Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siemano jak odkręcić korbę Truvativ Ruktion 1.0 bo próbowałem odkręcić kluczem na kwadrat i nie schodzi jakiego klucza mam tu użyć ?albo jak to odkręcicie? widziałem jakiegoś chłopa co używał klucza PARK TOOL CCP-22 czy ktoś tym to odkręcał ?  jak cos to caly naped Truvativ Ruktion 1.0 36 T chainring / 165m Truvativ HowitzerTM Shell 83mm

Napisano

a ogólnie to od czego może mi to strzelać po strzela tylko jak jest opor zmieniłem  już lancuch ale się okaljo ze kupilem zly bo zamaist x 10 wzielm s 10 

i jak to odkrece to jak to ogranac zeby nie strzelalo ale nie wymienaic suportu albo czegos 

Napisano
Cytat

ale to chyba nie musze bo tam na filmie jest ze tam to wystarczy?

Zasada: trzeba coś podłożyć pomiędzy "standardowy" ściągacz, a wkład suportu.
Metoda z wkręceniem śruby jest ma tą dodatkową zaletę, że nie ma ryzyka uszkodzenia gwintu samym suporcie jakby nie miałby być wymieniany. 

Cytat

jak to odkręcę to jak to ogarnąć żeby nie strzelało ale nie wymieniać suportu albo czegoś?

Jeżeli wcześniej było "namierzone", że problem jest z okolic napędu to do wymiany wkład suportu(albo reanimacja, jeśli takowa jest możliwa).

Napisano
Cytat

czyli jak chce tylko odkrecic korbe i nie rozwialic gwintu to mam zorbic to z tego filmiku

przy użyciu 'standardowego" ściągacza(w zależności od konkretnego modelu) może być wciśnięty w gwint wkładu.   
image.thumb.png.3e5662a64f0e379bea9eda95d0e68a81.png