meya Napisano 5 Grudnia 2020 Napisano 5 Grudnia 2020 Cześć! Po prawie roku na pożyczonym od znajomego rowerze nadszedł czas na kupno swojego (tyle lat straconych bez jeżdżenia!) Wpadł mi w oko decathlonowy Elops Single Speed 500: https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-elops-single-speed-500/_/R-p-306292?mc=8549624 Dopiero potem o nim poczytałam i czy taki rower działa jak popularny niegdyś składak czy rowery miejskie do wypożyczania? Czyli nie ma przerzutek, można hamować pedałami i np. stojąc na światłach nie można sobie przekręcić pedału do przodu bez ruszania, żeby wystartować z prawej nogi? Przy miejskim rowerze brak takiej możliwości mnie wkurzał Czy nadaje się tylko na asfalt? Rower służy mi do przemieszczania się po mieście, jeżdżę w 99% po chodnikach, ale zdarza mi się pojechać ze znajomymi na wycieczkę po szutrowych drogach/lesie, ale to częstotliwość max 1-2x/m-c. Widzę, że ma dość cienkie i gładkie opony. Czy będę miała problem z podjazdami (takie miejskie przewyższenia) jeśli teraz na zwykłym rowerze z przerzutkami męczę się mimo codziennego jeżdżenia? Czy macie jakieś polecenia innych rowerów (z przerzutkami też oczywiście)? Może ktoś ze Śląska ma do sprzedania używkę? Zależy mi aby był niskobudżetowy (do 1000 zł) i z wyglądu minimalistyczny i niepozorny Przypinam go w różnych miejscach na mieście i nie chcę, żeby rzucał się w oczy. Pod pracą stoi bezpiecznie, ale godzinami w różnych warunkach pogodowych. Fajnie jakby był lekki, bo wnoszę go na 1 p., ale teraz mam stalowego zwyklaka, który ma pewnie z 15 kg. Możliwość zamontowania bagażnika to mus. Może być damka, ale nie musi (teraz jeżdżę na męskim z małą ramą). Mam 160 cm/49 kg.
keltu Napisano 5 Grudnia 2020 Napisano 5 Grudnia 2020 A baranka odrzucasz? Do miasta jak znalazł, i w przeciwieństwie do męskiego RC100 ten już ma normalne klamkomanetki no i waży niecały 11kg w twoim rozmiarze (XS), chociaż może i S'ka była by w porządku trzeba by sobie przymierzyć. ROWER SZOSOWY TRIBAN EASY D TRIBAN | Decathlon
meya Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Napisano 5 Grudnia 2020 Teraz, keltu napisał: A baranka odrzucasz? Do miasta jak znalazł, i w przeciwieństwie do męskiego RC100 ten już ma normalne klamkomanetki no i waży niecały 11kg w twoim rozmiarze (XS), chociaż może i S'ka była by w porządku trzeba by sobie przymierzyć. ROWER SZOSOWY TRIBAN EASY D TRIBAN | Decathlon Wolałabym normalną kierownicę (choć na takim nigdy nie jeździłam) Zmieniłam cenę, bo jednak muszę dokupić potem porządne lampki, bagażnik itp. to wyjdzie już za dużo.
remover Napisano 5 Grudnia 2020 Napisano 5 Grudnia 2020 No kierunek prawidlowy. Jak ma być tanio, ale w miarę dobrze, to warto sprawdzić Decathlon. Jeżeli baranek nie pasuję, to w budżecie się mieści Riverside 500. Lub ewentualnie młodsze MTB (ST120/520), jeżeli pozycja i grubsze opony bardziej do ciebie przemawiają.
chudzinki Napisano 5 Grudnia 2020 Napisano 5 Grudnia 2020 46 minut temu, meya napisał: Czyli nie ma przerzutek, można hamować pedałami i np. stojąc na światłach nie można sobie przekręcić pedału do przodu bez ruszania, żeby wystartować z prawej nogi? Przerzutek/przerzutki nie ma, ale możliwości hamowania pedałami też nie ma. Drugie części pytania nie rozumiem. 56 minut temu, meya napisał: Czy będę miała problem z podjazdami (takie miejskie przewyższenia) jeśli teraz na zwykłym rowerze z przerzutkami męczę się mimo codziennego jeżdżenia? Jazda na każdym rowerze męczy... Co kto lubi.
kazafaza Napisano 6 Grudnia 2020 Napisano 6 Grudnia 2020 @meya: będziesz mogła przekręcić pedał do startu z prawej nogi - nie ma takiej możliwości przy hamulcu typu torpedo, gdzie hamujesz przez cofnięcie pedałów. Standardowe opony raczej przeznaczone na utwardzone nawierzchnie, zawsze można wymienić na gumy w tym samym rozmiarze ale z bardziej agresywnym bieżnikiem na szutry. Problem z podjazdami - możliwe. W rowerze bez przerzutek potrzebny jest kompromis pomiędzy podjeżdżaniem a szybkością - jeśli chcesz mieć łatwy bieg na górki nie osiągniesz zawrotnych prędkości na zjazdach / płaskim. Generalnie taki rower jest lżejszy a więc możliwe że będzie Ci łatwiej, singlowy napęd nie posiada strat oporu wynikających z pogiętej linii łańcucha wokół przerzutki a co za tym idzie minimalnie zwiększonego oporu na korbach. Serwis takiego roweru jest łatwiejszy i tańszy. Niestety nie ma tam opcji zamontowania bagażnika na tył, pozostaje mały na przód typu montowany na kierkę/heble/ośkę. Jeśli zaś o rozmiar chodzi to jesteś na granicy eSki oraz eMki - łatwiej jest "powiększyć" mały rower/ramę (dłuższy mostek, sztyca wyżej) niż "pomniejszyć" duży - sprawdź przekrok na eMce, najlepiej by było gdybyś była w stanie odwiedzić sklep i się przymierzyć. Jeśli masz jeszcze pytania to śmiało atakuj.
meya Napisano 28 Lutego 2021 Autor Napisano 28 Lutego 2021 W dniu 6.12.2020 o 15:51, kazafaza napisał: @meya Dziękuję bardzo za pomoc! Rozwiało mi to wątpliwości. Napaliłam się na ten rower jak nie wiem, tylko jak w końcu wybrałam się do Decathlona, żeby się do niego przymierzyć i pojeździć po sklepie, to okazało się, że totalnie mi nie podszedł (mimo odpowiedniej ramy i dopasowania przez pana w sklepie), musiałabym też wymienić opony na grubsze i mostek, ogólnie pan ze sklepu też mi go odradził na moje jeżdżenie. Więc szukam dalej jakiegoś uniwersalnego (trekkingowego?) roweru.
kazafaza Napisano 28 Lutego 2021 Napisano 28 Lutego 2021 @meya: super, dobrze że byłaś w stanie się przymiarkować do roweru - to zawsze najlepsze doświadczenie a jeśli na dzień dobry Ci coś nie pasuje to lepiej odejść niż się potem męczyć. Mogłabyś bardziej rozwinąć temat - co Ci przeszkadzało? Jeśli mostek należałoby wymienić to strzelam że wolałabyś bardziej wyprostowaną, komfortową pozycję a co za tym idzie może coś à la koza holenderka byłoby idealnym rozwiązaniem? Najlepiej z trzema biegami w piaście - waży podobnie jak kaseta/przerzutka i wygląda prawie jak singiel a co za tym idzie wymagana jest nieco mniejsza obsługa niż przy standardowym napędzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.