Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam pompki,jak najmniejszą żeby weszła w torbę na ramę. Torba to Rockbros B68. Wg specki torba na wymiary 25x14x14. Manometr nie jest wymagany,ważne żeby dawała radę powyżej 3-4 barów ogarnąć. Presta. 

Myślałem o elektrycznych,ale to dwa razy koło napompowane i prądu nie ma. Niby ile można mieć pecha,ale ostatnio miałem takiego i 6km z laczka do chaty prowadziłem rower. Zawsze opcja powerbank i taka pompka 🤔

W sakwie w sumie mam telefon,klucze do chaty w przegródce i wrzucam w zależności od pogody komin na szyję i coś pod kask na głowę,żele lub musy itp. Więc coś się zmieści,a część zawsze mogę przenieść do kieszonki na plecach. W sumie jakąś dętkę musiałbym też wrzucić. 

Co mi się podoba to naprawdę sporo osób się zatrzymuje i stara pomóc. Sam byłem w szoku że jest jeszcze trochę takich ludzi. 

Napisano

Nie mam nic do dodania w sprawie pompki, ale odnośnie ostatniego zdania:  ostatnio jechałem z córką, która się dość konkretnie na rowerze rozbiła. Zainteresowanie/ofertę pomocy wyrazili prawie wszycy co nas mijali, nawet nie zdążyłem się zastanowić, była woda, chusteczki nawet octtanisept, a 2 osoby zatrzymały się i pilnowały miejsca zdarzenia i czekali z nami aż karetka przyjechała. Więc jest moc w narodzie.

Napisano
Godzinę temu, Rybus85 napisał:

Wg specki torba na wymiary 25x14x14. Manometr nie jest wymagany,ważne żeby dawała radę powyżej 3-4 barów ogarnąć. Presta. 

Mam od kilku lat Lezyne HV Drive S(mall), spełnia wymagania. Jestem z niej zadowolony.

Napisano

Hehe. Ale chyba się problem rozwiązał 😁 Rozmowa z sąsiadem i przywiózł mi Rockbros z montażem do ramy albo w otwory montażowe w rowerze.

Jakbym czerepa wcześniej spotkał i ruszył temat pompki to nie musiałbym tu pytać.

W sumie całkiem zgrabna. Manometr nawet i stopka. Na razie zamontowałem na szybko i w jakiś dzień muszę ją przetestować. Jak da radę to temat zamknięty. Jak nie to szukam czegoś małego do sakwy i jakoś będę upychał 😂  

Więc propozycje jak najbardziej możecie tu wrzucać.