Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 minut temu, Dokumosa napisał:

Póki masz zdjęte dolne golenie to wtedy sprawdzaj czy shaft tłumika wlezie tyle ile trzeba. Shaft sprężyny determinuje skok więc to punkt startu dla pomiaru.

A ile ma wejść? 100 mm?

Napisano

Tak skok mam 100mm. Jak shaft powietrzej wystaje maksymalnie? Podrzucę zdjęcie jak teraz to wygląda. Shafty wyciągnięte maksymalnie ile się dało. 

12.jpg

Napisano

Z kołnierzami przyszly? Są tylko 2 rodzaje (jesli chodzi o pasowanie) 32mm do RS.

Odnośnie zakresu pracy tłumika to.najpierw shaft olejowy wciskasz żeby wystawał tyle co powietrzny i dopiero z tej pozycji jeszcze 10cm ma pracować.

Napisano
19 minut temu, Dokumosa napisał:

Z kołnierzami przyszly? Są tylko 2 rodzaje (jesli chodzi o pasowanie) 32mm do RS.

Odnośnie zakresu pracy tłumika to.najpierw shaft olejowy wciskasz żeby wystawał tyle co powietrzny i dopiero z tej pozycji jeszcze 10cm ma pracować.

Tak z kołnierzami przyszły. No ręce mi opadły... Szukam zestawu bez kołnierza, ale niebardzo idzie znaleźć.

Napisano (edytowane)

Nie wiem czy mogę tu linka z alledrogo wkleić, ale wrzucę: https://allegro.pl/oferta/rock-shox-zestaw-uszczelek-upgrade-kit-32mm-13011152668?srsltid=AfmBOorMYEs0lKbx5kBEQdf-MIdmSFdZb-iivpCPeQ_Xk22N-HiqGBNg no na zdjęciach niby bez kołnierza

A wcześniej zamówiłem to: https://allegro.pl/oferta/rock-shox-zestaw-uszczelek-kurzowych-upgrade-kit-12195950177 zdjecia nawet te same, też bez kołnierza

Natomiast zestaw który kupiłem na samym początku, do dużego serwisu 200h, to wg Trailhead to: 00.4315.032.632, ale w nim wszystko pasowało, każdy oring oprócz uszczlek kurzowych. i teraz to już w ogóle na przyszłośc nie wiem który zestaw mam zamówić aby w jednym było wszystko . Obstawiam taki https://allegro.pl/produkt/amortyzator-przedni-rockshox-reba-a7-80-100mm-26-27-5-29-100-140-mm-enduro-774c5a67-b5c0-4038-964b-eb1a5f7bace8?offerId=16121980902

Edytowane przez szamysz83
Napisano

Reba 2013-2025  w środku prawie się nie zmiła i oringi pasują. Zmieniły się od bodajże boostowej A8 dolne golenie w których zaczęto stosować bezkołnierzowe kurzówki.  Upgrade kit opisany jako ultra low friction występuje tylko w wersji bez kołnierza. Od niepamiętnych czasów kupuję takie rzeczy tylko u niemca - zawsze dobrze opisane i  zwyle sporo tańsze niż w polandii.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
27 minut temu, Dokumosa napisał:

Reba 2013-2025  w środku prawie się nie zmiła i oringi pasują. Zmieniły się od bodajże boostowej A8 dolne golenie w których zaczęto stosować bezkołnierzowe kurzówki.  Upgrade kit opisany jako ultra low friction występuje tylko w wersji bez kołnierza. Od niepamiętnych czasów kupuję takie rzeczy tylko u niemca - zawsze dobrze opisane i  zwyle sporo tańsze niż w polandii.

A podrzucisz jakiś link do tego niemca? Czyżby Bike Discount? Tak na przyszłość będę mieć. Z góry podziękuję kolego ;)

Edytowane przez szamysz83
Napisano

@Dokumosa jak już skręce tą Rebę, dół z góra i baz napompowania powietrznej będzie mi się chowac pod koronę to znaczy że poziiom oleju w tłumiku jest ok? Gdyby nie chciał się schowac, to znaczy że jest go tam za dużo.