Eathan Napisano wczoraj o 07:07 Napisano wczoraj o 07:07 No dobra. Wpadło kilka drobiazgów z Ali 1. 9, 4 zł - skarpetki ROCKBROS ROAD TO SKY => https://pl.aliexpress.com/item/1005008223195362.html?gatewayAdapt=glo2pol rozmiarówka się pokrywa, skarpetki cieniutkie, wygodne, oddychają, raczej z tych wyższych. 2. ~70 zł - koszulki YKYWBIKE => https://pl.aliexpress.com/item/1005006807816949.html?gatewayAdapt=glo2pol rozmiarówka - mam L-ki i M-ki. Po tym jak schudłem przeszedłem na M-ki, które są dopasowane. L-ki mają lekki luz i lubię w nich jeździć, wykonanie na dobrym poziomie, materiał - ok, włąściwie to mam już 4 takie koszulki i katuje je prawie każdego dnia. Pierwsze dwie mają już za sobą 2 sezon. Kolejne dokupiłem ostatnio. katowałem przy różnych upałach i dają radę, jasne ciężko doprać z plam po błocie, trzeba ręcznie 3. 35 zł - potówka DAREVIE => https://pl.aliexpress.com/item/1005002903649274.html?gatewayAdapt=glo2pol rozmiarówka - tutaj mam problem. S-M za mała. Kupiłem L-XL i nie jest wiele większa od M-ki. Jest mocno dopasowana, wykonanie na dobrym poziomie, materiał wydaje się ok, spełnia funkcję, jest dość gruby, oczka spore, coś jak potówki z decathlonu, Na koniec raz jeszcze polecam odkrycie tego sezonu bibsy YKYWBIKE, model na 2025 z wkładką Elastic Interface na 7h jazdy => https://pl.aliexpress.com/item/1005008421786962.html?gatewayAdapt=glo2pol Kupowałem po 260 zł, aktualnie cena lekko powyżej 200 zł. rozmiarówka - przy 75kg i 176 cm wzrostu mam M-kę i jest ok, spodenki mają fajną kompresję, przypomina Assosa Mile. ogromny plus to brak sylikonu w nogawkach, mimo tego NIC się nie podwija, nogawka z tych dłuższych, wkładka podeszła mi idealnie. Niby 7h wg. producenta, ale jeżdżę w niej po +10h i jest spoko. W bibsach zrobiłem ok 3000 km, prane po każdej jeździe. Brak oznak zużycia. Minus to szelki, które są z tego samego materiału co spodenki. Przy zakładaniu trzeba je ułożyć. Z czasem można dojść do wprawy i idzie to szybko i sprawnie. Szelki w Assosach są lepsze. Ale szelki w Castelli Espresso są DUŻO gorsze, trudniej je ułożyć i bardziej się zwijają. Porównując do Assos Mile GT (zrobiłem ze 4000 km), Castelli Espresso (zrobiłem 1000 km), Ronina (zrobiłem kilka setek) z zieloną wkładką oraz Martom Bike (zrobiłem kilka tys. mam dwie pary) to: biją na głowę Ronina pod względem kroju, wygody, wkładki, materiału, poza szelkami nie ustępują ASSOSOWI Mile GT, lepiej oddychają od Castelli Espresso (a przynajmniej tak to czuję przy 30 stopniach), trwałość bile na głowę Martom Bike, które po 1 sezonie prują się, odkleja się napis, wkładka się ubija, trwałością biją Assosa Mile GR które po porównywalnym przebiegu świeciły gołymi pośladami, wkładka YKYWbike daje podobny komfort jak wkładka Assosa i Castelli. 5 Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 08:45 Napisano wczoraj o 08:45 @Eathan, czyli nie sugerować się rozmiarówką i ich L odpowiada naszej L czy patrzeć na rozmiarówkę EU? Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 09:00 Napisano wczoraj o 09:00 @chudzinki w przypadku YKYWBike patrz na ich rozmiarówkę EU, zawsze podają podwójnie. Normalnie nosiłem L, schudłem ~15 kg i teraz M-ki są ok. Co do DAREVIE to jeszcze sam nie wiem. Przerabiałem tylko potówki S-M i L-XL ;). S-M zdecydowanie ciasne. Ale L-XL nie są dużo większe i nadal mocno dopasowane. Pewnie wypadałoby kupić XXL i sprawdzić. 1 Cytuj
Mandoleran Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Dzięki @Eathan za linki i opis, właśnie kompletuje 1 zamówienie, zobaczymy co to warte . Ale ja tam głównie koszulki i skarpetki, akurat biby jeszcze mam. Masz może jakieś sprawdzone bezrękawniki, ale nie kamizelki tylko koszulki? 1 Cytuj
WojtasTaba Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 10 godzin temu, Eathan napisał: Po tym jak schudłem przeszedłem na M-ki 👏 10 godzin temu, Eathan napisał: Kupiłem L-XL i nie jest wiele większa od M-ki Bo to chyba jakaś "moda" w produkcji potówek, że często większe rozmiary to tylko dłuższa potówka, ale bez zmian w obwodach. 10 godzin temu, Eathan napisał: Na koniec raz jeszcze polecam odkrycie tego sezonu bibsy YKYWBIKE, model na 2025 z wkładką Elastic Interface Ale rozumiem, że te bibsy mają wkładkę pod szosę? Chłystek w MTB może sobie tylko popatrzeć? Cytuj
Eathan Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @Mandoleran niestety nie mam nic do polecenia. @WojtasTaba na gravelu dają radę 😜 A co do potówek to dokładnie tak jest. Dłużej ale tylko minimalnie szerzej 1 Cytuj
chudzinki Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie wiem w ogóle czy się zdecyduję, bo mam jakąś dziwną awersję do karbonowych kierownic i sztyc, ale jakby coś to jakiej firmy można śmiało kupić? Chodzi o prostą, powiedzmy, że do MTB. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi