marvelo Napisano Poniedziałek o 06:09 Napisano Poniedziałek o 06:09 Rower kolegi, nie mój. Miała być tylko wymiana napędu, a tu takie kwiatki wychodzą: Cytuj
uzurpator Napisano Poniedziałek o 06:10 Napisano Poniedziałek o 06:10 Moim zdaniem, to śmietnik. 1 Cytuj
marvelo Napisano Poniedziałek o 06:14 Autor Napisano Poniedziałek o 06:14 (edytowane) Pomożecie przekonać kolegę, że ta rama już dokonała żywota? Ram 27,5-er jak na lekarstwo. Jakiś Kands na allegro wisi w paru kolorach napisów i rozmiarach za 459 zł, ale zawsze to nowe (no i ta pęknięta to też jakiś tani Kross). Coś innego budżetowego? Edytowane Poniedziałek o 06:16 przez marvelo Cytuj
kaido2 Napisano Poniedziałek o 06:52 Napisano Poniedziałek o 06:52 Wystarczy przedstawić prosty rachunek Koszt ramy 500, koszt uzębienia w tysiakach Stary tani Kross nie oznacza zły. Sam mam monstera na 22 letnim trekkingowym Voyage. Tyle co ta rama zniosła Zanim zdecydowałbym się na allegro pojeździł bym po złomach. Czasem można wyrwać fajne ramy w cenie złomu użytkowego Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 07:16 Napisano Poniedziałek o 07:16 Jak lubi szlifować asfalt zadkiem to niech dalej śmiga na niej . To przetarcie jeszcze jakoś warunkowo ujdzie ale pęknięcie na haku kwalifikuje ta ramę na przetop. Cytuj
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 11:33 Napisano Poniedziałek o 11:33 Jeździć i się modlić... ew. wymienić. Cytuj
PiotrWie Napisano Poniedziałek o 15:33 Napisano Poniedziałek o 15:33 Ja bym radził krytycznie obejrzeć resztę - bo jak po kupnie ramy okaże się że reszta części też zagraża zdrowiu i życiu to może jednak lepiej nowy rower. Sądząc po stanie ramy to kolega nie dba a jak nie widzi że rama do śmietnika to też chyba się nie zna. Jak mu pomożesz to zreanimować i sobie potem zrobi krzywdę to będą mieli do Ciebie pretensje - bo on się przecież nie zna a Ty mu pomogłeś 1 Cytuj
marvelo Napisano Poniedziałek o 18:39 Autor Napisano Poniedziałek o 18:39 11 godzin temu, kaido2 napisał: Stary tani Kross nie oznacza zły. Sam mam monstera na 22 letnim trekkingowym Voyage. Tyle co ta rama zniosła Ten Kross przejeździł około 10 lat, a do przetarcia dolnych widełek i pewnie też tego pęknięcia przy haku przyczyniła się pęknięta oś tylnego koła (oryginalna piasta była na wolnobieg). Napęd miał pozostać 3x7, ale już na kasecie (przeplot koła). Części zostały już kupione (piasta Joytech, korba ty301 42/34/24, suport Neco, kaseta hg200 12-28, łańcuch KMC X8) włącznie z tylną przerzutką (Alivio T4000, w rewelacyjnej cenie w Biostern). Ze starego roweru zostałby widelec z przednim kołem, hamulce, kierownica, mostek, klamkomanetki, siodełko, pedały i tarczówki na linkę (Tektro). Widelec wygląda ok, dla bezpieczeństwa może warto jeszcze zmienić kierownicę. Kolega został poinformowany o uszkodzeniach ramy i się zastanawia nad tą nową. A co sądzicie o tych ramach Kands? Cytuj
olo850 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Co można sądzić o ramie której jedyną cechą jest spełnienie wymogów ekonomicznych? Jak cena pasuje to brać, nie wiem czy z nowych są jakieś alternatywy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi