agenciara Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 telefon, kasa, pompka, imbusy, bidon - ZAWSZE dętka, mapka, batoniki, kurtka przeciwdeszczowa - w zależności od potrzeb trasy
Maciek764 Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Ja wszystko w torebce podsiodłowej. Komórka Portfel Lampka Przód Klucze od domu Klucz 10-8 Dwa imbusy Papier ścierny (czasem do klocków sie przyda ) Czasami FL Cross Country
bartekgib Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Telefon, dokumenty, klucze od domu i "te" klucze, szmatka, coś do picia, pieniądze. Nic więcej. na razie nic więcej Pozdrawiam !
Viviusek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 aktualnie sie troche zmieniło wyposażenie zabieram ze sobą Jak jade w jakąś krótką trase do max 50km to zabieram: - telefon - dokumenty - jakieś drobne - czasem jakieś pićku jakby co - klucze od domu A gdy wybieram sie gdzieś dalej to zakładam plecak i zabieram dodatkowo: - bukłak 1.5l - scyzoryk taki wielofunkcyjny - chusteczki - szmatke - dętke i zestaw do łatania dziur - łyżki - lampke z przodu, bo tył ciągle zamontowany - podstawowe klucze - dwie pary szkieł do okularów I tyle bo więcej mi sie nie mieści do plecaka
Gevera Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 pompka dętka łatki i klej klucze do roweru czekolada (gorzka, w razie awarii organizmu) telefon chusteczki (jakbym sie popłakała...) mapa całej okolicy drobniaki krem mały jakis w razie słonca, gumka do włosów jakby pierwsza pękła klucze od domu/garażu ewentualnie batonik muesli - to wszystko mi sie mieści w torbe decathlonowską pod ramę tak to jeszcze bidonik z wodą
jo_jacek Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Po ostatnim maratonie zmienilem zasób rzeczy Pod sztycą: -detka przyklejona tasma izolacyjną Pod koszykiem na bidon: -przykrecona pompka W koszulce: -lyzki do opon -tel -przybornik kellysa (imbusy,2srubokrety,rozkuwacz,torx) -czasem 2zl i klucze do domu Jak jade dalej to do plecaka wrzucam jeszcze 1.5l butelke zywca (z wodą oczywiscie )
WojtasGCE Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 W zależności czy jadę na dłuższą wycieczkę, czy tylko poszaleć godzinkę po lesie, zabieram ze sobą albo plecak albo niewielką torebkę podsiodłową. Do torebki zabieram ze sobą: - zestaw kluczy imbusowych - zestaw łatek Tip-Top - 2 łyżki do opon - telefon komórkowy - DO lub Prawko - 5-10 zł - klucze do domu W przypadku dłuższego wypadu z plecakiem, powyższy zestaw zostaje uzupełniony o: - 2-3 kanapki, drożdżówki albo jedno i drugie - 0,5 l wody mineralnej - 0,5 l Powerade lub Gatorade, ewentualnie kolejne 0,5 l wody - dętkę - scyzoryk Victorinox, tzw. szwajcarski - szmatkę - buteleczka 60 ml zielonego FL - kolejne 10-20 zł - nogawki (wiosna/jesień) - aparat fotograficzny (czasem, rzadko) Do tego na stałe przy rowerze mam przytwierdzoną pompkę, no i oczywiście bidon (jeden, o pojemności 0,5 l). Heh, tak patrzę na to wszystko co wypisałęm i myślę sobie, że sporo tego
Maciek764 Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Mam sakwę podsiodłową i pod ramę Authora o pojemności ponad 1l... nieźle się tam mieści powiem szczerze... Krótkie przejażdżki: Klucze do obsługi hamulców, przerzutek, klucz do wentyli - mam to w takim etui dlatego zawsze wszystko razem biore Rozkuwacz Bidon 1L Portfel Komórka Klucze od domu Lampka przód (wolę żeby była w sakwie bo szkoda mi jej jak jadę po nierównym terenie) Dodatkowo na dłuższe przejadżki Buteleczka FL CC Dętka Pompka Jakieś przekąski Wszystko to mieści mi się w dwóch sakwach i jeszcze mam dużo miejsca na jakieś inne rzeczy... Czemu tak dużo osób bierze łyżki do opon Nie wiem jak z szerokimi ale ja w 2.10 nie potrzebowałem łyżki...
daVe Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Ja również wożę standardowo jak wszyscy: - dętka, łyżki, "scyzoryk" (imbusy + "-" + "+") (zapakowane w to coś: http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53020174-...001__PZTA_.html ) - pompka - woda - telefon - portfel (kasa, dowód) - rękawiczki chirurgiczne (zboczenie zawodowe...) - chusteczki - papier do... sami wiecie
Blue Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Szoska i mtb[the same ;D] Telefon[kieszonka koszulki] Czasem Paltopa z GPS[Mio 168][kieszonka koszulki/uchwyt na kierownicy] Pompka[przy ramie] Dętka[przy ramie] Łatki[klej itp itd - kieszonka koszulki] łyżki[wcześniej do MTB nie woziłem, ale od kiedy zmieniłem obręcz z przodu na DT XC 4.1 to konieczność:/... koniec z wkładaniem oponki palcami] [ kieszonka] Pulsometr[uchwyt na kierownicy] Izotonik/woda Pieniądze Czasem camelback Szoska Lampki p+tW sumie tyle, na większość wypraw starcza .
Delfiko Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Telefon 10-15zł Pompka SIS Klucze,komplet poręczny,nie wiem jak to się zwie;p mp3 Zapasową baterię Szmatę Wykałaczkę - lubie grzebać nią w łańcuchu podczas przerw Wode utlenioną Husteczki DobryHOOMOR:) aha,zazwyczaj wszsytko mieści się albo po kieszonkach,albo w małym plecaku
jaro Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Nie za wiele tego na trasy powyżej 50km ale nie przekraczające 70km: - drobne kolo 10zł - telefon (liczę że w razie kraksy tel do przyjaciela wystarczy) - porcje energii (baton zazwyczaj jakiś) i to chyba wszystko bo o bidonie pełnym jakiegoś izo chyba nie muszę wspominać
Astropath Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Ja wożę większośc sprzętu w bardzo wygodnej torebce/nosidełku/ustrojstwie na pasku: - telefon - pieniądze - łaty - zestaw kluczy - łyżki do opon - chusteczki - baterie do odtwarzacza - starą kartę rowerową (żeby szybko zidentyfikowali denata w razie czego) -rozkuwacz do łańcucha I tak mnie właśnie zaskakuje, że nie tak wielu z was jeździ z rozkuwaczem. Ja bym bał się z domu bez tego ustrojstwa ruszac. Już 3 razy uratował mi skórę daleko poza miastem. Poza tym jeszcze: - pulsometr - pompka - 1-2 bidony (zależnie od długości trasy) Z plecakiem bardzo niewygodnie mi się jeździ :
Astropath Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Ja zabieram tylko gumki...te z apteki;) Dobry pomysł. Na piesze wyprawy w góry brało się prezerwatywy, bo mają wiele zastosowań w awaryjnych sytuacjach (i nie chodzi mi tu o kontatky z płcią przeciwną... choc w sumie to też ). Na jutrzejszą przejażdżkę dorzucę do zestawu jeszcze 2 gumki ^^
Mathieo Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Ja wożę : -dwa bidony jeden po 0,5 l drugi po 0,7 -scyzoryk kelly'sa z rozkuwaczem/skuwaczem itp. imbusy i te sprawy -dwa batony snikers -pompka -dętka -łatki szybkoschnące authora (REWELKA, żadnego kleju po prostu 5 s czekamy i łatka gotowa ) -chusteczki by wypchać podsiodłówkę żeby klucze nie krzyczały -klucze od chaty -kom. -miętusy -licznik -dowód osobisty, praktycznie cały czas przy podsoidłówce jest żeby nie zapomnieć To chyba wszystko.
marcin1212 Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Ja wożę większośc sprzętu w bardzo wygodnej torebce/nosidełku/ustrojstwie na pasku:- telefon - pieniądze - łaty - zestaw kluczy - łyżki do opon - chusteczki - baterie do odtwarzacza - starą kartę rowerową (żeby szybko zidentyfikowali denata w razie czego) -rozkuwacz do łańcucha I tak mnie właśnie zaskakuje, że nie tak wielu z was jeździ z rozkuwaczem. Ja bym bał się z domu bez tego ustrojstwa ruszac. Już 3 razy uratował mi skórę daleko poza miastem. Poza tym jeszcze: - pulsometr - pompka - 1-2 bidony (zależnie od długości trasy) Z plecakiem bardzo niewygodnie mi się jeździ : Ja tez kiedyś zerwałem łańcuch w górach, ale raczej przez złe spiecie., bo tak to łańcuch raczej sie nie zerwie. Od tamtej pory nie rozpianam wogole łańcuchów. Używa spinki srama i woże jedną ze sobą. Jak ma juz peknąc łańcuch to na pewno na spince. A tak to bidon klucz imbus 5 łyzki dętke przy sztycy i telefon.
Wax Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Używa spinki srama i woże jedną ze sobą. Robię tak samo, zapasową spinkę mam przyklejoną na taśmę izolacyjną do SKN'a. Do tego dokładam telefon, jakiegoś batona (albo odżywkę w bidonie). Czasami wożę ze sobą łatki, łyżki (za to "czasami" nie raz zapłaciłem kilkunasto kilometrowym marszem-kapciuch ), no i pompkę z Decathlona - daje radę. Byłbym zapomniał - mp3 jeszcze, to podstawa jakieś tam AC/DC
IVANVII Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Astropaht i Mewes piszą że zabierają gumki...te z apteki ! Ale o własnej płci w prywatnej informacji piszą ; płeć nieustawiona ...
hirikawa Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Do roweru: - olej do łańcucha, szmatkę by przetrzeć łańcuch z piasku - scyzoryk z paroma funkcjami - niezbędne imbusy Dla siebie: - plastry - papier toaletowy - tabletki (np. na ból głowy) - pieniądze I zaleznie od długości trasy, jedzenie/wodę, kompas, mapę. No i bym zapomniał 2 snickersy oczywiście^_^ Na czarną godzinę. Tak ogólnie sprawdzam sprzęt przed poważniejszymi trasami i liczę, że mnie nie zawiedzie.
rObO87 Napisano 16 Lutego 2008 Autor Napisano 16 Lutego 2008 Upgrade Zawsze: - dętka - pompka - taśma izolacyjna - mała szmatka + chusteczka higieniczna - klucz scyzoryk - gaz pieprzowy - komórka Gdy potrzeba to dodatkowo biorę: - dowód osobisty - zapasowe szkła do okularów - lampka tył - lampka przód
Rudd Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 -skuwacz -mały komplet kluczy (imbusy + śrubokręty) -Dętkę -łatki -telefon -picie -20zł -jak jeżdżę wieczorem to lampki -czasami coś do jedzenia -spinkę do łańcucha
SOAD Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Kiedy jade na trening to wiele nie zabieram jedynie: 1-dętka 2-pompka 3-telefon 4-klucz do domu 5-jakiś bidon 6-chusteczki (ale to tylko jak jestem przeziębiony) Kiedy wyruszam na całodniowa wycieczkę gdzieś dalej to zabieram jeszcze: 7-kasa 8-jakiś dokumencik 9-zestaw imbusów 10-skuwacz do łańcucha 11-spinkę do łańcucha 12-trochę jedzenia typu batonik albo żel PowerBar to by było na tyle
IVANVII Napisano 17 Lutego 2008 Napisano 17 Lutego 2008 Małe podsumowanie tego co zabieramy ze sobą w trasę... plecak dętka ,niektórzy zabierają dentkę apteczka klucze : imbusowe ,francuskie, płaskie ,nastawne i od domu... jedzenie klej/nie do wąchania/ chusteczki licznik scyzoryk, oczywiście szwajcarski! picie lampki w wielu kolorach srajtaśma /nazwa regionalna/ gaz pieprzowy komórka ,komurka ,komura mapy pistolet startowy MP 3, 4, laptop aparat cyfrowy Olymus nóż 12 cm /chyba do batoników?/ rozkuwacz /to ci z Pruszkowa.../ dokumenty saperka,siekierka zapasowa paczka fajek/to specjaliści od maratonów.../ jakaś kasa coś na deszcz /chyba przeciw/ blaszka z danymi i grupą krwi/o testamencie nie wspomniano.../ pałka teleskopowa prezerwatywy /zabierają Ci którzy nie zdecydowali się na wybór płci w informacjach.../ łatki /oczywiście nie na prezerwatywy/ śrubokręty i śrubokrenty Oczywiście pozostało jeszcze wiele przedmiotów ,które są niezbędne do zabrania w trasę...
QWEY564 Napisano 17 Lutego 2008 Napisano 17 Lutego 2008 :) buahahahahahahahahahahahahahahahahaha to się nazywa podsumowanie....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.