F90M Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, Chciałem rozkuć łańcuch ale zauważyłem że posiada on spinkę, nie miałem nigdy z taką spinką do czynienia i nie wiem jak ją rozpiąć. tutaj zdjęcie spinki http://www.bicyclepa...hain%20link.jpg
vitesse Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 srubokretem musisz zsunac zawleczke ta cienka blaszke
Foxi Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Brud często uniemożliwia poprawne ściąganie spinki i można się męczyć i męczyć. Wyczyść miejsce gdzie jest spinka z błota i smaru. Jak spinka jest na dole to też łatwiej się ściąga.
rzezniol Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Ta spinka wyglada mi jak spinka shimano ... Z zasady działania ta spinka jest racze jednorazowa ... Spięcia jak i rozpiecie polega na skrzywieniu łańcucha w miejscu tej spinki jakbuś chciał ją złamać ... Piny wtedy się do siebie zblizają i jeden ( ten własciwy) wyskakuje pzez to miejsce z większą szparką ... Robisz tak jak na tym filmie tylko w celu rozpiecia pozdro
F90M Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzięki rzezniol dokładnie o to chodziło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.