miron1712 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu O, widzę że gimbaza wpadła na forum i uskutecznia dialogi na poziomie. Halo, Moderacja! ze też od razu gimbaza.. Może chłopy chcą se wyjaśnić kilka spraw, ale ma racje ten pidek, że xc najlepsze. Takie moje zdanie.
Pawelett0 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Jezu jak to działa ze zawsze jak próbuję obronić swoje dobre imię to dostaję po tyłku?
Bartosz111 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu dobre imię ha ha jakie dobre imię? Jak nie masz nic do powodzenia, to nie prowokuj. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam. Chyba pójdę do sklepu i popytam. Tak, czy tak dzięki...
miron1712 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu tak? To czym mistrzu jeździsz, że się tak sklepem lansujesz?
DRE Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Jeśli znajdzie sie jeszcze jeden dyskutant który włączy się do bezsensownej dyskusji o tym czy lepsze jest XC czy Enduro to będę pewny że to multikonta Nie wierzę w takie natężenie nonsensu na post kwadratowy
JPZwei Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Nie prowokuj przestań w końcu zwalać winę na innych. Pogodz się z tym ze XC najlepsze i koniec
Fenthin Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 Panowie, jeden i drugi: który dalej będzie ciągnął pyskówkę, dostanie świąteczne ferie.
miron1712 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 17 Grudnia 2013 - Brak powodu Upraszam o nie usuwanie moich postów
miron1712 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Pixon, 18 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 18 Grudnia 2013 - Brak powodu Reign się nadaje? 2007r. Za tyle to spokojnie golfa kupisz
JPZwei Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Pixon, 18 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 18 Grudnia 2013 - Brak powodu http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Naucz się czytać cymbale
Cox Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 Earth, bo XC > Enduro. Każdy ci to powie. Chyba nie byłeś nigdy na dobrym wyrypie enduro, maratony i pętle xc są ok, ale enduro to przyszłość
JPZwei Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 · Ukryte przez Pixon, 18 Grudnia 2013 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 18 Grudnia 2013 - Brak powodu Boże przecież to wasze śmieszne enduro to nic w porównaniu do emocji z przekazu krossem levelem a8 po lesie. Mówię wam - przekonacie się co to szybkość i technika. świąteczne ferie.Nie ma świątecznych ferii, są tylko ferie zimowe
Pawelett0 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 enduro to przyszłośćWiesz co? Przed chwilą obejrzałem kilka zdjęć, konstrukcji itp. i wygląda to znacznie ciekawiej. Masz rację. Mówię to rzadko :]
JPZwei Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 Mietek co z tobą? Enduro nie nadaje się do niczego
Bartosz111 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Napisano 17 Grudnia 2013 Dobrze, sa tu fani zarówno xc, jak i również enduro. Ja skłaniam się bardziej ku temu drugiemu.Mam kilka pytań czy opłaca się kupować coś za 2k do mojego obecnego roweru (romet mosquito 1 z epikonem, alivio, hamulcami deore itd). Czy lepiej kupić coś nowego do 5k? Myślałem nad reignem, tak na serio co o nim myślicie?
Pawelett0 Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 Co tu się właściwie wydarzyło? Modzie usuń proszę moje posty z tego tematu; niespecjalnie chcę mieć udział w tym wydarzeniu na sumieniu. Przepraszam za offtopic. Natomiast co do Reigna to jest to naprawdę dobry rower do enduro. Chociaż ostatnio przeglądałem jakaś stronę i zobaczyłem Rometa wygladającego jak Spec z wyższej półki
Roonin Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Dobrze, sa tu fani zarówno xc, jak i również enduro. Ja skłaniam się bardziej ku temu drugiemu.Mam kilka pytań czy opłaca się kupować coś za 2k do mojego obecnego roweru (romet mosquito 1 z epikonem, alivio, hamulcami deore itd). Czy lepiej kupić coś nowego do 5k? Myślałem nad reignem, tak na serio co o nim myślicie? Wracając do tematu. Moim skromnym zdaniem podbudowę do roweru enduro masz całkiem solidną jesli chciałbyś iśc dalej w sztywniaka. Natomiast jeśli chcesz Fulla to nie wiem czy 5k wystarczy na coś naprawdę solidnego. Może na razie jakąś ramkę i zrobic przekładkę ?
PeGie Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 @Bartosz - ostatnio sporo czasu spędziłem szukając ramy na pełnym zawiasie, od 120mm do 160mm (takie sobie założyłem granice, które by mnie zadowalały). Jeśli chodzi o używane, to wybór masz ogromny przy twoim wzroście i budżecie. Z płaczem oglądam niektóre aukcje gdzie za nieduże pieniądze można dostać np. Speca Camber comp, trance'a reign'a itd, ale rozmiary prawie same M i L, a nic w S. Pytanie co w twoim rozumieniu znaczy enduro, bo jak się ostatnio czyta zagraniczne fora, to wystarczy zjechać w lesie ze ścieżki i już niektórzy nazywają to enduro niektórym wystarczy 120mm skoku, innym 160. Możesz szukać np. Agang Cult - teraz wchodzi Patriot na 27.5 więc pewnie Cult straci na cenie, na allegro w twoim rozmiarze niedawno był Commencal Meta. Możliwości są ogromne, a i okres sprzyja zakupom
Bartosz111 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Napisano 18 Grudnia 2013 Wracając do tematu. Moim skromnym zdaniem podbudowę do roweru enduro masz całkiem solidną jesli chciałbyś iśc dalej w sztywniaka. Natomiast jeśli chcesz Fulla to nie wiem czy 5k wystarczy na coś naprawdę solidnego. Może na razie jakąś ramkę i zrobic przekładkę ? Może i ten full to przesada, bo nie jeżdżę aż tak często w bardzo ostry teren i ht mogło by wystarczyć. Pomyśle nad tym. Jeżeli zdecydowałbym się na ulepszanie obecnego roweru, to co najlepiej kupić? Myślałem o obręczach, a jak o obręczach to i o całej reszcie. @PeGie Muszę sobie jeszcze raz przeanalizować czy full to nie przesada.. W każdym razie, ja enduro uważam za jazdę tam gdzie chcę+skoki jakieś jak gdzies można itp. Wydaje mi się, że obecny rower jest w miarę do tego dobry.. Jest może i budżetowy, ale gdyby coś w nim zmienić to by było już coś konkretnego.. Poważnie się nad tym zastanowię.
PeGie Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Popatrzyłem na specyfikację twojego roweru i pierwsze co bym wymienił to koła Tak z ciekawości jak Ci się spisuje epicon na 140mm?
zion Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Za 5000 zł to na allegro kupisz dobry używany rower. Ostatnio widziałem Lapiere Zesty za 5200 na dwóch foxach. w super stanie. Wracając do tematu. Moim skromnym zdaniem podbudowę do roweru enduro masz całkiem solidną jesli chciałbyś iśc dalej w sztywniaka. Natomiast jeśli chcesz Fulla to nie wiem czy 5k wystarczy na coś naprawdę solidnego. Może na razie jakąś ramkę i zrobic przekładkę ?
nemo2009 Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 (romet mosquito 1 z epikonem, alivio, Co tam masz z Alivio w Mosquito1? Ja w moim nic z Shimano nie mam i bardzo dobrze.
Peterp079 Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Daj sobie spokój z ulepszaniem tego co masz i kup FS tak jak założyłeś na początku. Czy jesteś często w ostrym terenie czy nie to FS robi taką robotę że na HT już nie wrócisz jak pojeździsz trochę. Co do samego roweru to może podpasuje Ci Giant Trance z tego roku na kole 27,5... Świetna konstrukcja i dopracowany system zawieszenia. Sprawdzi się zarówno w normalnym terenie jak i tym bardziej wymagającym typu wycieczki w góry. Na osprzęt aż tak bardzo nie patrz bo to i tak z czasem wymienisz w miarę zużywania się poszczególnych elementów.
Bartosz111 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Napisano 18 Grudnia 2013 Popatrzyłem na specyfikację twojego roweru i pierwsze co bym wymienił to koła Tak z ciekawości jak Ci się spisuje epicon na 140mm? Epikon daje rade, troche skoku brakuje.. 150 bym wolał, ale nie narzekam, w takich pieniądzach to nic lepszego raczej bym nie miał. Sztywność moim zdaniem ok. Używam zacisku dartmoor bolt Co tam masz z Alivio w Mosquito1? Ja w moim nic z Shimano nie mam i bardzo dobrze. Przerzutki, manetki, ale one to akurat deore. Składałem sam rower.
Przeor Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Deore w takim rowerku to akurat ogromna zaleta, a docenia się ją w momencie gdy patyczek lub głazik ja zmieli Urwałem X9 w nie swoim rowerze i ryczeć mi się chciało. Na allegro trafiają sie okazje ale chyba lepiej kupić rowerek z jakiegoś forum enduro: http://endurotrophy.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16 http://emtb.pl/forumo/forumdisplay.php?fid=69 tylko na emtb musisz się chyba zalogować żeby przeglądać giełdę. Kupujesz wtedy nie od anonimowych sprzedawców tylko od ludzi, którzy sie w większości znają, trudniej o wtopę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.