się jej wyregulować. Reszta napędu w tym rowerze to kaseta Alivio CS-HG400 (11-34T), łańcuch Shimano CN-HG53 (9speed), przerzutka tylnia Deore M592 i korba Acera FC-M3000 (40/30/22T) . Myślałem nad kupnem nowej przerzutki, tylko nie wiem czy ma to sens jak może być to samo.. PROSZĘ O POMOC! Pozdrawiam!
MikeSkywalker Napisano 25 Października 2018 Napisano 25 Października 2018 A co oznacza "nie da się"? Przykręcasz przerzutkę, ustawiasz pod dobrym kątem i na odpowiedniej wysokości, ustawiasz granice, naciągasz linkę i ewentualnie regulujesz. A jak się nie uda to trzeba poszukać w okolicy serwisu rowerowego
seraph Napisano 25 Października 2018 Napisano 25 Października 2018 Albo coś robisz nie tak, albo przerzutka jest wadliwa, bo pasuje idealnie do konfiguarcji. Bez opisu objawów możemy Cię co najwyżej pocieszać
m16iki Napisano 25 Października 2018 Autor Napisano 25 Października 2018 No właśnie byłem w serwisie i ziomek powiedział że nie da rady jej wyregulować. Więc no nie wiem, a nie ma mowy o tym żeby była wadliwa, jest nowa z pudełka na 100%sprawna.. Dzieje się tak że na ustawieniu 2x7 przy mocniejszym depnięciu, przerzutka się częsie ale nic niby nie ociera o nią
GrzesPL Napisano 25 Października 2018 Napisano 25 Października 2018 Dobry wieczór Popracujcie nad wstępnym ustawianiem na mocowaniu mechanizmu przerzutki na rowerze/ na obejmie... Upewnij się, że jest dobrze/ poprawnie założona na rowerek. Nie wystarczy przykręcić ot tak do roweru, trzeba to zrobić zgodnie ze sztuką, regulacja potem. Jeśli jest sprawa i bez wad to poprawny montaż + regulacja z pewnością da dobre efekty.
Ilia Napisano 25 Października 2018 Napisano 25 Października 2018 Albo może zmień serwis to Ci powiedzą ewentualnie co z nią jest nie tak.
m16iki Napisano 25 Października 2018 Autor Napisano 25 Października 2018 dobra, dzięki wszystkim za rady, jutro się za to wezmę i dam znać co i jak...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.