Skocz do zawartości

[Motoryzacja] Ogólny temat o samochodach, technice prowadzenia i systemach bezpieczeństwa (fizyka mile widziana).

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 15.11.2025 o 19:34, clavdivs napisał:

Nie wiem dlaczego wrzucasz filmy anglojęzyczne, kiedy są tak dobre kanały polskie jak Povagowani.

Tak, coś ciekawego też na tym kanale można znaleźć, ale dobrych kanałów anglojęzycznych jest znacznie więcej.

W dniu 16.11.2025 o 13:35, Greg1 napisał:

Jak prawie 20 lat temu kupiłem swoje pierwsze auto z automatyczną skrzynią biegów powiedziałem sobie nigdy więcej manuala. Chociaż raz wróciłem do manuala, jeździłem służbowymi czy wypożyczanymi autami z manualem i nie mam z tym problemu ale uważam, że po co sobie utrudniać życie

No właśnie, po co sobie utrudniać życie, gdy skrzynie manualne są prostsze w konstrukcji, tańsze w naprawie (choć i tak bardzo rzadko się psują  - ja nie miałem nigdy awarii skrzyni ani sprzęgła, a samochody miały nawet prawie  350 000 km, a nie mniej niż 100 000 km) i generalnie znacznie rzadziej się psują.

Normanie włos się jeży na głowie a nóż w kieszeni otwiera:

Napisano (edytowane)

Po co się męczyć jakimś spalinowym g... jeżdżąc 20km, codziennie do pracy jak można jeździć prawie autonomicznym elektrykiem (kolejny argument z tej serii 🤣)? Marvelo twoje argumenty są tak samo bez sensu jak innych zamożniejszych oderwanych od rzeczywistości na tym forum. Jednym słowem przestań pierdzielić trzy po trzy
Lubisz filmy, ten dla Ciebie:

Edytowane przez smw44199