Skocz do zawartości

[Zlot] V Oficjalny Zlot FR.org

kyloziom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak rozumiem single czerwone są usypane na twardo więc niski bieżnik powinien styknąć.  No chyba że popada ;)

Ktoś odwiedzał czarne? Na czym polega ich trudność?

Napisano

Singltreki 

tutaj macie o nich temat na forum -> http://www.forumrowerowe.org/topic/107428-singltrek-swieradow-czy-juz-mozna-jezdzic/

Czarne szlaki nie są wcale trudniejsze od czerwonych, a ten najnowszy, czyli Hejnicki Hreben na końcu jest zdecydowanie najlepszym ze wszystkich singli. Jest tam kilka dość zaskakujących miejsc, ogólnie MEGA FUN, każdy będzie się dobrze bawił, bo to jest taka świetna zabawa, że nie da się tego opisać. Ja nigdy nie jeździłem na żadnych innych singlach to nie wiem jak jest w innych miejscach, ale tutaj jest EKSTRA, ścieżki w Czechach są idealnie wyważone, ciągłe zawijasy, przez całą ścieżkę macie banana na twarzy, bo jest szybko, płynnie i czuje się jakby rower nas sam ciągnął po tych trasach. 

Dojazdy na poszczególne szlaki są dość męczące, najczęściej to podjazdy, bo wiadomo - najpierw podjeżdżamy, a potem jak już wjeżdżamy na szlak to raczej profil jest zjazdowy :)

Wypożyczalnia rowerów

W samym Świeradowie widziałem tablice z info że można wypożyczyć rower, także do takiej normalnej jazdy na pewno znajdziecie. To jest miasto typowe pod turystykę, kto tam mieszka to ma z reguły albo dom na wynajem albo restauracje albo jakieś wypożyczalnie itp.

Jak chcecie ostrzejszą jazdę po singlach to możecie wypożyczyć Treka za ~80zł tutaj http://www.trek-centrum.cz/

prozijte-den.png

Wieczorem powrzucam jeszcze jakieś info o ciekawych miejscach w okolicy. 

Napisano

Ja piszę się na każdą możliwą propozycję! Atakujecie mnie przez cały dzień tak świetnymi pomysłami na wspólną jazdę, że nie wiadomo, co wybrać :)

Ja jadę z Zielonej Góry autem więc mogę kogoś zabrać po drodze do Świeradowa.
Planowo mam jechać 5-7 lipca, ale już wiem, że obronę na uczelni mam 15 lipca, więc może uda mi się dostać więcej dni wolnego w pracy. W takim wypadku jechałbym już 3 by dłużej poszaleć:)

Trzymajcie się!

Napisano

Ja też będę w środę 3 lipca już rano - zostawiam rzeczy i gdzieś się wybierzemy :) Z domu wyjadę około 10, to będę w agroturystyce po 11

Napisano

Ja śpię tam gdzie będzie zlot, dzisiaj dzwoniłem i po prostu zamówiłem sobie 2 noclegi więcej (środa/czwartek i czwartek/piątek) :-)

skocznie-narciarskie-w-harrachovie-8.jpgwodospad-mumlavy-360.jpg

Harrachov trzeba obowiązkowo zaliczyć  :thumbsup:

Napisano

W ośrodku gdzie zlot będzie :thumbsup: jadę z michalj

Dżizaaasss jak tam są takie krajobrazy to zostaję na stałe :woot: :woot:

Ukaniex a może Mess się skusi na wyprawę bo niewyżyty jest to gnaty rozprostuje sobie :laugh:

Napisano

Ja śpię tam gdzie będzie zlot, dzisiaj dzwoniłem i po prostu zamówiłem sobie 2 noclegi więcej (środa/czwartek i czwartek/piątek) :-)

skocznie-narciarskie-w-harrachovie-8.jpg

Harrachov trzeba obowiązkowo zaliczyć  :thumbsup:

Aż takich dropów to mój rower nie ogarnia.

Ale chętnie popaczę na innych ;)

Napisano

Już mam w teorii trasę Jakuszyce <> Harrachov ogarnięta, sąsiad mi wszystko opowiedział. Jutro chce zrobić jej objazd w drugą stronę, czyli:

Świeradów > 1) kopalnia kwarcu Stanisław > 2) Wysoki Kamień > 3) Zakręt Śmierci > Szklarska Poręba > Jakuszyce > Zjazd asfaltem obok rzeki i wodospadu Mumlavy do Harrachova > Harrachov > i tutaj my byśmy mogli pojechać na Orle (podjazd leśny) > Chatka Górzystów > zjazd do Świeradowa

1) zdjecie,600,280037,20120607,kamieniolom- 2) 221-Wysoki-Kamien.jpg

3) art_37_149.jpg

ja jutro jednak odpuszczam Orle, tylko będę wracać Czechami (Hejnice, Libverda, singltreki).

Napisano

Jaram się jak stodoła ogniem!

Nie będę się za Mess wypowiadał.

My też jesteśmy w miejscu zlotu więc nie będzie trzeba szukać budki telefonicznej.

Napisano

Trasy kuszące :D Jak tak czytam te opisy to sobie myślę, że szkoda byłoby taki fajny zlot ominąć :) Także mam nadzieję, że sprawnie uwinę się z sesją i uda mi się również dołączyć trochę wcześniej.

Czy jest tu może ktoś, kto też jechałby wcześniej na zlot i dysponowałby transportem dla jednego osoboroweru z jakiegoś cywilizowanego miasta, do którego docierają pociągi? :D

Ja prawdopodobnie będę jechał w piątek rano z Bielawy, przez Jelenią Górę na Gryfów, Mirsk i powinienem mieć miejsce na 2 osoborowery w samochodzie. Mógłbym Cię stamtąd zabrać, ale pewny będę dopiero jakoś tydzień przed zlotem.

W niedzielę w nocy jadę już do Saalbach więc muszę jeszcze przemyśleć kwestię tego czy jechać na zlot :/

Napisano

Dawno tu nie zaglądałem, na rowerze nie jeździłem ale czas się chyba pojawić na kolejnym zlocie :) Jest mozliwosc dopisania sie jeszcze czy szukac noclegu na wlasna reke ?

Ja prawdopodobnie będę jechał w piątek rano z Bielawy, przez Jelenią Górę na Gryfów, Mirsk i powinienem mieć miejsce na 2 osoborowery w samochodzie. Mógłbym Cię stamtąd zabrać, ale pewny będę dopiero jakoś tydzień przed zlotem.

W niedzielę w nocy jadę już do Saalbach więc muszę jeszcze przemyśleć kwestię tego czy jechać na zlot :/

Napisano

fajnie im nas więcej tym lepiej

niewiem jak wy ale ja za 2 tyg będę juz wracał z pierwszej wyrypy :thumbsup:

strasznie się jaram - aż temperatury dostałem......a może to grypa ??? :sick:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...