Xzc Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Witam, Szukam jakiś wygodnych bokserek pod spodenki do MTB, do tej pory używałem bokserek endury dosyć cienka wkłada ale dobrze leżą, oraz mocno polecanych bokserek berkner, które w moim przypadku okazały się fatalne, sama wkładka może ok, ale powodują masę otarć, zdecydowanie pod tym kątem endura lepiej wypada bo jest bezszwowa nastomiast wkładka jest zbyt słaba, Myślałem, ze to kwestia siodełka i przerzuciłem ze starej szosy na fulla bontragera aeolusa, który był wygodny jeżdżąc na szosie a tutaj jednak jest duży dyskomfort, wczoraj po chwilowej przerwy od szosy, przejechałem się nią i doznałem lekkiego szoku jak duża różnica jest w spodenkach castelli z wkładka progetto x2 vs endura i zastanawiam się czy są jakieś bokserki pod spodenki oferujące podobna jakość wkładki co te castelli, lub czy możecie polecić jakieś wygodne, problemem poza brakiem komfortu są czesto jakies otarcia, więc konstrukcja, która by jak najlepiej przylegała do ciała była by wskazana, proszę o jakieś propozycję. Cytuj
Maciorra Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Jakiś czas temu przestawiłem się z gaci z wkładką na bokserki merino, więc nie wiem co teraz jest warte uwagi, natomiast pytanie jaką masz tą wkładkę Endury? Pamiętam, że lata temu razem szortami Hummvee w zestawie były bokserki z jakąś podstawową wkładką i nie nadawała się ona do niczego. Wymieniłem na jakiś wyższy model bokserek z Clickfast i było znacznie lepiej. Coś mi świta, że te podstawowe to była seria 100, a te lepsze 300, ale nie dam sobie uciąć ręki. Cytuj
Wojcio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Mi wyszło z internetów, że "podspodenki" z wkładką nie są do długodystansowej jazdy i z zasady nie umywają się do spode lycrowych "zewnętrznych". Kupiłem dwie pary takowych i nie ma porównania z najlepszymi (jak do tej pory mniemałem) "podspodenkami" czyli bokserkami. Pewnie dlatego w sportach, w których się dużo siedzi królują obcisłe. Cytuj
Xzc Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu no te z endury będą jakieś podstawowe bo tak miałem je właśnie do spodenek. Odnosząc sie do zewnętrznych spodenek odpadają bo zjeżdżam dużo w trudnym terenie i nie wyobrazam sobie w w lycrze mieć glebę, to tak jakby nic na sobie nie mieć, także jestem skazany na grubsze spodenki i ochraniacze, a że robie spore dystanse to jednak kwestia komfortu też jest dla mnie ważna. Cytuj
NerfMe Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Spodenki wewnetrzne endury z serii 200 jak dla mnie nadają najwyżej do jazdy po bułki. Mi natomiast bardzo podeszła wkładka serii 500. Jeśli pasuje Ci podstawowa to ta powinna być dużo lepsza. Jest wersja z szelkami i normalna, w systemie clickfast. Cytuj
Mandoleran Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Ja używam bokserek z Gore. Podchodzi mi też ta wkładka https://allegro.pl/oferta/spodenki-rowerowe-gore-wear-xxl-czarny-17666494964?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOoq3PUxOh09wmzXhc-N8jnNiF_Du1cd2m-VcP6aWog7Tt-NiyZpyvg4&gQT=2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi