LukaszHor Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Witam! Przymierzam się do nowego roweru szutrowego, z myślą m.in. o bikepackingu i w przeciwieństwie do zakupu poprzedniego ponad dekadę temu, tym razem bez dobierania „na czuja”. Chciałbym zrobić bike fitting, a raczej bike sizing, tak by wiedzieć, jaki dokładnie rozmiar mi pasuje, oraz jak go powinienem ustawić po zakupie (wysokość siodła, długość mostka, rozstaw pedałów itd.). Szukam więc miejsca, w którym mógłbym to załatwić, najlepiej z dobrym dojazdem pociągiem z Bydgoszczy, czyli np. Trójmiasto, Poznań, Toruń. Samą Bydzię już sprawdzałem i wydaje mi się, że jest tu tylko jedno miejsce zajmujące się bike fittingiem, ale nie tylko nie wspominają na stronie o bike sizingu, to na dodatek jest to firma, z którą mi się drogi rozeszły po 10 latach korzystania z serwisu, po tym, jak rok temu jeździłem w kółko z rowerem do reklamacji. Czy macie jakieś doświadczenia z tym tematem? Korzystaliście z bike fittingu i możecie polecić/odradzić jakieś miejsca? Najlepiej, gdyby osoby tam zatrudnione miały jakieś doświadczenie z fizjoterapią i potrafiły wziąć pod uwagę przebyte urazy i kontuzje, a nie tylko ustawiały pod maksymalną wydajność, bo to mnie zupełnie nie interesuje. Cytuj
Eathan Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @LukaszHor jak Poznań to pewnie rowerownia.com 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi