Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@Greg1... niestety ale mam podobnie w spodenkach z Deca... i tym samym siodełku co Ty, godzina lub dwie i nic. W spodenkach Rion po godzinie już zaczynam się kręcić na siodełku, dodam że ja mam Rion 8h. Spodenki Rion są przereklamowane, mało niekosztuję ale do spodenek z Deca... się nie umywają.  

Edytowane przez Zbyszek.K
  • +1 pomógł 1
Napisano

Ja uważam, że ze spodenkami i wkładkami jest jak z siodełkami - każdemu co innego przypasi. Ja mam kilka topowych gaci (np. Assosa) i o ile wykonanie jest premium, to jednak komfort jazdy na dłuższym wypadzie różnie, a czasami średnio. U mnie nieoczekiwanie RION z szarą wkładką, co do komfortu jazdy, wyszedł na prowadzenie.

• +1 pomógł 2
Napisano

@DEFTONES... zgadzam się z Tobą odnośnie "d...y" każdy ma inną, mam oryginał Lotto Sudal - letnie (stary model chyba 2020) i tu nie nic nie boli, natomiast Lotto Sudal - zimowe już mnie po godzinie siodełko boli, niby identyczne wkładki a jednak inne odczucia. 

Napisano (edytowane)

W góry na 1dniowe wypady tak z 5-7h czystej jazdy to normalnie w Endurach jeżdzę. Podobnie na grawelu, ale tu używam także, zwłaszcza na dłuższe trasy ASOSa - oczywiście wyciąłem w nich te 3cm wkurzające gumy na około nogi ciągnące za włosy 😉. A z rok temu z ciekawości i też na długie wypady kupiłem te poniżej. Dużo żelu, trzeba się przyzwyczaić że ma się coś w gaciach 😉,  ale powiem Wam, że są wygodne i materiał też fajny, a podgumowanie jest punktowe nie jak w Asosach więc ciąć nie trzebabyło 😉.No ale wiadomo co doopa to obyczaj.  I mam zasadę, zawsze biorę rozmiar większe niż wg tabel.

SZORTY SPODENKI ROWEROWE MĘSKIE BOKSERKI KOLARSKIE X-TIGER WKŁADKA ŻEL XL - 5903794949911 - 13585805780 - Allegro

Edytowane przez DyktaTusek