Skocz do zawartości

[Nawigacja] Garmin Edge 530 vs Edge MTB

zelik76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Czy ktoś się orientuje czym się różni zwykła wersja od MTB? Czy chodzi tylko i wyłącznie o uchwyt? Bo różnica w cenie to 500zł. Ja z tym licznikiem skakał po hopkach nie będę, szalał po zjazdach też. Jedynie proste ścieżki przez lasy. Pytanie czy zwykła wersja z tym mocowaniem da radę w takich warunkach, bo 500zł dopłaty za sam uchwyt to duża przesada według mnie. No chyba że są jeszcze jakieś większe różnice między obiema wersjami - chętnie się dowiem. 

Napisano

Przyszedł dziś Garmin. Od rana męczę menu. Fabrycznie był z językiem polskim, ale po automatycznej aktualizacji - bach! Nie ma - zniknął. Załapałem jak wgrywać kursy, ale ni cholery nie mogę po uruchomieniu kursu go przerwać. Wyskakują mi jakieś dziwne komunikaty, a czas dalej leci. Nie mogę się przełączyć z jednego kursu na drugi. Ech... Myślałem że obsługa będzie zdecydowanie prostsza. Macie na to jakiś sposób? Bo dzień mi zleciał i się poddałem.

Napisano

Te instrukcje Garmina są strasznie lakoniczne 🙂

Najlepiej to męczyć urządzenie aż się załapie a potem utrwalać często używając 😁

Napisano

@spidelli 72 strony .......nie powiedziałbym , że są lakoniczne. W nich wszystko bardzo dokładnie jest opisane. Inna sprawa ,że najlepiej poznaje się Edge bawiąc nim i eksperymentując z ustawieniami. Na początku może to wszystko przerażać ale szybko się łapie o co w tym chodzi i "życie " staje się prostsze 😉.

Napisano
8 godzin temu, zelik76 napisał:

Przyszedł dziś Garmin. Od rana męczę menu. Fabrycznie był z językiem polskim, ale po automatycznej aktualizacji - bach! Nie ma - zniknął. 

Zainstaluj na komputerze Garmin Express. Podłącz Garmina oryginalnym kablem i zrób aktualizajcę  z poziomu tej aplikacji. Tam m.in. polecą aktualizacje map i innych rzeczy. W tym mogą polecieć pliki językowe. Po tym język wróci. 

Napisano

@Eathan dzięki. Zainstalowałem, zaktualizowałem i polskie menu wróciło. Teraz obsługę mam jak na tacy. Trochę dziwne że Garmin Connect nie oferuje takiej opcji. Powinienem dostać z poziomu tej aplikacji najnowszą aktualizację, a tym czasem wychodzi na to że dostałem  jakąś starszą wersję. Dopiero Garmin Express załatwił temat. 

Napisano

@zelik76 nie do końca. Te aktualizacje które dostałeś obsługują np. nowe elementy w Garmin Connect i nowe funkcje. Jednak nie idą tam aktualizacje plików językowych. Dlatego od czasu do czasu warto podłączyć. Przy okazji leci aktualizacja map jak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...