Skocz do zawartości

[1000-1500 zł] Kupno roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamiast Fusion wolałbym Level'a A2.

@baranek - weź se kurde podaruj te szajsowe Kellysy - za mniej niż 3k tam nie masz czego szukać.

może i niczym szczególnym ten kellys (czy to Viper 40 czy 50) się nie wyróżnia a biorąc pod uwagę sporą zniżkę 1500/1400 to nie był by aż taki zły wybór a ok 400 zł w kieszeni lub modernizacje. Rama wygląda na solidną, prezentuje sie nieźle no i rozmiary 15,5' 17,5' 21,5' niektórym mogą bardziej przypasować. Ważne, że w sklepie będziesz miał możliwość przymierzenia się do niego. Jak na twoje wymagania to i Viper 40 styknie a za 1300-1400 to i tak cięzko coś sensownego znaleźć. Kross ma lepszy osprzęt ale i lepszy marketing więc ciężko z dostęp[noścą jak i rabatem w sklepie stacjonarnym.

Napisano

A mógł by mi ktoś podać róznice czym sie rózni kellys viper 50 od kross level a2  czy bardzo sie różnią i który wydaje sie lepszy :)

Napisano

Bardzo się różnią. Level to już geometria sportowa i musisz wiedzieć czy taka ci pasuje.

Swoją drogą to bym wolał Black Edition 2 którego opisałem w moim temacie razem ze zdjęciami. Gorzej jak nie masz Martesa pod ręką...

Napisano

Cześć,

podepne się pod temat bo chyba nie ma sensu tworzyć takiego samego, interesuje mnie cross w tym przedziale cenowym.

Problem jest jeden, mam 168 cm wzrostu i waże 60 kg. Mierzyłem dzisiaj 19 calowego KANDS - MAESTRO, i zdecydowanie 19 cali to dla mnie za dużo.

Patrząc po 17 calowych przymierze jeszcze UNIBIKE - FLASH GTS bo moge go znaleźć w Krakowie.

Myślałem nad lazzaro integral v3 ale to bez przymiarki prosto z internetu co mi troche nie odpowiada.

Które z typów wymienianych w tym przedziale cenowym łapie się na ten kurduplowaty wzrost? :)

Napisano

Od razu "kurdupel"?:) Akurat niski wzrost na rowerze to zaleta choćby i dlatego że rama lżejsza:) Do 1500 to kolego oprócz Integrala, cięzko coś polecić a i jakiegoś szału wyprzedaży póki co nie ma by można było poszperać. Cóż albo lazaro albo markowa rama a potem stopniowa modernizacja w miarę potrzeb i możliwości.

Napisano

Witam , 2 miechy temu szukałem roweru do max 1500 i sporo jeździłem i kilka rowerków sprawdziłem. Wybór padł na BE2 w Martesie. Sprzedawca mówił że to samo co Level A2. Na pierwszy rzut oka to faktycznie A2 , ale jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach. na pewno ma tańszy amorek z blokadą ale nie zdalną. Jak do tej pory sprawuje sie bardzo fajnie. Niestety w moim egzemplarzu trafił się bardzo słabej jakości suport , jakis noname plastykowy , zaczął szybko rdzewieć i po okolo 250km zaczeło coś w nim stukać. Niedawno wymieniłem na Shimano i jest Ok. 

Po za tym reszta jest jak na razie dobrze sie sprawuje i w tej cenie mogę ten rowerek polecić z czystym sumieniem. Według mnie największym plusem tego roweru jest rama...  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...