yarr Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 Ivanową Szkocję? Kiepsko to wygląda na tą chwilę. A fulla składaj i jedź w góry - daleko nie masz! Byle coś nowoczesnego 130mm skoku. Cytuj
kazafaza Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 ...raczej Skwarskie plany POZDRo-:ver Cytuj
itr Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 No to już wiem czemu nie dałeś wejść do swojego blaszaka Kolejny pasujący do pomarańczowej trąbki Cytuj
skwarek2 Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 A co się stało Ivan czy Szkocja padły ? Jak na razie chętny jest Ivan ze swoją...oni mają oplaconą impreze singlową. Ok skrobne w temacie by nie było off topa/. No i to jest sprzęt! Choć z tymi laczkami to ten rower jest jak dla niepełnosprawnych. Nic nie wymaga, technika leży na Bahamach (jak na wszystkich fatach), jedzie wszystko w dół jak Ursus w pole i świnia w obierki, dzik w sosnę, kuna w agrest, jak komornik telewizor a chytra baba 3cytryny! Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Mod Team Napisano 28 Grudnia 2016 Choć z tymi laczkami to ten rower jest jak dla niepełnosprawnych. Jak niepełnosprawnego posadzisz za kierownikiem to kazdy rower jest dla niepełnosprawnych. A to, ze Tobie on przeszkasza, znaczy sie jakis słabo-umny jesteś, że nie potrafisz z fantazja na 4-ech calach jeździć. Ale wyrobisz się jeszcze młodzieńcze, wierzę w Twój entuzjazm i chłonność Szarej Materii. Szacunek... I. Cytuj
yarr Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 Ale wyrobisz się jeszcze młodzieńcze, wierzę w Twój entuzjazm i chłonność Szarej Materii. Oh Ivan, ty i ten twój niepoprawny optymizm. Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Mod Team Napisano 28 Grudnia 2016 Ojtam, ojtam... Białka mnie przekonuje, że w Ludzkość należy Wiarę Mieć Szacunek... I. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 Panowie gravelowcy i inni nietypowcy - jaka szerokość obręczy będzie optymalna do opony 42C? Obecnie mam 17mm wewnątrz ale zastanawiam się czy lepiej mniej czy więcej (wolałbym więcej bo lubię szerokie obręcze). Cytuj
yakuza79 Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 Ja mam obręcze 19mm przy oponie 38c. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Grizzli Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) 42c w granicach 17-23 a optymalnie bodajrze na 20-21mm. Co moge powidziec to to, ze u mnie VClaw 41C siedzi wygodnie na 20mm wewn. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Grizzli Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Mod Team Napisano 29 Grudnia 2016 18mm, 40c. Na 21mm też dawała radę. Szacunek... I. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 30 Grudnia 2016 Napisano 30 Grudnia 2016 No właśnie - a poza "dawaniem rady" coś przemawia na korzyść węższych/szerszych obręczy? Podejrzewam że opona na 15 i na 21 mm nieco inaczej się układa, myślałem że węższa jest o tyle lepsza że szczyt opony robi się węższy więc na szosie jest lepiej ale ktoś na forum pisał o "efekcie żarówki" niestety nie wyjaśniając o co chodzi. Cytuj
Grizzli Napisano 30 Grudnia 2016 Napisano 30 Grudnia 2016 myślałem że węższa jest o tyle lepsza że szczyt opony robi się węższy więc na szosie jest lepiej ...tak jeśli władujesz tam 5 barów. Efekt żarówki: Cytuj
yarr Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Nie wiem czy było ale oficjane obcążki do szwabskich szmat (jak mawia Ivan) https://www.schwalbetires.com/treadcutter Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Mod Team Napisano 1 Stycznia 2017 Nie wiem co oni za stuff pobierają, ale ich diler musi mieć towar pierwszej wody. 45 zielonych za obcinaczki do gumy https://www.schwalbetires.com/node/5137 ??? Kogos tutaj rypie na dekiel, że echo niesie się aż przez Atlantyk Szacunek... I. Cytuj
itr Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Bo ja wiem, jak ktoś musi robić w teamie to opona za oponą doceni dobre narzędzie, kto próbował oczyścić z włosków nożyczkami, polską oponę Gronostaj ten wie co to znaczy "tam do licha" a włosek nie klocek. Znacie jakieś precyzyjne, trwałe narzędzie z dobrych materiałów poza ołówkiem i papierem toaletowym, które jest tanie? Chcesz super cążki, młotek do końca życia ten sam, albo śrubokręt czy klucz do sterów -płać. Cytuj
yarr Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Niestety Marek słusznie prawi tak to jest z narzędziami, cos ja o tym wiem. A Unior słoweński wiec do hameryki daleko Ciekawe czy z napisem na U będą kosztowały tyle samo co z napisem na SZ Ivan to nie byle jakie ucinaczki do gumy ale takie z regulacja wysokości. Zyskujes zpewnośc że utniesz równo. Jak ktoś goli ze 3 opony dziennnie to sie opłaca. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez yarr Cytuj
itr Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 insza inszość czy to czy tamto rach ciach istotnie wysokiej jakości,,,, ciekawe czy są takoe same większe w motocyklach, ofroudzie i WRC. a w narzędziach to jak w ramach liczy się stal, mechanicy i narzędzia Campagnolo na ten przykład. Cytuj
yarr Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 Unior to jedna z lepszych europejskich marek narzędziowych. Robią narzędzia specjalistyczne rowerowe motocyklowe i inne. Jakość ich wyrobów jest na wysokim poziomie. Cytuj
maciejas Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 kto próbował oczyścić z włosków nożyczkami, polską oponę Gronostaj ten wie co to znaczy "tam do licha" a włosek nie klocek. Ciąłem klocki w jednej oponie szczypcami-obcinarką - gdybym miał to robić codziennie zainwestowałbym w coś ułatwiającego a nie przeszkadzającego w tej pracy Cytuj
rambolbambol Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 W dobre narzędzia definitywnie warto zainwestować. Zwłaszcza w dobre klucze i śrubokręty. Niestety większość tego, co można kupić w marketach, to szajs. Kupiłem 2 lata temu dość bogaty komplet kluczy BETO, w którym 15ka poległa przy pierwszej próbie odkręcenia pedału rowerowego. Rozgięła się. Przyjęli reklamację i zmienili mi klucze na Koval, twierdząc że lepsze, bo droższe. To samo. Dopiero trzeci komplet marki Proxxon podołał zadaniu i na razie daje radę przy naprawdę konkretnym katowaniu. I człowiek kupuje taki komplecik za parę stówek, łudząc się, że ma coś fajnego a tu lipa. Ciekawostka taka, że np. elektronarzędzia Bosch w dystrybucji z marketów (Leroy..., Casto..., Obi wan kenobi) mają zupełnie inne bebechy, jak te ze sklepów markowanych Bosch. Rozbierałem dwie niby takie same wiertarki "Bosch PSB 8000 RCE", ale kupione w różnych sklepach. Oba oryginalne i różnica w wykonaniu i ilości "mięsa" w zwojach silnika jest ogromna. Cytuj
yarr Napisano 2 Stycznia 2017 Napisano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Rambol polecam ci kanał AvE na youtubie. Bedzie ci sie podobało. Godziny rozrywki przy rozbieraniu i analizie róznych elektronarzędzi okraszone kanadyjskim humorem. A klucze płaskie to się kupuje Bahco Edytowane 2 Stycznia 2017 przez yarr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi