Skocz do zawartości

[Stojak] serwisowy

2wheels4ever

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, pecio napisał:

Dziesięć kilo - nie ma tragedii

Ale kolega chyba nie będzie jeździł na rowerze z tym stojakiem. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Napisano
1 godzinę temu, chrismel napisał:

Ale kolega chyba nie będzie jeździł na rowerze z tym stojakiem. Przynajmniej tak mi się wydaje.

się przytroczy trytytkami do górnej rury gravela i człowiek ogarnie w ramach wypadu na lody do pobliskiego parku ;) 

Napisano

Nie upieram się przy tym pomyśle, haki też mi chodziły po głowie, sprawdzę tego PRO i najwyżej zwrócę. On ma dość krótki ten trzpień więc może być problem z obrotem korbą, jak na filmiku.

Napisano

Jeśli jest Nie jest to regułą, to są wyjątki. W moich gravelach tak faktycznie jest, w Rift Zone - nie:

DSC_5507_polarr.thumb.jpg.6d9f1c892dd4b07b116aaba3c7c46435.jpg

Co ciekawe, wszędzie mam korby FSA ;)

Napisano

Jak wspomniał @PawelW84 jeśli trzpień wchodzi do korby, to na nim spoczywa ciężar roweru. I o ile nie jest jakoś "łożyskowany", to z kręceniem będzie "pod górkę". Potencjalnie dochodzi problem pedała od strony stojaka, ale to w zależności od konstrukcji. Tak czy siak, czekam na opis wrażeń.

Napisano

W opisie jak byk stoi "for safely parking your bike " . Do szybkich akcji ' łańcuchowych' lepszy będzie za tylne koło. Jeżeli jednak ktoś się upierać będzie zawsze można na ten metalowy trzpień nadziać jakąś PCV-ke dopasowaną do średnicy ośki. Zawsze to mniej rys.

Napisano
2 godziny temu, CoolBreezeOne napisał:

Mam i polecam, choć cena ostatnio skoczyła. Zdecydowanie wygrywa z popularnymi tanimi "czarnymi" stojakami. Swoje waży, ale nie za dużo, płynna regulacja haków, no i spawy trzymają.

Kurcze, a ja mam dobre doświadczenia z tymi popularnymi czarnymi. Teraz po raz pierwszy kupiłem BikeHand, do parkowania roweru, ale mam kilka SuperB, i żadnych problemów. Ba - jeden nawet w serwisie był, i jestem pod wrażeniem ile służył. 

Ale, z ciekawości sprawdzę pewnie Bitula, i tak chciałem zamówić klucz do trzymania kaset, bo zamordowałem bacik DIY. Owszem, podrożał ale tanie stojaki z 39 skoczyły na 59. 

Napisano

Z opinii klienta:

Cytat

Passt auch für SRAM Descendant-Kurbel; Rad steht sicher; Kurbel / Pedal lässt sich einwandfrei drehen; kurzer Kettenservice auf diesem Ständer also kein Problem

;)

Napisano
53 minuty temu, MikeSkywalker napisał:

kupiłem BikeHand, do parkowania roweru, ale mam kilka SuperB

To może źle się wyraziłem. Miałem na myśli te tanie no-namy z Allegrosza za max. 2dychy. Takie przerabiałem. A BH i SuperB, to już jednak markowe są :) Nie zmienia to faktu, że regulacja wysokości haków w Bitulu to git opcja. No i grubość spawanego materiału też na plus.

Napisano

No to przyjechała odrobina złomu. Zakup w Bikster.pl. Zamówione w poprzedni poniedziałek. Dostawa dzisiaj. Po drodze kontaktowali się i informowali, że może być lekki poślizg z uwagi na dużą liczbę zamówień. Ostatecznie cena to 703 zł. Promocja + dodatkowy kod na stronie sklepu. Darmowa dostawa. 

Uwagi na szybko:

1. ciężki co traktuje jako zaletę, 
  2. wydaje się bardzo stabilny (jeszcze nie zapinałem roweru), 
  3. podstawa jest ogromna, to V zajmuje sporo miejsca, ale to wg. mnie na plus, bo wpływa na stabilność, 
  4. rury grube, dodatkowo pionowe rury mają profil łezki, przez co nie kręcą się w sobie, 
  5. w zestawie wszystko, co potrzeba do złożenia, bo przychodzi w kilku częściach, 
  6. głowica wydaje się przemyślana, korbka nie jest taka zła i dość szybko zmienia rozwarcie szczęk, 
  7. obracanie głowicy jest bardzo wygodne, 

Minusy na szybko:

1. brak tacki - trzeba kupić oddzielnie, 

Co do samej tacki to jest dostępna oddzielnie w kilku wersjach:

Wersja premium daje jeszcze możliwość instalacji np. wieszaka na czyściwo (70 zł) - https://www.rowertour.com/p/213831/uchwyt-na-recznik-park-tool-pth-1 

Dla dociekliwych różnica między wersją 9.3 a 10.3

• 10.3 w zestawie ma prostą tackę (ta za 79 zł), 
  • 10.3 ma modyfikacje łapy, które polegają na: zastąpieniu korbki metalowej taką mimośrodem, plastikowa podkładka do wieszania za siodło, sama podkładka pod siodło moim zdaniem potrzebna nie jest, ale da się ją zastąpić jakby co ;) 
  • adapter z szybkozamykaczem (ten za 76 zł).

Różnica w cenie wg. Bikster.pl

• 9.3 - 703 zł (z dodatkowym kodem), 
  • 10.3 - 1149 zł (nie ma kodu dodatkowego), 

Czyli mamy 446 zł różnicy na dziś. Dokupując tackę (79 zł) i adapter (76 zł) różnica wynosi 291 zł. Czyli na mój chłopski rozum podkładka plastikowa do wieszania za siodło + korbka z mimośrodem zamiast korbki metalowej kosztuje 291 zł. 

Wrażenia z pracy z rowerem wieczorem.

20230221_100345.jpg

20230221_100350.jpg

20230221_100422.jpg

20230221_100616.jpg

20230221_100810.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...