Zbyszek.K Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca (edytowane) @Greg1... niestety ale mam podobnie w spodenkach z Deca... i tym samym siodełku co Ty, godzina lub dwie i nic. W spodenkach Rion po godzinie już zaczynam się kręcić na siodełku, dodam że ja mam Rion 8h. Spodenki Rion są przereklamowane, mało niekosztuję ale do spodenek z Deca... się nie umywają. Edytowane 17 Lipca przez Zbyszek.K 1 Cytuj
DEFTONES Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Ja uważam, że ze spodenkami i wkładkami jest jak z siodełkami - każdemu co innego przypasi. Ja mam kilka topowych gaci (np. Assosa) i o ile wykonanie jest premium, to jednak komfort jazdy na dłuższym wypadzie różnie, a czasami średnio. U mnie nieoczekiwanie RION z szarą wkładką, co do komfortu jazdy, wyszedł na prowadzenie. 2 Cytuj
Zbyszek.K Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca @DEFTONES... zgadzam się z Tobą odnośnie "d...y" każdy ma inną, mam oryginał Lotto Sudal - letnie (stary model chyba 2020) i tu nie nic nie boli, natomiast Lotto Sudal - zimowe już mnie po godzinie siodełko boli, niby identyczne wkładki a jednak inne odczucia. Cytuj
DyktaTusek Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca (edytowane) W góry na 1dniowe wypady tak z 5-7h czystej jazdy to normalnie w Endurach jeżdzę. Podobnie na grawelu, ale tu używam także, zwłaszcza na dłuższe trasy ASOSa - oczywiście wyciąłem w nich te 3cm wkurzające gumy na około nogi ciągnące za włosy 😉. A z rok temu z ciekawości i też na długie wypady kupiłem te poniżej. Dużo żelu, trzeba się przyzwyczaić że ma się coś w gaciach 😉, ale powiem Wam, że są wygodne i materiał też fajny, a podgumowanie jest punktowe nie jak w Asosach więc ciąć nie trzebabyło 😉.No ale wiadomo co doopa to obyczaj. I mam zasadę, zawsze biorę rozmiar większe niż wg tabel. SZORTY SPODENKI ROWEROWE MĘSKIE BOKSERKI KOLARSKIE X-TIGER WKŁADKA ŻEL XL - 5903794949911 - 13585805780 - Allegro Edytowane 18 Lipca przez DyktaTusek Cytuj
porcelanowy Napisano Poniedziałek o 08:27 Napisano Poniedziałek o 08:27 Powitoł We wsi prostowanie haka to kwota 30-60zet i jako centusiowa ZosiaSamosia zacząłem się rozglądać za chińskim urządzeniem. Po przejrzeniu opinii i youtuba stanęło na ZTTO HAG-5 - jakieś łączone oferty wpadły i za przyrząd zapłaciłem 60,99PLN: https://pl.aliexpress.com/item/1005009320838785.html Trzy haki naprostowane i sprzęt na delikatne: jestem zadowolony Na razie z jedynych minusów to lekki luz na połączeniu ośka-dźwignia - na kole 26" jakieś 2-3mm przy obręczy - da się to zminimalizować dokręcając śrubę, która jest na dole połączenia do momentu, aż dźwignia z trudem obraca się na osi wkręcanej w mocowanie przerzutki. Plusy: - ładny i kompaktowy - działa; - obrotowa cześć z prętem pomaga przy manewrowaniu podczas pomiaru; - pręt pomiarowy można zablokować śrubą, a nie kombinować z gumkami; - cena Cytuj
Bubbels Napisano Wtorek o 09:17 Napisano Wtorek o 09:17 (edytowane) W dniu 5.07.2025 o 13:04, cavr napisał: Co myślicie o tarczach ZRACE z Ali. Naczytałem się jakie to tarcze shimano to teraz gówno i warte są mniej niż chinole. Wyszukiwarka prawdę Ci powie Od siebie dodam że są super, używałem z MT200 klocki B05S oraz później wzmacniane EBC CFA327RR (klocki kotwice, zamieniają MT200 w 4tłoki ) (203/180mm) i teraz od kilku dni z MT520 + EBC CFA493HH - brak zastrzeżeń, bardzo dobra siła hamowania a do tego na 3 zamówione sztuki wszystkie przyszły proste jak struna pomimo że majfrendy wrzucają je tylko w kopertę bąbelkową owinięte dodatkową warstwą foli bąbelkowej, w każdym razie wolę ZRACE niż budżetowe szitmano, z siemano kuszące są dopiero SM-RT800, ale ta cena.. Na tę chwilę ZRACE spisuje się rewelacyjnie Spoiler PS: u mnie śmigają w ciężkim elektryku ~25-27kg plus rajder ~90kg. Edytowane Wtorek o 09:25 przez Bubbels Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 13:39 Napisano wczoraj o 13:39 Jakie obecnie plastkowe platfusy z czterema łożyskami są warte uwagi? Definitywnie żegnam się z zatrzaskami i pozostała mi tylko wymiana w gravelu. Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 15:15 Napisano wczoraj o 15:15 Widzę, że zbyt wiele wymagam Niech będą trzy łożyska. Cytuj
sky87 Napisano wczoraj o 15:36 Napisano wczoraj o 15:36 (edytowane) https://pl.aliexpress.com/item/1005001605485444.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.126.2e721c24EnEqAn&gatewayAdapt=glo2pol MZ 926. Te są świetne, mam od dwóch sezonów w każdych warunkach i nic im nie dolega. W jedym zgubiłem zaślepkę a i tak niewiele się zabrudziły w środku. Używam w mtb po lasach, po suchym, czasem błoto i śnieg. 3 inne osoby którym kupiłem również zadowolone. Edytowane wczoraj o 15:36 przez sky87 1 Cytuj
Roballinho Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu A masz jakieś porównaie do WheelUp'ów? Tylko takie chińskie plastiki do tej pory miałem pod butami. Cytuj
Dokumosa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Ja mam. Są lepsze od tych dawnych, prawilnych wheelupów ze względu na 3 łożyska vs 2 oraz większą i bardziej płaską platformę. 1 Cytuj
bastard83 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Też je mam i póki co nic się nie dzieje. Tzn MZYRH 926. A Wheelupy zamówione u nas jedne od nowego się nie kręciły, a po wymianie po kilku miesiącach już miały luzy. Cytuj
RabbitHood Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu A no właśnie - ostatnio u Chinoli szukałem "normalnej" wielkości platform żeby wymienić stare MZYRy i większość wielkie jak patelnie. Skończyło się na aluminiowych ztto, które mnie irytują tym, że są z metalu - jednak wolę nylony. Cytuj
porcelanowy Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Powitoł 18 godzin temu, sky87 napisał: https://pl.aliexpress.com/item/1005001605485444.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.126.2e721c24EnEqAn&gatewayAdapt=glo2pol MZ 926. Te są świetne, mam od dwóch sezonów w każdych warunkach i nic im nie dolega. W jedym zgubiłem zaślepkę a i tak niewiele się zabrudziły w środku. Używam w mtb po lasach, po suchym, czasem błoto i śnieg. 3 inne osoby którym kupiłem również zadowolone. Te z odblaskiem to taka sama budowa + odblaski, dobrze ogarniam? @RabbitHood - które ZTTO wziąłeś? Cytuj
RabbitHood Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu https://pl.aliexpress.com/item/1005002129377196.html Na promocji za 20 zeta kupiłem z ciekawości - fajnie w sumie się kręcą i wykonanie też jest ok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi