Skocz do zawartości

[~1500zł] Do pracy i z pracy

Norweski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje porady jaki rower za około 1500zł do pracy i po. 

Do pracy mam ~3km, w centrum miasta - dlatego trasa to ścieżka rowerowa z asfaltu lub sama droga asfaltowa. 

Rower potrzebuje zapewnię jak najlżejszy, widełki rowerowe mogą być sztywne - bo lżejsze. 

Coś szukałem i pomyślałem na tym LAZARO
https://allegro.pl/oferta/lazaro-aero-v1-fitnes-gravel-28-solidny-meski-12186227111?fromVariant=12186280544

Co myślicie?

Mój wzrost 179, 77kg wagi
Dziękuje 

Napisano

Do pracy na takie kilometry nada się w zasadzie każdy rower... Na plus przemawia brak amortyzatora.
W tej cenie wszystkie będą podobne. Albo będą tarcze i amortyzator, albo odwrotnie.
Brałbym na sztywnym widelcu, bo wiem co taki "amortyzator" sobą reprezentuje.

Napisano

Myślałem tak około 1500zł +/- 200zł. 2000 tysiące złotych do tych celów oraz używany, to dla mnie za duża kwota 
Ale dziękuje 

Napisano

Jak zadzwonisz do gościa i wyśle bez prowizji allegro to może się zmieścisz plus minus.

Ta używana merida jest pińć metrów wyżej niż te pożal kandsy i lazarro, bierzesz rower na tydzień czy na dłużej? W ciągu roku sam się zwróci, używana prezentuje się lepiej, dużo lepiej.

Napisano
36 minut temu, Fuxi napisał:

@KSikorski

Nie ma co się pchać w taki rower 😀. Pierwszy właściciel pewnie też nic nie wymieniał.

Tylko że tam nie ma co wymieniać po za kołami zębatymi i łańcuchem. Ja zdecydowanie wolę kupić taniej rower w stanie "do roboty" niż drożej, robiony przez obcą mi osobę lub nieznany serwis.

Napisano

@KSikorski Rower to nie tylko łańcuch i zębatki. Masz stery, suport, hamulce, piasty, pedały itd.
Po latach braku serwisu na pewno nie jest to w dobrym stanie, a i serwisowane na bieżąco się zużywa i wymaga wymiany.
W tej cenie polecam jednak nowy rower, będzie większa motywacja, żeby o niego dbać i da psychiczny komfort.
@Norweskimożesz rozważyć jeszcze Rometa Orkana, ale ja bym stawiał na brak amortyzatora, coś pokroju fitnessa.

Napisano

Myślałem o jakimś nowym rowerem - tylko do tej pracy czy do biedronki 500m 😕

ten Lazaro AERO V1 nie będzie za dobry?

Jeżeli nie ma nic za te pieniądze, to najwyżej u mnie na giełdzie ludzie kupują za jakieś małe koszta rowery z Niemiec czy jakiegoś komarka czy ogarka kupie 😛 

Napisano
Cytat

u mnie na giełdzie ludzie kupują za jakieś małe koszta rowery z Niemiec

To w ramach tych reparacji wojennych co o nich w telewizorni mówią te rowery z Niemiec przywożą 😁 i pewnie jeszcze za darmo biorą bo jak się patrzę na lokalne portale ogłoszeniowe, np. Ebay Kleinanzeigen, to rowery w DE są droższe niż w PL i do tego większość to szroty straszne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...