pierotez Napisano wczoraj o 18:22 Napisano wczoraj o 18:22 Jak w tytule jak obchodzicie się ze swoimi bibsami, koszulkami, kurtkami. Ja do tej pory w pralce tryb odzieży sportowej w 30 st, jak wkładka nie puszcza to 60 st. Jechałem na kapsułach ariela kolor. Z racji że dokupiłem trochę odzieży na szosę chciałem podejść to tematu od nowa. Nowe spodenki to też nowe nie rozciągnięte wkładki. Jaki płyn do odzieży technicznej w większych pojemnościach polecacie? Widziałem Nikwaxa Basewash w 5l. Cytuj
Przecietny Napisano wczoraj o 18:39 Napisano wczoraj o 18:39 Żona mówi,ze własnie w takim trybie pierze: odziez sportowa 30 stopni i obniżone obroty wirowania. O płynach i proszkach nic nie wiem. Ale prane w wyżej wymieniony sposób służą sporo czasu i nie wygląda aby coś się z nimi działo. 1 Cytuj
2rs232 Napisano wczoraj o 19:38 Napisano wczoraj o 19:38 Używam Perwoll sport i jestem zadowolony. Perwoll sport 1 Cytuj
KNKS Napisano wczoraj o 19:50 Napisano wczoraj o 19:50 (edytowane) Godzinę temu, Przecietny napisał: Żona mówi,ze własnie w takim trybie pierze: O płynach i proszkach nic nie wiem. Prawdziwy z ciebie samiec alfa 🤣. Ale co zrobić skoro obsługa pralki wymaga doktoratu... 1 godzinę temu, pierotez napisał: Jak w tytule jak obchodzicie się ze swoimi bibsami, koszulkami, kurtkami. Specyfików jest od groma, wszystkie przyzwoite. Ważne żeby nie przekraczać 30 stopni i 800 obrotów przy wirowaniu. Edytowane wczoraj o 19:56 przez KNKS 2 Cytuj
pierotez Napisano wczoraj o 20:05 Autor Napisano wczoraj o 20:05 10 minut temu, KNKS napisał: 🤣 Specyfików jest od groma, wszystkie przyzwoite. Ważne żeby nie przekraczać 30 stopni i 800 obrotów przy wirowaniu. OK! 800 nie przekraczam Indesit właśnie padł a nowa stara whirlpool nie ma trybu sportowego a więc delikatny 30st. Co do proszków zmienię na dedykowane środki do technicznych oraz przestanę używać płynów do płukania ponieważ wkładki miałem mocno ściechane. Cytuj
D1ckSteele Napisano wczoraj o 20:22 Napisano wczoraj o 20:22 31 minut temu, KNKS napisał: Prawdziwy z ciebie samiec alfa 🤣. Ale co zrobić skoro obsługa pralki wymaga doktoratu... Kiedyś słyszałem tekst, że pralka jest po to żeby kobieta też mogła się realizować jako programistka XD Cytuj
KNKS Napisano wczoraj o 20:33 Napisano wczoraj o 20:33 27 minut temu, pierotez napisał: oraz przestanę używać płynów do płukania ponieważ wkładki miałem mocno ściechane. Środki do płukania to chyba największe przekleństwo dla odzieży technicznej. Radzę zaniechać. Cytuj
chrismel Napisano wczoraj o 20:38 Napisano wczoraj o 20:38 25 minut temu, pierotez napisał: przestanę używać płynów do płukania Płyny do płukania zatykają naturalne pory w tkaninach oddychających, szczególnie tych z membranami. Perwoll Sport jest niezły. Równie dobrze można używać Białego Jelenia Hipoalergicznego. Bardzo bezpiecznym środkiem do prania absolutnie wszystkiego, łącznie z membranami, merino itd. jest szare mydło w płynie. Cytuj
pierotez Napisano wczoraj o 20:43 Autor Napisano wczoraj o 20:43 Tak, jak mi brakowało kiedyś nikłoksa do membran to tarłem na tarce białego jelenia w kostce właśnie. A słyszeliście kiedyś o polskim bilu od libelli? Jest jeszcze jakiś lenor. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 22:50 Napisano wczoraj o 22:50 (edytowane) Płyn Lovella do prania dziecięcych ciuchów , program - " pranie codzienne " 1godz i 15 minut , wirowanie na 1400 , temperatura 30 . Tak piorę syntetyki łącznie z pasem od HR. Koszulkę kolarską i inne z wełny piorę w Nikwax Wool Wash program -" wełna" , 40 minut, wirowamie 800, temperatura 30. Nie używam płynów do płukania ani innych specyfików zmiękczająco - wybielających 😁 U mnie doktorata z pralki i innych agd robię ja , żona robi za asystentkę. 😉 Edytowane wczoraj o 22:51 przez pecio 1 Cytuj
Przecietny Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Cytat Prawdziwy z ciebie samiec alfa 🤣. Ale co zrobić skoro obsługa pralki wymaga doktoratu... Nie rozumiem o co Ci chodzi, że sam powinienem sobie prać? Każdy jest od innych spraw, żona nie serwisuje sama swojego roweru. Można powiedzieć,że u Nas panuje klasyczny podział obowiązków. Cytuj
Eathan Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 9 godzin temu, chrismel napisał: Równie dobrze można używać Białego Jelenia Hipoalergicznego. Masz na myśli ten płyn do prania ? Cytuj
Greg1 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Ja do prania odzieży sportowej używam żelu do prania Persil, temperatura 30°C, żadnych płynów do płukania. O tych obrotach max. 800 nie wiedziałem ale tryb sportowy w mojej pralce takie ma zaprogramowane i się nawet dziwiłem, że takie niskie. Ciekawostka - moja pralka sama dobie zasysa płyn do prania i płukania i w trybie sportowym tego płynu nie zasysa w ogóle, więc albo używam kapsułek do prania Persil albo ustawiam tryb krótki i zmieniam temp. na 30°C i żeby zasysała tylko płyn do prania, bez płynu do płukania Cytuj
chrismel Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 10 godzin temu, Eathan napisał: Masz na myśli ten płyn do prania ? Tak. Ale zmienili opakowanie i teraz ma inne kolorki. Tylko że nie zalecają go do wełny więc pranie merino odpada. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi