Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! Ostatnio przejechałem 150km i mam ochote na 200 km natomiast mocno czułem dyskomfort mialem fabryczne siodełko i nakładke żelową z actiona mam spodenki z allegro z wkładkami rowerowe za 30 zł ale było chłodno więc jechałem w spodniach  niewiem co zrobić czy kupić droższe dpodenki czy inne siodełko chce jak najtaniej i żeby emiare komfortowo przejechać tą trase nie jestem zawodowcrm średnis prędkość około 20 km /h więc chwile zejdzie rower gravel co polecacie? wzrost 176 waga 61 kg jeśli ważne

Napisano

Nakładki żelowe na takie długie trasy to taki sobie pomysł.  I do tego spodnie. Próbowałeś jeździć tylko w spodenkach z wkładką (wiesz pewnie, że bez majtek) i na siodełku? Jak się obciera, to można użyć specjalnego kremu do chamois (co oznacza irchę, bo kiedyś te wkładki były z irchy, najlepiej z kozicy górskiej, ale to jak łatwo się domyślić, wyszło z mody), którym smaruje się pupę. Jesteś szczupły, dużo jeździsz - sama twardość siodełka nie powinna być problemem. Gorzej z odparzeniami i otarciami, a nakładka plus spodnie im sprzyjają. Ale może jest inaczej. Jaki masz rodzaj niewygody? Może chodzi nawet nie o model siodełka, ale o jego szerokość. 

Napisano

pojawia się pieczenie on już jest po około 50 km nie ma tragedi ale lekki  dyskomfort czuję w czwartek przejechałem 150km piątek, sobota delikatne pieczenie, w niedziele prawie nieczułem wsiadłem i przejechałem 50 km i nawrót czuje do tej pory chciałem zrobić przerwe i w czwartek planuje pierwsze 200km chciałbym się jakoś przygotować aby komfortowo to przejechać