Kik Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć. Mam cannondale scalpel. Chciałbym zamontować sztycę regulowaną. Średnica 27 mm. Takie sztyce mają bardzo mały skok rzędu 60-80 mm. Trasy mtb, xc, lasy. Na sztywnej sztycy czuję się mało bezpiecznie na zjazdach. Czy to ma sens i wystarczy taka mała regulacja? Cytuj
gnomon Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Mają taki mały skok, bo średnica 27,2 to na nich wymusza... nie da sie zrobić moim zdaniem dobrego dropera na tak chudej rurce Cytuj
Mod Team sznib Napisano 7 godzin temu Mod Team Napisano 7 godzin temu OneUp ma 120kę: https://zumbistore.pl/sztyce-regulowane/6405-sztyca-regulowana-oneup-v3-o-skoku-120mm.html Cytuj
gnomon Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Ciekawi mnie trwałość tego rozwiązania 😉 ile ma ta wewnętrzna rurka średnicy ? Cytuj
gnomon Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No tak myślę, że pewnie mniej niż 25mm....31.6 OneUp ma wew 26mm. 😉 Cytuj
KSikorski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 27,2 są się użytkować, znajomy ma taką w rowerze o rozmiarze XL i to o skoku 120mm (sztyca marki KTM), ale po prostu trzeba ją stosunkowo często wymieniać. W tej średnicy oneup V3 / v3.1 oraz Bikeyoke divine 272 to rozsądny wybór. Cytuj
Kik Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dzieki, chodzi mi też o opinie użytkowników, czy skok 90 lub 120 mm to wystarczy? Mam 184 cm wzrostu, rower L, czy już nakręcać już żonę na nowy rower bo na takim droperze to niezezpiecznie na zjazdach. Jeżdzę obecnie bez droppera i jest niebezpiecznie niestety. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 4 godziny temu Mod Team Napisano 4 godziny temu Na strome zjazdy wystarczy, do skakania to im więcej, tym lepiej. 50 minut temu, KSikorski napisał: oneup V3 V3 obecnie nie ma sensu kupować, bo mają wadę, lepiej dołożyć stówkę i brać 3.1, gdzie ową wadę poprawiono. Cytuj
KSikorski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przy 175cm wzrostu i nodze 82cm testowałem dropper 100mm i był przykrótki, zahaczałem o siodło. 125mm to dla mnie minimum a 150mm daje mi komfort. Ta rama ma w ogóle prowadzenie dla pancerza od sztycy? Cytuj
KSikorski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tak, na stronie 16 jest to napisane: https://www.cannondale.com/en-us/owners-manuals/-/media/files/manual-uploads/my21/021_138678_can_oms scalpel ht_en.pdf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi