XdtgS Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Czołem, postanowiłem napisać gdyż może ktoś też miał taki problem i sobie z nim poradził. Mianowicie, posiadam sakwę na telefon montowaną 2 rzepami do ramy roweru i 1 rzepem do rury widelca. Problem z jakim się zmagam to strasznie irytujący dźwięk trzeszczenia podczas skręcania kierownicą w miejscu zamontowania rzepem sakwy do podkładek sterów. Innej możliwości montażu nie ma. Ciaśniejsze zaczepienie nie pomaga, a luźniejsze powoduje że owa sakwa mi się cała rusza. Dodałem zdjęcie poglądowe, żeby było wiadomo o jakie to cudo chodzi. Zdaję sobie sprawę, że można po prostu kupić inny uchwyt np na kierownicę, no ale skoro już mam tą to fajnie by było móc z niej korzystać Cytuj
KSikorski Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Tego rodzaju akcesoria to śmieci niezależnie od producenta. Za szerokie i za wysokie w stosunku do punktów mocowania. Cytuj
lewocz Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Ja tam żadnej sakwy nie widzę tylko zwykłą torebkę. Co do trzeszczenie....jest prosty sposób...trzeba przywyknąć. Cytuj
Rybus85 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Mam to samo. Już się przyzwyczaiłem 😂 Ale sakwa musi być. Gdzieś klamoty i przekąski trzeba chować Cytuj
chudzinki Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Natrzeć pasek mydłem lub jakimś niebrudzącym smarem i problem znika na dlugi czas. 1 Cytuj
Mandoleran Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Też kiedyś taki wynalazek miałem, szybko się tego pozbyłem jak w upalne dni telefon zaczął mi się gotować. Cytuj
D1ckSteele Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Chwilę używałem czegoś podobnego. Zmieniłem na quad locka i małą torbę pod siodłową + koszulki z kieszeniami na plecach na jedzenie Cytuj
Rybus85 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Trzymałem na plecach w kieszeniach jedzenie. Ale zgrzane było na maksa 😂 Teraz banan przekrojony na pół,do woreczka i do sakwy. Żele też. Czasem baton. No i klucze od chaty i telefon. Telefon u mnie się nie grzeje,bo nie używam na rowerze. No chyba że słońce wali prosto na niego,to wrzucam do środka do sakwy a nie na wierzch. Ja już się przyzwyczaiłem,ale z ciekawości sprawdzę przesmarować jakimś niebrudzącym smarem jak wyżej ktoś pisał. Cytuj
XdtgS Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Dzięki za odpowiedzi, właśnie myślałem żeby te miejsce lekko posmarować czymś nie brudzącym. Będziem testować Cytuj
smw44199 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Popsikaj plakiem, albo silikonem w sprayu Cytuj
cervandes Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Weź butelkę plastikową, rozetnij i zrób panewkę pomiędzy podkładkami a rzepami. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi