Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

andrej

To nie ma znaczenia ile ma lat konstrukcja i na jak wysokim stoi (stała) poziomie. W tym wypadku wyśmiewam jego wygląd i podejrzewam, że tak samo bym ją wyśmiał 10 lat temu. Po prostu niektóre rowery prezentują się pokracznie, IMO to jest jeden z nich.

Kubus18

Widzę, że zjechałeś sprzedawcę równo. Wiecie może z którego roku jest ten Cannon, cena 3,5 k za rower na całkiem niezłym osprzęcie nie jest zbyt wygórowana. Chociaż jeżeli to konstrukcja sprzed np 6 lat to faktycznie cena zbyt duża.

Kuku

Własnie miałem wkleić link z tymi ramami, ciekawe skąd gość wziął tyle skasowanych ram. Zawsze uważałem Cannona za markę na poziomie. Swoją drogą ładną antyreklamę firmie robi :(

Koła używane przez samą Karolę Kozelę, tylko, że raczej zbyt wysoka cena.

http://www.allegro.pl/item473119373_kola_m...it.html#gallery

Napisano

roswell

ja bym od Kozeli nic nie kupował - ta laska może dobrze jeździ, ale jako sprzedawca jest poniżej krytyki - kupiłem od niej ramę XTCka, dostałem rozmiar 20 zamiast 18 i nie chciała mi jej wymienić przez 3 miesiące... Kompletny brak kultury, nieodbieranie telefonow ode mnie, dopiero pismo z urzedu ochrony konsumenta pomogło i zwróciła kasę.

Napisano
ja bym od Kozeli nic nie kupował - ta laska może dobrze jeździ, ale jako sprzedawca jest poniżej krytyki - kupiłem od niej ramę XTCka, dostałem rozmiar 20 zamiast 18 i nie chciała mi jej wymienić przez 3 miesiące... Kompletny brak kultury, nieodbieranie telefonow ode mnie, dopiero pismo z urzedu ochrony konsumenta pomogło i zwróciła kasę.

Potwierdzam, chciałem kupiłem buty M085, wysłałem kase, przez miesiąc brak kontaktu mimo masy e-maili etc. Niby paczka cały czas w drodze była. Do tego dostałem e-maila, że nie wysłałem kasy za przedmiot i zwrot prowizji. Postraszyłem, skończyło się na M122.

Napisano
andrej

To nie ma znaczenia ile ma lat konstrukcja i na jak wysokim stoi (stała) poziomie. W tym wypadku wyśmiewam jego wygląd i podejrzewam, że tak samo bym ją wyśmiał 10 lat temu. Po prostu niektóre rowery prezentują się pokracznie, IMO to jest jeden z nich.

niestety nie zgodzę się z Tobą

z czasem/wiekiem zmienia się moda czy gust...

pozdr

Napisano
Są tacy co potrafią to naprawic ,np. Jarek - ''Luxtech'' naprawia carbonowe ramy.

Nawet na aukcji z tymi pękniętymi ramami podaje numer do kogoś kto naprawia carbon.

Tylko druga kwestia to koszt takiej naprawy (bo tanie to nie będzie pewnie) i wytrzymałość tego ale nie znam się to nie krytykuję ;)

Napisano
Potwierdzam, chciałem kupiłem buty M085, wysłałem kase, przez miesiąc brak kontaktu mimo masy e-maili etc. Niby paczka cały czas w drodze była. Do tego dostałem e-maila, że nie wysłałem kasy za przedmiot i zwrot prowizji. Postraszyłem, skończyło się na M122.

Ja również potwierdzam.

Kupiłem M085 i wysłałem kasę, niby ok, buty przyszły w jakiś tydzień, tyle że pod inny adres... Szczęśliwym zbiegiem zdarzeń jednak trafiły do mnie. Paragonu niestety nie było (podstawa gwarancji) po rozmowie powiedziała, że wyśle. Niestety nie doszedł :D no to ja drugi raz i powiedziała że tamten wysłała, ale wyśle drugi, też nie doszedł :( Nie chciało mi się już więcej użerać.

No i takim sposobem mam bez gwarancji, ale na razie dobrze się trzymają :P

Napisano
roswell

Potwierdzam! Kupilem od niej sztyce amortyzowana i dostalem bez jarzemka. Probowala mi wmowic, ze to czesci, ktore powinny byc w komplecie z siodelkiem... I dokladnie to samo - odkladanie sluchawki w polowie mojego zdania, nie odbieranie tel., nie odpowiadanie na maile, sprawa ciagnela sie pare miesiecy... Bardzo nieprzyjemna pani!

Napisano

Napisałem maila do kolesia, który "najechał" na ramę i dziś dostałem taką odpowiedź :(

Cytuję: niestety nie ma co ogladać mama najechała na nią rurki pękły nie do naprawy,ale moze bede miał taka samą z rozbiórki roweru bo mam taki sam rower ale to za tydzień może.

:(

Co do Marzocha - żadna mi okazja - sprężyna stalowa z elastomerem w jednej goleni.

Napisano
Potwierdzam! Kupilem od niej sztyce amortyzowana i dostalem bez jarzemka. Probowala mi wmowic, ze to czesci, ktore powinny byc w komplecie z siodelkiem... I dokladnie to samo - odkladanie sluchawki w polowie mojego zdania, nie odbieranie tel., nie odpowiadanie na maile, sprawa ciagnela sie pare miesiecy... Bardzo nieprzyjemna pani!

czyli pani kozela swieci w oczy swoim nazwiskiem i nic wiecej? nie lubię szmatławców ktorzy w ten sposob sie zachowują. dorabia do pensji oszukiwaniem?

u formickiego kupiowalem parę razy i choc informacje w odp na moje maile zawsze dosyc suche (pewnie ilosc maili jaką musi napisac) to zalatwienie transakcji bez zastrzezen.

Napisano
czyli pani kozela swieci w oczy swoim nazwiskiem i nic wiecej? nie lubię szmatławców ktorzy w ten sposob sie zachowują. dorabia do pensji oszukiwaniem?

u formickiego kupiowalem parę razy i choc informacje w odp na moje maile zawsze dosyc suche (pewnie ilosc maili jaką musi napisac) to zalatwienie transakcji bez zastrzezen.

szmatławcem od razu nie musi być trochę szacuneczku :)

co do formickiego to mam to samo zdanie ale trudno żeby niańczył każdego klienta

zawsze załatwia szybko i rzeczowo bez zbędnych ceregieli ;)

pozdrr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...