Skocz do zawartości

[rower] Crossowy do 3.5tys - Merida, Trek oraz Kellys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Wybieram pierwszy rower dla siebie. Musi to być crossowy, zależy żeby można było wozić dziecko w foteliku.

Jestem kobietą z wzrostem 159cm i nie każdy rower mi pasuje.

Szukam roweru do 3500zl

Odwiedziłam kilka sklepów w Warszawie, sprawdziłam modele Merida, Kellys oraz Trek.

No to i mam taki wybór:

- MERIDA CROSSWAY 20D 2899,00 zł
- Trek Dual Sport 2 Gen 4 - 2906,15 zł

- Kellys phebe s - 3500zl
- Merida Crossaway 100D s - 3500zl
- Dual Sport 3 Gen 4 - 3501zl

Nie wiem jaka opinia na temat Meridy.
Czy warto przepłacić 600zl za lepszy osprzęt, a może Trek DP2 lub Crossway 40D będzie wystarczającym wariantem?

Będę wdzięczna za opinie i podpowiedzi :)

Napisano

Irena nie napisałaś ile chcesz jeździć, jak chcesz jeździć. Ja woziłem dziecko w foteliku 600  metrów do żłobka, dalej 600 metrów do pracy, było idealnie, zero korków. Jeśli stać Cię, bierz dual sport 3 gen 4, jedna tarcza na płaskie miasto to idealne rozwiązanie na plus fajna geometria. Dopasuj rozmiar, to najważniejsze.

Napisano
12 godzin temu, irenaO napisał:

Jestem kobietą z wzrostem 159cm i nie każdy rower mi pasuje.

A byłaś może w sklepie Gianta? Zerknij na Liv Rove

https://www.liv-cycling.com/pl/bikes-rove

To są Gianty z kobiecymi ramami, więc jest większa szansa że będzie lepiej pasowało. Na Twoim miejscu zwrócił bym uwagę jeszcze w sklepie, czy do tak małych ram zmieści się mocowanie fotelika zakładane na rurze podsiodłowej, bo to różnie może z tym być.

Napisano
W dniu 13.03.2023 o 22:52, wolek napisał:

Irena nie napisałaś ile chcesz jeździć, jak chcesz jeździć. Ja woziłem dziecko w foteliku 600  metrów do żłobka, dalej 600 metrów do pracy, było idealnie, zero korków. Jeśli stać Cię, bierz dual sport 3 gen 4, jedna tarcza na płaskie miasto to idealne rozwiązanie na plus fajna geometria. Dopasuj rozmiar, to najważniejsze.

No to szukam crossowego żeby można było i po mieście i po lasu jeździć
Akurat teraz próbuję zrozumieć czy jeden blat będzie wadą czy zaletą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...