szamysz83 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia 6 minut temu, Dokumosa napisał: Póki masz zdjęte dolne golenie to wtedy sprawdzaj czy shaft tłumika wlezie tyle ile trzeba. Shaft sprężyny determinuje skok więc to punkt startu dla pomiaru. A ile ma wejść? 100 mm? Cytuj
Dokumosa Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Jak masz skok 100 to ma wejść co najmniej 100l icząc od tego poziomu do którego wystaje shaft sprężyny powietrznej. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Tak skok mam 100mm. Jak shaft powietrzej wystaje maksymalnie? Podrzucę zdjęcie jak teraz to wygląda. Shafty wyciągnięte maksymalnie ile się dało. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Przyszły mi uszczelki, i znowu nie te. I numer seryjny zestawu taki jak w serwisówce. Jestem już załamany. Cytuj
Dokumosa Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Z kołnierzami przyszly? Są tylko 2 rodzaje (jesli chodzi o pasowanie) 32mm do RS. Odnośnie zakresu pracy tłumika to.najpierw shaft olejowy wciskasz żeby wystawał tyle co powietrzny i dopiero z tej pozycji jeszcze 10cm ma pracować. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia 19 minut temu, Dokumosa napisał: Z kołnierzami przyszly? Są tylko 2 rodzaje (jesli chodzi o pasowanie) 32mm do RS. Odnośnie zakresu pracy tłumika to.najpierw shaft olejowy wciskasz żeby wystawał tyle co powietrzny i dopiero z tej pozycji jeszcze 10cm ma pracować. Tak z kołnierzami przyszły. No ręce mi opadły... Szukam zestawu bez kołnierza, ale niebardzo idzie znaleźć. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia (edytowane) Nie wiem czy mogę tu linka z alledrogo wkleić, ale wrzucę: https://allegro.pl/oferta/rock-shox-zestaw-uszczelek-upgrade-kit-32mm-13011152668?srsltid=AfmBOorMYEs0lKbx5kBEQdf-MIdmSFdZb-iivpCPeQ_Xk22N-HiqGBNg no na zdjęciach niby bez kołnierza A wcześniej zamówiłem to: https://allegro.pl/oferta/rock-shox-zestaw-uszczelek-kurzowych-upgrade-kit-12195950177 zdjecia nawet te same, też bez kołnierza Natomiast zestaw który kupiłem na samym początku, do dużego serwisu 200h, to wg Trailhead to: 00.4315.032.632, ale w nim wszystko pasowało, każdy oring oprócz uszczlek kurzowych. i teraz to już w ogóle na przyszłośc nie wiem który zestaw mam zamówić aby w jednym było wszystko . Obstawiam taki https://allegro.pl/produkt/amortyzator-przedni-rockshox-reba-a7-80-100mm-26-27-5-29-100-140-mm-enduro-774c5a67-b5c0-4038-964b-eb1a5f7bace8?offerId=16121980902 Edytowane 2 Sierpnia przez szamysz83 Cytuj
Dokumosa Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Reba 2013-2025 w środku prawie się nie zmiła i oringi pasują. Zmieniły się od bodajże boostowej A8 dolne golenie w których zaczęto stosować bezkołnierzowe kurzówki. Upgrade kit opisany jako ultra low friction występuje tylko w wersji bez kołnierza. Od niepamiętnych czasów kupuję takie rzeczy tylko u niemca - zawsze dobrze opisane i zwyle sporo tańsze niż w polandii. 1 Cytuj
szamysz83 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia (edytowane) 27 minut temu, Dokumosa napisał: Reba 2013-2025 w środku prawie się nie zmiła i oringi pasują. Zmieniły się od bodajże boostowej A8 dolne golenie w których zaczęto stosować bezkołnierzowe kurzówki. Upgrade kit opisany jako ultra low friction występuje tylko w wersji bez kołnierza. Od niepamiętnych czasów kupuję takie rzeczy tylko u niemca - zawsze dobrze opisane i zwyle sporo tańsze niż w polandii. A podrzucisz jakiś link do tego niemca? Czyżby Bike Discount? Tak na przyszłość będę mieć. Z góry podziękuję kolego Edytowane 2 Sierpnia przez szamysz83 Cytuj
szamysz83 Napisano 3 Sierpnia Napisano 3 Sierpnia No faktycznie są, różnica w cenie dość znaczna... Cytuj
szamysz83 Napisano 4 Sierpnia Napisano 4 Sierpnia @Dokumosa jak już skręce tą Rebę, dół z góra i baz napompowania powietrznej będzie mi się chowac pod koronę to znaczy że poziiom oleju w tłumiku jest ok? Gdyby nie chciał się schowac, to znaczy że jest go tam za dużo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi