XdtgS Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Czołem, postanowiłem napisać gdyż może ktoś też miał taki problem i sobie z nim poradził. Mianowicie, posiadam sakwę na telefon montowaną 2 rzepami do ramy roweru i 1 rzepem do rury widelca. Problem z jakim się zmagam to strasznie irytujący dźwięk trzeszczenia podczas skręcania kierownicą w miejscu zamontowania rzepem sakwy do podkładek sterów. Innej możliwości montażu nie ma. Ciaśniejsze zaczepienie nie pomaga, a luźniejsze powoduje że owa sakwa mi się cała rusza. Dodałem zdjęcie poglądowe, żeby było wiadomo o jakie to cudo chodzi. Zdaję sobie sprawę, że można po prostu kupić inny uchwyt np na kierownicę, no ale skoro już mam tą to fajnie by było móc z niej korzystać Cytuj
KSikorski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Tego rodzaju akcesoria to śmieci niezależnie od producenta. Za szerokie i za wysokie w stosunku do punktów mocowania. Cytuj
lewocz Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ja tam żadnej sakwy nie widzę tylko zwykłą torebkę. Co do trzeszczenie....jest prosty sposób...trzeba przywyknąć. Cytuj
Rybus85 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Mam to samo. Już się przyzwyczaiłem 😂 Ale sakwa musi być. Gdzieś klamoty i przekąski trzeba chować Cytuj
chudzinki Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Natrzeć pasek mydłem lub jakimś niebrudzącym smarem i problem znika na dlugi czas. Cytuj
Mandoleran Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Też kiedyś taki wynalazek miałem, szybko się tego pozbyłem jak w upalne dni telefon zaczął mi się gotować. Cytuj
D1ckSteele Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Chwilę używałem czegoś podobnego. Zmieniłem na quad locka i małą torbę pod siodłową + koszulki z kieszeniami na plecach na jedzenie Cytuj
Rybus85 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu Trzymałem na plecach w kieszeniach jedzenie. Ale zgrzane było na maksa 😂 Teraz banan przekrojony na pół,do woreczka i do sakwy. Żele też. Czasem baton. No i klucze od chaty i telefon. Telefon u mnie się nie grzeje,bo nie używam na rowerze. No chyba że słońce wali prosto na niego,to wrzucam do środka do sakwy a nie na wierzch. Ja już się przyzwyczaiłem,ale z ciekawości sprawdzę przesmarować jakimś niebrudzącym smarem jak wyżej ktoś pisał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi