Mihau_ Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Trzeba zacząć od tego czy taka praca to w ogóle zadanie dla serwisu rowerowego a nie zakładu ślusarskiego Druga sprawa, że jeśli byłbym właścicielem serwisu to raczej takiego tematu w środku sezonu bym się nie podjął. Teraz jest czas na robienie pieniędzy a nie powiększania portfolio "Dobrzy serwisanci" istnieją, pracują zwykle w miejscach, które są im w stanie zapewnić zajęcie i dobrą kasę przez cały rok a nie tylko kilka mięsiecy @skom25 przecież do serwisu decathlona co roku przed sezonem są ogłoszenia o pracę z minimalną stawką
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 3 minuty temu, skom25 napisał: Mnie niezmiennie zaskakuje Decathlon. Kupowałem tam trzy rowery w przeciągu roku i ani jeden nie był gotowy do jazdy, mimo że właśnie taki powinien być. A kto montuje rowery w tej firmie?
RabbitHood Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 A mamy gdzieś w kraju szkołę, która uczy "mechaników rowerowych"? Więc jeśli nie, to zawsze będą osoby przypadkowe i fanatycy rowerowi.
chudzinki Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 4 minuty temu, Mihau_ napisał: przecież do serwisu decathlona co roku przed sezonem są ogłoszenia o pracę z minimalną stawką I bardzo dobrze! Przynajmniej nie ma żadnego problemu z jakimikolwiek reklamacjami 🙂.
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Rower jest tak prostą konstrukcją, że ta szkoła by chyba trwała jeden semestr. 3 minuty temu, Thomlodz napisał: A kto montuje rowery w tej firmie? Nie wiem, ale wiem że w sklepie zawsze jest ostatecznie regulowany i ustawiany. Niestety najwyraźniej jest to za trudne.
Dokumosa Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Swego czasu były zawodówki, gdzie np. pomocnika murarza kształcono (właściwie raczej kształtowano ;)) przez 3 lata.
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 5 minut temu, skom25 napisał: Rower jest tak prostą konstrukcją, że ta szkoła by chyba trwała jeden semestr. Dla Ciebie może tak. Ale są tacy, co uważają ze zaklejenie dziury w dętce czy jej wymiana jesr baaaaardzo skomplikowana . Proste wbicie gwoździa jest za trudna dla matołów wpatrzonych w ekrany smartfonów 4 minuty temu, Dokumosa napisał: Swego czasu były zawodówki, gdzie np. pomocnika murarza kształcono (właściwie raczej kształtowano ;)) przez 3 lata. a teraz usługi fachowców są bardzo drogie, czeka sie długo i nigdy nie wiadomo, czy robota nie zostanie spieprzona
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Cytat Dla Ciebie może tak. Ale są tacy, co uważają ze zaklejenie dziury w dętce czy jej wymiana jesr baaaaardzo skomplikowana . Proste wbicie gwoździa jest za trudna dla matołów wpatrzonych w ekrany smartfonów No to taka osoba nie idzie na mechanika, bez przesady. Nikt o zdrowych zmysłach też takiej osoby nie zatrudni. Po prostu są ludzie którzy robią na odwal, niezależnie czy to rower, samochód czy glazura.
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 2 minuty temu, skom25 napisał: No to taka osoba nie idzie na mechanika, bez przesady. Nikt o zdrowych zmysłach też takiej osoby nie zatrudni. Pozwolę się nie zgodzić z tą opinia. W naszym kraju o zatrudnieniu decydują przede wszystkim niskie płace , znajomości i inne powiązania. Fachowość niestety często jest na ostatnim miejscu.
abdesign Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 14 minut temu, Dokumosa napisał: Swego czasu były zawodówki, gdzie np. pomocnika murarza kształcono No ale ów pomocnik z zawodówki to tam miał język polski, historię i matematykę i wf też ... zwykłe kursy z takim samym papierem na koniec w zdz'ach nie trwały 3-ech lat.
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Dlatego napisałem o zdrowych zmysłach. Jak masz cokolwiek warty rower, to nie idziesz do serwisu na rogu serwisującego składaki, oczekując że wymienią Ci Suport Press Fit. Są serwisy które robią dobrze, a przy okazji nie zdzierają. Mamy tutaj forumowego kolegę, który jest jedyną osobą której oddaję części i nawet się nie zastanawiam czy będzie dobrze, bo mam tego pewność. Znam też inny serwis, gdzie mimo że mają wysokie ceny, to patrząc na sprzęt jaki serwisują, raczej byłbym spokojny o jakość. W dobie internetu, naprawdę łatwo zweryfikować jakość usług danego serwisu.
Mihau_ Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 17 minut temu, Thomlodz napisał: Ale są tacy, co uważają ze zaklejenie dziury w dętce czy jej wymiana jesr baaaaardzo skomplikowana Przecież nawet kolarscy influencerzy, jeśli można ją tak nazwać, organizują warsztaty z wymiany dętki, 5 dyszek
Dokumosa Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 6 minut temu, abdesign napisał: No ale ów pomocnik z zawodówki to tam miał język polski, historię i matematykę i wf też ... zwykłe kursy z takim samym papierem na koniec w zdz'ach nie trwały 3-ech lat. Dzięki temu czasami nabywał elementarnych umiejętności komunikacji, szczególnie z osobami z innego szczebla drabiny społecznej.
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 5 minut temu, Mihau_ napisał: Przecież nawet kolarscy influencerzy, jeśli można ją tak nazwać, organizują warsztaty z wymiany dętki, 5 dyszek daj linka, niech popatrzę
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Jak chcesz, to możesz na YT Szajbajk dołączyć do szkółki i odpowiadać na pytania w komentarzach. Nie wiem co jest nie tak z ludźmi którzy to robią...
Dokumosa Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 25 minut temu, skom25 napisał: Jak chcesz, to możesz na YT Szajbajk dołączyć do szkółki i odpowiadać na pytania w komentarzach. Nie wiem co jest nie tak z ludźmi którzy to robią... Próbują zaistnieć... od nastu lat A więcej subskrybentów to więcej $$$. Z tego powodu te osoby często robią różne dziwne rzeczy w imię popularności ale często w sprzeczności ze swoimi przekonaniami.
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Ja pisałem o ludziach podający odpowiedzi w komentarzach. Jak w przedszkolu A intencje autora kanału znam, są jasne.
RabbitHood Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 No to jak zaczyna się o smarowaniu to temat będzie latami na pierwszej stronie wisiał...
Mihau_ Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 51 minut temu, Thomlodz napisał: daj linka, niech popatrzę
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Znalazłem. Cena tylko 100 zł . W sumie nie dziwię się, że ktoś zarabia kasę, a raczej strzyże Wzięły (zadeklarowału udział) 4 osoby. W sumie 4 stówki za 3 godziny zajęć to chyba dobry wynik.
Dokumosa Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 A myślisz, że przy wsparciu produktowym T-B pojawiło się tak od niechcenia i za friko?
Gość Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Już sama szkolenie 3h jak zmienić dętkę, jest godne podziwu...
Mihau_ Napisano 8 Czerwca 2022 Napisano 8 Czerwca 2022 Zajęcia praktyczne są A wyobraź sobie ile randomowa kobieta może pierwszy raz w życiu zmieniać detkę w rowerze kiedy sporo mężczyzn ma z tym problem i na forum z tym przychodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.