acid1234 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Koła oparte o starsze piasty DT Swiss 350. Chciałem nasmarować Ratchet i po zdjęciu bębenka z kaseta oraz kół zębatych Ratchet 36. Wyjąłem też ta metalową tuleje dystansowa. U mnie ta tuleja ma wyżłobienie z jednej strony(wygląda na fabrycznie zrobione). Co dziwne na zdjęciach i filmach innych piast DT350 nie ma tego nacięcia.Załączam zdjęcia. Jak powinno być to nacięcie podczas montażu czy do wewnątrz piasty tj. do dołu. Czy jednak do góry w stronę kasety? Czy to nacięcie tulejki dystansowej ma jakieś zdanie? Cytuj
wojtt80 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zobacz czy na end capie masz mały oring wewnątrz, to nacięcie jest po to żeby tam siadł. Cytuj
cervandes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No co Ty, gdzie endcap a gdzie ta tulejka. Endcap siada na oś, kilka cm dalej. Cytuj
Eathan Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu Jestem niemal pewien, że w moich 350-kach nie miałem takiego nacięcia. Albo ono jest tak mało widoczne, że przez wiele lat o nim nie wiedziałem i zakładałem bez zwracania na to uwagi Cytuj
cervandes Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu Nie ma, nie ma, to jakiś krótki eksperyment DT musiał być bo nawet w necie ciężko znaleźć o tym info. Tu potrzebny jest ktoś, kto się zetknął i wie. Cytuj
wojtt80 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu Zajrzę do swojej, możliwe że rzeczywiście trochę za głęboko jest ta tulejka. Cytuj
leejoonidas Napisano 41 minut temu Napisano 41 minut temu (edytowane) To nacięcie niczemu nie służy. To może być błąd w produkcji nie wpływający w żaden sposób na działanie piasty. No chyba że chcieli urwać cenne gramy lub miligramy na wadze. Edytowane 39 minut temu przez leejoonidas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi