Jurek63 Napisano 10 Maja Napisano 10 Maja Stare buty się rozpadają i muszę wybrać nowe. Mam na oku dwa wzory i rozkminkę które wybrać. Jedne to adidas Terrex Swift Solo 2 a drugie to Five Ten Freerider. Jak ktoś z szanownych użytkowników maił te modele to proszę o opinie. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 10 Maja Mod Team Napisano 10 Maja Ja polecę Freeridery, ale w wersji Pro. bardzo wygodne i dobrze trzymają. 1 Cytuj
KrzysiekCH Napisano 10 Maja Napisano 10 Maja Od ponad 10 lat jeżdżę w 510 freerider - raz na dwa lata muszę wymieniać więc zawsze mam jedną parę kupiona na zapas. Testowałem kilka innych modeli, ale nie znalazłem nic co by lepiej trzymało. Wersję Pro miałem raz, ale podeszwa mi się rozleciała w trzy miesiące... pewnie miałem jakiś felerny egzemplarz. Generalnie możesz te podeszwy reanimować np. shoegoo wtedy wytrzymają dłużej. O tych adidasach się nie wypowiem. 1 Cytuj
wojtt80 Napisano 11 Maja Napisano 11 Maja Adidasy Swift Solo kiedyś miałem, (czy była tam 2 nie pamiętam) fajne, w przystępnej cenie ale podeszwa za miękka na platformy. Niszczy się dosyć szybko. 1 Cytuj
Pietrash Napisano 11 Maja Napisano 11 Maja Ja mogę również polecić Adidas five teen freereider. Wygodne a do tego trzymają się jak przyklejone do pedału. 1 Cytuj
Maciorra Napisano 11 Maja Napisano 11 Maja Dla mnie zwykłe Freeridery są najwygodniejsze, za to Pro lepsze w deszczu, bo nie piją tyle wody. Z dotychczasowych doświadczeń wychodzi mi, że jedne i drugie wytrzymują u mnie ok 2 lat. Potem w podeszwie są kratery znacząco pogarszające trzymanie się pedałów. 1 Cytuj
Jurek63 Napisano 20 Maja Autor Napisano 20 Maja @sznib, @Maciorra, @KrzysiekCH, @wojtt80, @Pietrash dziękuję za odpowiedzi. A jak wygląda sprawa z rozmiarem buta w tych 5 10, jest normalna czy zaniżona? Cytuj
wolek Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Nie zgodzę się chyba że nosisz tylko adidasy, keen, merele, ua. Ja 43 normalnie a 5 10 44, 44 2/3 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 20 Maja Mod Team Napisano 20 Maja Mi z Adidasa idealnie pasuje 40ka i tak samo z FiveTen. A z Nike np. to 40,5 musi być. A z Merrella 41. Cytuj
wojtt80 Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Terrex Swift Solo miałem o numer większe, 45 -----> 46. Cytuj
Czikol Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Sugeruj się długością wkładki/stopy. Buty na pewno się nadają na szeroką stopę w razie czego. Cytuj
Greg1 Napisano 20 Maja Napisano 20 Maja Ja generalnie noszę 43, buty sportowe i trekkingowe w zależności od firmy od 43, poprzez 43 1/3 i 43,5 do 44 (jedne niskie trekkingi Columbia mam nawet 42,5) a Five Ten Sleuth mam 43 1/3. Bardziej mi się chyba sprawdza amerykańska/brytyjska rozmiarówka i patrzę, żeby były rozmiary US 9,5 / UK 9 Cytuj
Pietrash Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja Ja swoje adidasy kupiłem o rozmiar większe niż normalne buty na co dzień. Są luźne i nic mnie nie obciska nawet po dłuższej jeździe. Cytuj
revolta Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja Five ten Freerider pół numeru większe niż cywilne buty jest ok . Cytuj
bashey_pl Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja 5 10 Freeridery zwykłe mam 44 2/3 a 5 10 Sleuth już 45 1/3 więc lepiej przymierzyć. Cytuj
keltu Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja U mnie Terrex Swift Solo to była porażka, ból stóp po kilku kilometrach wyjątkowo się nie polubiliśmy. Freeridery 5.10 wręcz przeciwnie świetne, wytrzymałe, wygodne buty choć dość ciężkie. Aczkolwiek ja mam ten skórzany wariant może inne są lżejsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi