Skocz do zawartości

[Pompka podłogowa] Pompka do ok 150 zł.

mareckiabc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Początkowo chciałem kupic Beto. Ale jako, że troszke poczytałem odpuszczam Beto bo wiadomo lepiej kupić coś firmowego na lata niz tanio i byle jak.

Po przeczytaniu forum wytypowałem 2 pompki.

Topeak Joe Blow Hp 145 zł

https://allegro.pl/oferta/pompka-podlogowa-topeak-joe-blow-max-hp-z-manomet-13331521360

SKS Aircompressor 10.0 120 zł

https://allegro.pl/oferta/pompka-podlogowa-sks-airkompressor-10-0-alu-czarna-13849735680

Chwalona była SKS Airworx 10.0 jednak gorzej z dostępnością lub ponad budżet.

Warto ewentualnie dopłacić do Topeak Joe Blow Sport III lub co innego możecie polecić?

Napisano

Author Air Turbo 2, idealnie w budżecie. Używam od kilku lat, działa bez zarzutu. 

Druga - https://www.decathlon.pl/p/pompka-rowerowa-podlogowa-900/_/R-p-1016?mc=8224360&c=Czarny

Obie sprawdzone w warunkach serwisowych, pompując setki rowerów. 

Z SKS mam u rodziców Air X-Press 8.0 i jestem z niej mało zadowolony. Przede wszystkim jest mało sztywna i wygina się na boki, a dwa uchwyt gorzej trzyma i trudniej go założyć pompując np. małe kółka. Ten zakładany w kierunku "przeciwnym do opony" moim zdaniem lepiej się sprawdza. 

Z kolei podlinkowany Topeak jest trochę podobny do Authora którego lubię, może się sprawdzić. 

Napisano

Nad tematem pompki nie ma sensu się doktoryzować. Wydając 150 złotych i biorąc sprzęt renomowanego producenta dostaniesz obiektywnie dobry produkt, tyle.

Napisano

Ja mam kupioną w mediaexpercie. VÖGEL VPO-212 Pompka rowerowa - niskie ceny i opinie w Media Expert Podobna jest w Lidlu. Tylko zawór z lidlowej wygląda na pewniejszy. Ale moja ma już ze 3-4 lata i nic się z nią nie dzieje. Poza tym, że manometr o jakieś 20-30 procent zaniża. Trzeba po prostu pompować więcej ewentualnie zmierzyć innym manometrem. Dziś bym pewnie tą z lidla kupił ze względu na 3-letnią gwarancję.  W Lidlu w ciągu miesiąca bez problemu można zwrócić jak się ma apkę jeśli manometr by przekłamywał. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Znajomy jak kupił używkę meridy za 150 wszystkie bule z pompkami odeszły. Parę machnięć i szosa napompowana! Pamiętam szok jak to zobaczyłem. Ja nożną z deca pół godziny MTB męczyłem 😐

Sam teraz szukam właśnie do szosy ale majatku jeszcze na nią nie wydaję.

Merida ma solidne golenie z metalu i ponoć fajny zegar.

Jak ta z deca też dobre i solidne to wezmę.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Jak masz już napisane w tym wątku - za te pieniądze można kupić produkt renomowanego producenta a nie "niewiadomoco" z logiem średniej klasy producenta rowerów. 

Napisano

Sprawdź, czy producent wybranej przez Ciebie pompki w ogóle oferuje drobne elementy eksploatacyjne, żeby za jakiś czas nie okazało się, że np. uszczelka w głowicy wyrobiła się i nie ma jej czym zastąpić, bo producent traktuje swój wyrób jak jednorazówkę, bez możliwości przywrócenia jej do stanu pełnej sprawności

• 3 miesiące temu...
Napisano

No mam tą Meridę Comp Floor i jestem zachwycony jak łatwo można napompować do 8-9 at.

Irytuje mnie tylko ta plastikowa końcówka i jej mocowanie.

Zakładanie i zdejmowanie z presty nie idzie łatwo. Podczas zakładania spokojnie mogę spuścić z połowę powietrza z koła, przy zdejmowaniu też trochę.

Rozumiem że ta gumka w środku głowicy musi ściśle trzymać przy ciśnieniu do 11 at.

Macie może jakieś fajne zamienniki czy dać sobie spokój.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...