rodszyld69 Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Ok decyduje się na MTB. Proszę o poradę który wybrać Według mnie najkorzystniej z nich wychodzi Raleigh. W tej cenie ma w miarę sensowny osprzęt i ramę z główką taperowaną co jest dużym plusem.
Kamilos88 Napisano 30 Marca 2015 Autor Napisano 30 Marca 2015 Wole coś na kołach 29' po przymiarce takiego w go sporcie wiem że to koła dla mnie. Wiec jakie inne propozycje dostanie?? Koła 29' hydraulika i rozsądny osprzęt w przedziale maks 2200 lecz wokalnym niżej by jakieś akcesoria dokupić. Jakieś inne propozycje?? Może cos co nie widnieje na liście?? http://allegro.pl/rower-mtb-29er-cross-traction-deore-hydraulika-i5207774983.html może coś takiego?? co o nim sądzicie?
Kamilos88 Napisano 31 Marca 2015 Autor Napisano 31 Marca 2015 Czy ktoś może się wypowiedzieć czy ten rower będzie opłacalnym zakupem bo jestem do niego wstępnie przekonany :-)
rodszyld69 Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 bo jestem do niego wstępnie przekonany :-) A czasami nie jest on za mały jak na twój wzrost. Na 187 cm rozmiar 19" , będzie krótko.
Kamilos88 Napisano 31 Marca 2015 Autor Napisano 31 Marca 2015 W GO Sporcie krossa sprawdziłem na ramie 19" (esprit 920) i był idealny trzeba wziąć korektę na to ze są tutaj koła 29 a nie 26. Przy oponach 29" rama 19" jest dobrze dopasowana tam centymetr w jedna czy w druga stronę nie robi jakiejś większej różnicy, i teraz pytanie czy brać przez neta ten rower czy w GO Sporcie kupić tego esprita 920 lub jeżeli ktoś ma inną sensowna propozycję ja chętnie przeczytam i wyciągnę wnioski :-) Bo z tego co zauważyłem to te rozmiary są podane chyba na rowery o kołach 26" i dużo osób zapomina ze jak się weźmie koło 29" to rama automatycznie leci do góry czyż nie? :-) więc 19" rama w rowerze o kołach 29" to jak 21" rama w rowerze o kołach 26" ale to tak na moją logikę :-) poprawcie mnie jeżeli złe wnioski wyciągam :-)
Marcino1983 Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 A może takie coś: http://rowerykands.pl/rowery/113-kands-comp-er-29-nowosc-2015.html Ja chyba na niego sie zdecyduje ale na kolach 27.5 za 1650 plus przesyłka.
Kamilos88 Napisano 31 Marca 2015 Autor Napisano 31 Marca 2015 Chyba jednak zamówię ten rower co podałem czyli ROWER MTB 29er CROSS TRACTION DEORE HYDRAULIKA !!! bo jeszcze dostane błotniki oświetlenie i klucz :-) same pozytywy a kolorystycznie mi odpowiada wiec myśle ze to będzie świadomy wybór mój i nie będzie to zły wybór :-) Proszę tylko o szybką odpowiedź czy to będzie dobry wybór? Ok kupiłem ten rower :-) najpóźniej w piątek dam znać jak pierwsze wrażenia z jazdy :-)
Kamilos88 Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Rower już jest ale wymaga jeszcze centrowania tylnego koła :/ widać że się pospieszył składający bo nawet hamulce pomieszał xD hamowanie tylnego koła było z lewej strony i cyferki od przerzutek do góry nogami analogicznie po przeciwniej stronie jutro zdam relację z jazdy :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.