Skocz do zawartości

[zlot] Stallovy Paprykarz 2014 czyli miniZlot Miłośników Wszelakiego Żelastwa

anarchy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Yarr ja nawet tego kopniakowego biegu nie ogarnołem :D Sakwy HAHAHA 

Co do trasy, była zaista, ale noga musi podawać !! Pamiętacie powrót asfaltami na Szmaragdowe? :devil:   

To nie zlot rodzinny, też nie wyścig, ale w taka aurę wątpliwa jest przyjemnością czekanie na maruderów. 

Nie eliminuje tu nikogo! Po prostu trzeba ogarnąć albo mapkę (nawet rysowaną na wzór rajdów off road)  za rok z punktami zbiorczymi lub ślad GPS (Strava/Endomondo) i będzie gitara. 25 osób podzieli się naturalnie na mniejsze grupki. Ktoś musiał by zamykać i tyle. 

PS szybkim rachunkiem brakuje Prezesowi 400 zł a HAJS MUSI SIĘ ZGADZAĆ...ciekawe czy sprzedał butelki po zlocie już? 2 x głowę = 0,30gr x 50 = 15zł !!  :laugh: Nie no moje dzięgi zaraz polecą na konto.  

Napisano

Zlot piękny, zdjęcia świetne, naprawdę Wam zazdroszczę fajnej zabawy. 

Koszulki wyglądają rewelacyjnie. Zdradź, gdzie drukowałeś i jakie koszulki miałeś jako podłoże - bo wygląda to bardzo porządnie. 

Napisano

ps: a tak gwoli ścisłości - trasa prawie w całości to S0, czasem S1 (odrzucając możliwość występowania skał), no może w kilku drobiazgach otarła o S2 - ale wszystko zależało od prędkości, tylko i wyłącznie. Żadnych stopni do pokonania, żadnych dywanów korzeni, żadnych ścianek o nachyleniu ponad 35*

'danke' jak mawiali starodawni rzymianie :)

No i jak by nie było - pytanie o trudność trasy zadał ktoś kto ma na co dzień Alpy pod nosem Thomaszu - jajka sobie z nas robisz?

dobra, dobra, alpy alpami ale każda góra pokryta mokrymi liśćmi z domieszką błota, pokonywana na "przełaj" a nie po ścieżce potrafi katapultować jeźdźca z siodła. Wolę podpytać przed niż po :)

P.S. Nadal czekamy na te foty, człowiek i jego maszyna i temu podobne :)

Napisano

widzę że tam też skakali tygryskiem przez rower...ale bardziej odważnie , bez spadochronu :D

...mam nadzieję że ktoś uwiecznił  to, jak mnie ten przebiegły strumyk pokonał ;)

Napisano

Skwarek ciebie to nawet sarna nie chciała na swoim grzbiecie więc nie pyskuj mnie tu bo wezme lacza (goralskiego a nie kubote) pogonie :P

• Mod Team
Napisano

Sarna tak się nażarła skwarków (i to bez pierogów!), że kopyto tylne do weterynarza poszło bo się w ramie nie mieściło ;)
Na szczęście znów podskakuje radośnie, co pokazała w ten weekend (robiąc ścieżkę stallovą w klimacie deja vu)

A co do zwierząt, z zupełnie innej beczki - może drastycznie, ale; czy przejechał ktoś z Was kiedyś kota... rowerem? Bo mnie się to przydarzyło w niedzielę, drugi raz w życiu. Ani kotowi, ani sarnie ani nawet prezesowi nic się nie stało, ale dreszczyk był ;)

• Mod Team
Napisano

Koszulki wyglądają rewelacyjnie. Zdradź, gdzie drukowałeś i jakie koszulki miałeś jako podłoże - bo wygląda to bardzo porządnie.

Koszulki z H&M, podpowiedział mi Kazik, że są w dobrym kolorze i były. Druk robiłem w małej zaprzyjaźnionej firmie w Szcz. gdzie kiedyś sam przez chwilę pracowałem. Nadruk typu flex - czyli jednokolorówka, czasem z minimalnym połyskiem ale trwała.
Będę szukał lepszych jakościowo koszulek, z grubszej bawełny co by wytrzymały dwa sezony noszenia.
tak w ogóle marzy mi się koszulka na rower (niekoniecznie przy ciele, niekoniecznie z zameczkiem :) ) a już totalnie rozpływając się w marzeniach - dobra bluza rowerowa. Kolor granat, stójka, cienki paseczek przód+tył, napis stallovy. Ale jednej sztuki nikt nie zrobi, a przynajmniej w normalnej cenie (z tego co się orientowałem). Chyba, że znacie kogoś takiego - to nadstawiam ucha.
Napisano

W oczekiwaniu na pozostałe fotki i filmiki, proponuję relację z imprezy "pokrewnej" by Bunyan Velo. :)

http://bunyanvelo.com/journal/2014/11/2/homie-fall-fest-2014-in-pictures

Rewelacja!

Szeryf wg mnie moze brac pod uwage uwzglednienie dodatkowego elementu 'z jajem' na kolejnym Papryku. Rzut i rzniecie stali przy ognisku to mega czad, ale gdyby jeszcze doszlo szybkie kolko w lesie/dresie jak na tych zdjeciach... Dla mnie bomba :)

Adamos, dobrze wyszukales.

• Mod Team
Napisano

dobra bluza rowerowa. Kolor granat, stójka, cienki paseczek przód+tył, napis stallovy. Ale jednej sztuki nikt nie zrobi, a przynajmniej w normalnej cenie (z tego co się orientowałem). Chyba, że znacie kogoś takiego - to nadstawiam ucha.

Też miałem coś podobnego na myśli, tylko bardziej coś w stylu retro (?). Ta przykładowa, jesienna, merino, niestety pierońsko droga.

Może się nas więcej chętnych uzbiera, co by rzeczywiście trochę taniej to zrobić.

Forumowe ciuchy szyło TopPrint z Łodzi, tanio, ale zawsze z przebojami.

gdyby jeszcze doszlo szybkie kolko w lesie/dresie jak na tych zdjeciach... Dla mnie bomba

Może to jakaś alternatywa dla bulwarów...(?)
  • Mod Team
Napisano

ooo ... właśnie to co wspomniał Adamos - alternatywa dla Bulwarów.
Jest taka jedna, chyba Wam opowiadałem - stary poligon wojskowy w Puszczy Bukowej:D
Ale: dzicz totalna, daleko do Miasta, fok, piwa, pizzy, kobiet z błękitnymi różami (hahaha jak sobie przypomnę hehe), światła.
Kiedyś, przed Pierwszym Stallovym miałem pomysł pogonić Was po szmaragdowym, wokół jeziora, a potem schodami do góry i w dół pod mostek. Tylko raz: Bulwary przy tym to deser budyniowy w przedszkolu, dwa - to o czym wspominałem - nie przywiązujmy się tak krótkim łańcuchem do tego miejsca.

Mam w głowie jeszcze jeden pomysł, dziwny?dziki?nietypowy? ale czy się uda? W tym roku zabrakło czasu.... 

Napisano

właśnie dlatego namawiałem żeby jechać tym wcześniejszym , nie ze względu na 'wystrój wnętrz' - bo mi się podoba :D ,

ale dlatego że do przewidzenia było że będzie 'masa krytyczna pasażerów' ;) 

Napisano

tak w ogóle marzy mi się koszulka na rower (niekoniecznie przy ciele, niekoniecznie z zameczkiem :) ) a już totalnie rozpływając się w marzeniach - dobra bluza rowerowa. Kolor granat, stójka, cienki paseczek przód+tył, napis stallovy. Ale jednej sztuki nikt nie zrobi, a przynajmniej w normalnej cenie (z tego co się orientowałem). Chyba, że znacie kogoś takiego - to nadstawiam ucha.

Odnoszac sie do Twoich marzen, wydaje mi sie, ze Quest dałby rade zrobic takie indywidualne zamowienie.

Szczegoly zamowien indywidualnych tutaj jakby co.

Ciuchy mają raczej porządne.

• Mod Team
Napisano

Serwus

Podziękował serdecznie - pewnie do nich uderzę.
Marzenia jak marzenia - kupię granatową bluzę raphy, zedrę ich napis i wkleję swój :D
A poważniej - firm co zrobią jest wiele, problemem robi się minimalne zamówienie.  "Być może" zamówienie 10 z nadzieją, że potem się zwróci bo ktoś kupi...
...a może skończę jak szymonbike i ktoś mi pyrchnie w końcu na forum, że stallovy to tylko chyba po to powstał by zarabiać na skarpetkach hehehe

Napisano

... bo trzeba było zwlec 4 litery na SSUKę kolego Koval i byście zobaczyli co-zacz na singlówkach siędzieje :P

Szacunek..

I.

Ivan, nic straconego, cale zycie mam przed soba ;)

Bardziej jednak chodzi mi po glowie wypad Lakes 2015.

rOver

kvl

Napisano

Serwus

Podziękował serdecznie - pewnie do nich uderzę.

Marzenia jak marzenia - kupię granatową bluzę raphy, zedrę ich napis i wkleję swój :D

A poważniej - firm co zrobią jest wiele, problemem robi się minimalne zamówienie.  "Być może" zamówienie 10 z nadzieją, że potem się zwróci bo ktoś kupi...

...a może skończę jak szymonbike i ktoś mi pyrchnie w końcu na forum, że stallovy to tylko chyba po to powstał by zarabiać na skarpetkach hehehe

Spoko rozumiem,

Z drugiej strony rapha to wydatek 140Ojro - sporo...

Jakby coś się urodziło to "+1" :)

Koniec OT

Napisano

Mialem juz sporo ciuchow " Teamowych" i one zawsze sa takie lamerskie... dobre tylko miedzy golonogow i mimo wyszukanego wzoru zawsze wygladam w nich jak frajerpompka dlatego tekstylium dobre jest takie na co dzien jak koszulka juz zrobiona wlasnie, a w bloto i pot to wole sportowe stroje szkaradne wdziewac. Quest trochę odradzam lepsze wspomnienia z pod Poznania ale wpadki z rozmiarami obie firmy zaliczaja . I to spore.

• Mod Team
Napisano

Ivan, nic straconego, cale zycie mam przed soba ;)

Bardziej jednak chodzi mi po glowie wypad Lakes 2015.

rOver

kvl

To by się dało zorganizować, tymbardziej że mam na miejscu przewodnika z najprawdę przezajedwabistą znajomościa Lake District

Z tym że to impreza na pełne spektrum biegów a najlepiej na pełny zawias :)

Co do koszulek to bardzo dobre doswiadczenia mam z moim klubowym wdziankiem. Można zamówić krój rejsingowy i luźniejszy, klubowy. Z tym że 45 funtów za krótki rękawek może nieco Rodaków odstraszyć...

Poza tym to chyba miał być bawełniany tiszert a nie rowerowy spandeks/sympatex/coolmax...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano
Quest trochę odradzam lepsze wspomnienia spod Poznania ale wpadki z rozmiarami obie firmy zaliczaja .

napiszesz coś więcej Marku? Ewentualnie na prywatnym. 

Poza tym to chyba miał być bawełniany tiszert a nie rowerowy spandeks/sympatex/coolmax...

Nie ukrywam - tiszert jest OK, szałowy a foki zapuszczają pachy dla facetów w takich koszulkach (Koval coś przebąkiwał hehe), ale...

taka na wpół luźna cieplejsza bluza na paprykarzową jesień, błoto i pot był by  pożądana  ;)

aaaa, odnośnie koszulek.

W H&M wyszły wszystkie XL-ki, widziałem kilka L i M, ba! nawet XS (dla prezesowej) się znalazło. W cubusie znalazłem podobne, też niestety cienkie i bez wieczystej gwarancji. Kolor prawie granat melanż (czyli blisko oryginału), ale XL jest. I cena 5zł większa.

W czwartek idę do drukarni z 2 sztukami, jak by ktoś miał ochotę jeszcze się załapie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...