Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

21 km z Kulą, Tomkiem i z Krzychem. Słynny pkt. Widokowy ;)

Potem o 16 "oficalny" trening 26,63 km ze avs 21,32

Teraz wszystko mnie boli :).

Napisano

dzisiaj trening biegowy z trenerem, wyszlo niecale 9km w tym kilka sprintow. niedlugo jade na mistrzostwa wojewodztwa :) ale chyba musze zrezygnowac z tego biegania bo te treningi zabieraja mi czas w ktorym moglbym sobie posmigac na rowerku .

a teraz przegladam allegro w poszukiwaniu dobrych ofert ;)

Napisano

ja dziś 61km ze średnią 30km/h(oczywiscie szosa :-)) a teraz siedzę i rozmyslam czy pojechac na wyścig przełajowy

Aha bo bym zapomniał byłem dziś kupic olej do łąńcuch ;)

Napisano

Wczoraj rozłożyłem rower na części pierwsze, dzisiaj go wyczyściłem i złożyłem ponowie. Pare pierdół jak przycięcie kabli, czy nasmarowanie łańcucha zostało, ale to już jutro (a własciwie dzisiaj :) )

Napisano

Wspolczuje Blaze`a, bo jest niewygodne, ciezkie, zle wyprofilowane i latwo sie brudzi, a na dodatek jest pokryte obrzydliwym syntetykiem. Przejezdzilem na nim 2.5k km i nie chce wiecej miec z nim nic wspolnego :(

Napisano

Nie przesadzaj Xystoff :( Swoją drogą też przejezdziłem na nim 2.5kkm i powedrowało do sztywnej zimówki gdyż jest miękkie i na krótsze dystanse się sprawdza {na dłuższe mam twardsze siodło chociaż na obu wymiękam po długiej trasie :D}

Napisano

Ja dzis pobawiłem sie w serwis Meridy :(

Troche mi to zajęło ale jaka satysfakcja jest ze wszystko zlozone i elegancko chodzi :D

serw002wa8.th.jpgserwis003rk4.th.jpg

i złozona

wojownik001wu5.th.jpg

Napisano

Dużo ciemniejszy, też taki mam ;) A ile dałeś ?

Ja dziś wreszcie pośmigałem na Giancie w terenie, hihi...

Napisano

ja dzisiaj 31km z avs: 17,7km a w jedna strone mialem srednia ponad 20km... zawsze jak wracam i to podjazdy masakratycznie dlugie jade z predkoscia 12-16 km/h

Napisano

Za licznik dalem 54,99 a Ty? Troche duzy jest w porownaniu do licznika poprzedniego, tak dziwnie to wyglada na kierownicy ale chyba takie teraz sa wszystkie liczniki duze.

Napisano

aaa, przez was sobie znowu przypomniałem o tych licznikach, a już prawie sobie to z głowy wybilem:)

dzisiaj nabyłem linki i pancerze i zamontowałem do roweru. wszystko już poregulowane, jeszcze tylko przedni hamulec. podczas regulacji przejechałem się dobry kilometr i wszystko chodzi przepięknie:)

niestety okazało się że strzelanie wydobywające się z suportu to jednak pęknięcie... sam już nie wiem czy opłaca się w ogóle to słać na gwarancję bo i tak pewnie mi nie uznają... no ale musze sprobować chyba (kolejne tygodnie bez roweru?)

Napisano

Olek są dużo większe liczniki (mi zajmuje cały mostek :P ). Cholerka ;) ładna ta sigma :) A dzisiaj co by ot nie było to tylko dostroiłem zawieszenie. Czas trochę pojeździć :P

Napisano
Za licznik dalem 54,99 a Ty? Troche duzy jest w porownaniu do licznika poprzedniego, tak dziwnie to wyglada na kierownicy ale chyba takie teraz sa wszystkie liczniki duze.

A ja dałem troche więcej... 70 zł, ale to było 4 miesiące temu czy nawet więcej więc był to hit ;)

Napisano

A ja myślałem o moich rowerach i jeździe na nich...myślałem, kiedy znajdę czas żeby na nich pojeździć:) Ślub, sesja, remont i kurde nie mam czasu na nic :P

• Mod Team
Napisano

A ja nie dzisiaj,

ale wczoraj zrobiłem kilkanaście kilometrów po mieście.

P.S. Piszę dzisiaj, bo wczoraj zapomniałem sobie napisać o tym na forum. :P:)

Napisano

W końcu kupiłem sobie SPDy :). Przymierzałem się do tego przez dobre lata i w końcu się udało :yes:. Problem był generalnie w znalezieniu funduszy no i odpowiedniego rozmiaru...

Wybór padł na DMT Rock czarno-czerwone w Cykloturze (329 zł zamiast regularnych 439 zł), bo akurat był mój rozmiar na sklepie i mogłem spokojnie przymierzyć. Jak dla mnie wielka radocha :yes:. Pierwszą przejażdżkę planuję dopiero na za tydzień, po ostatnim egzaminie.

Wziąłem też pedałki 520. Myślałem nad 540, ale jako spd-owa świeżynka pewnie nie widziałbym różnicy, więc stanęło na 520 ;).

PS

Dawno się nie udzielałem, więc pozdrawiam wszystkich!

Napisano

@tomeks

Widzę, że masz w zwiazku z bieganiem ten sam problem co ja.

Prawdopodobnie wypisuje się z końcem lutego. Nie wyobrażam sobie treningów biegowych, a tuż po tym rowerowych.

O przygotowywaniu się równolegle do zawodów biegowych i rowerowych nawet nie wspominam :)

Swoją drogą śliczny ten licznik, pasowałby mi do sprzętu, właśnie dodaję czerwone akcenty. Chociaż trochę głupio pozbywać się prawie nowego BC-906 w celu kupienia prawie niczym nie różniacego sie 1106.

Dzisiaj jak wróciłem do domu czekały na mnie alu śruby/kominy do korby. Po dość męczącej przekładce zysk wyniósł 13g, korba waży 860g, a wiec wynik jest satysfakcjonujący. Ciekawe jest to że sruby trzymajace "młynek" są oryginalnie stalowe, a te łączace blat i środkową zębatkę stalowe.

Tak czy inaczej jeżeli komus potrzeba nowiutki set 4 śruby/kominy oryginalne XT zapraszam do mnie.

Poza tym siłowałem się ze Spinką Srama 7 rzędów i łańcuchem chyba UG50, za cholerę nie da rady tego spiąc, ma ktos jakies pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...