Skocz do zawartości

[do 2500 zł] MTB/29er/Cross?

peskot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w koncu wybralem ten rower:

http://allegro.pl/cube-acid-2012-stojak-serwisowy-akcesoria-i3862199036.html

co o nim sadzicie?

Rower ok. Ładna rama. Co do geo, to się nie wypowiadam, bo nie chcę zaczynać wojen religijnych. Z tego co pisałeś w pierwszym poście wynika, że sporo jeździsz od punktu A do B, więc polecałbym założyć jakąś oponę sammy slick przynajmniej na tył - różnica będzie na pewno odczuwalna.

Napisano

Fajny, ale kiepskie hamulce (posiadam takie). Truno powiedzieć w jakim jest stanie rzeczywistym, bo zdjęcia przeciętne. Będzie jeździł dobrze. Zimą hamulce mulą dość wyraźnie.

Hamulce są kiepskie, bo shimano do tych modeli paskuje tarcze hamulcowe szlifowane tylko z jednej strony. Nie nadają sie do nich klocki metaliczne. Należy wywalić tarcze shimano, orginalne organiczne klocki i bedzie ok.

Hej. Bardzo proszę o rady. Do wyboru  mam:

nowy Unibike evo 29 rama 17' (wyjściowa cena 2599)  lub

używany Focus Cypress 1.0 29er z tym że na ramie M - 48cm (cena 2200 z gratisami, stan bdb 700km przebiegu).

Ja mam 172 cm wzrostu. Waham się między tymi dwoma :( Mogę prosić o opinie który byłby lepszym wyborem?

Chyba żaden ze względu na wzrost. 

Napisano

@@komandosek, M445 są całkiem sprawne jak na najtańsze hydrauliki, nawet z żywicznymi klockami. Dużo większym problemem jest mulenie (sztywniejące uszczelki) w ujemnych temperaturach.

Napisano

Chyba żaden ze względu na wzrost. 

Dziękuję za odpowiedź. A dlaczego właściwie? Powinnam mieć jeszcze mniejszy?

Ogólnie jeździło mi się bardzo wygodnie na nich tylko trochę gorzej na focusie bo miałam wrażenie, że  muszę za bardzo sięgać do kierownicy.

Napisano

Ja mam 175 cm wzrostu i niekomfortowo się czułem na mtb 29 cali.

Wydaje mi się, ze lżej i wygodniej by i się jezdziło na 26 cali. Sam bym też nie kupił roweru używanego - dobra obsługa posprzedażowa(gwarancja) jest jednak bardzo cenna.

Pozdrawiam,

Napisano

Hm. W sumie nie mam porównania bo nie jeździłam na 26, ale jakoś mi się nie widzą takie. I tak będę więcej jeździć po szosie niż w terenie... prędzej wolałabym szybkość niż zwrotność :)

No teoretycznie gwarancja jest, był kupiony w sierpniu 2013... No ale tak czy siak ta rama 19 wydaje mi się za duża...

Więc dalej w kropce :(

Dziękuję, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...