Rybus85 Napisano Środa o 16:02 Napisano Środa o 16:02 Ja kupiłem kilka miesięcy temu Rockbros RHL1000. Całkiem przyzwoicie świeci. Dość długo się ładuje. Mógłby być szerszy strumień światła. Ale odcięcie ładnie widać. Cytuj
Mandoleran Napisano Środa o 17:36 Napisano Środa o 17:36 7 godzin temu, Thomass13 napisał: Dodatkowo ma mozliwosc ładowania w trakcie jazdy. Chyba ze macie cos z dłuższym działaniem i dobra widocznością na trasie jak i w lesie a także na dojazdy do pracy. Szukam max do kwoty 250 zl. Z możliwością zapamiętywania ostatnio użytego trybu a także ładowania z aktualnym standardem Micro USB c. 1. Magicshine allty 1200 U. Całkiem przyzwoita i dla mnie wystarczająca moc, a jeździłem już w totalnej ciemnicy, czas pracy też dobry i oczywiście da się ładować i świecić nawet w najmocniejszym trybie. Ma też pilota co nawet jest wygodne, tyle że budżet to już ponad 300 zł. 2.Rockbros RHL800, jak sama nazwa wskazuje 800 lm, ta lampka akurat jest w moim 2 rowerze który służy do jazdy miejskiej. Dobrze wykonana, odcięcie, oczywiście zapamiętuje ostatni tryb, ciężko się tak naprawdę do czegoś przyczepić, tym bardziej za taką cenę. Oby dwie lampki bezpośrednio z chin zamówione. 6 godzin temu, Thomass13 napisał: czy zamontuje ja razem z licznikiem garmina na specjalnym uchwycie, czy podczas jazdy bedzie świeciła jak ja podlacze podczas jazdy pod powerbank? Te dwie propozycje są tylko do montażu pod kierownikiem, więc oczywiście da się je zamontować na uchwycie od komputerka i oczywiście można je ładować i używać. Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 09:18 Napisano Czwartek o 09:18 (edytowane) 18 godzin temu, Thomass13 napisał: Jednak wole inna lampkę kupic jak cyclami x7. Jeżeli chcesz wydać więcej za to samo to możesz, tylko po co? Edytowane Czwartek o 09:19 przez smw44199 Cytuj
Thomass13 Napisano Czwartek o 09:32 Napisano Czwartek o 09:32 (edytowane) Poza tym design mi sie nie podoba lampki cyclami x7. Pytanie mam o ogniwa jakie posiadaja takie latarki. Czy ładuje sie je standardowymi ładowarkami do akumulatorków? Edytowane Czwartek o 10:13 przez Thomass13 Cytuj
zekker Napisano Piątek o 06:34 Napisano Piątek o 06:34 Jeżeli mowa o litowych typu 18650, 21700, to nie zwykła ładowarka do NiMH/NiCd nie będzie odpowiednia. Litowe mają napięcie 3,7-4,2v, zwykłe 1,2v. Proces ładowania też jest trochę inny (inna charakterystyka prądowa, napięciowa różnych typów ogniw). Są uniwersalne, które mogą ładować i litowe i niklowe. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Designu nie oceniam, bo to indywidualna sprawa, ale funkcjonalność w tej cenie chyba nie do pobicia. Chyba nikt już nie używa lampek zasilanych akumulatorami AA, czy AAA, bo są wyjątkowo niewydajne w porównaniu do litowych. Naturalnie każdy wybiera co chce i za ile chce👍 Cytuj
zekker Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) No ja jeszcze z tyłu w jednym rowerze mam na AAA Reszta pod dynamo, gdzie w mieszczuchu faktycznie, a w reszcie zasilane z 2x18650 w szeregu. Jak znajdę jakąś sensowną, z solidnym mocowaniem, to może full też dostanie tylną pod dynamo. Tą co znalazłem do grawelowego (b&m secula) nie wydaje się odpowiednio wytrzymała na konkretniejsze zabawy w terenie. Edytowane 13 godzin temu przez zekker Cytuj
Thomass13 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Lampka zakupiona Towild br1000. Baterie 2 sztuki w zestawie. Każda po 3500 maH. Jak się bedzie sprawdzac wszystko wyjdzie w czasie użytkowania. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Przecież to wygląda praktycznie tak samo jak Cyclami X7😁 Funkcjonalność identyczna, a cena 3x większa Cytuj
Thomass13 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Nie przejmujcie sie tym ze cena duzo wyzsza jak latarki cyclami x7. Patrze na obie różnice jednak między nimi sa. Inne wycięcia w obudowie, inny włącznik. W cyclami X7 nie podobały mi sie wpisy pod filmem tej latarki. Dlatego nie zdecydowałem sie na jej zakup. Edytowane 8 godzin temu przez Thomass13 Cytuj
Nemrod82 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cyclami ma lustro a Towild kolimator. Towilda miałem wersję BR800 i CL1600. Ogólnie odcięcie średnie, rozkład też dość mocno.latarkowy z dość słabym zasięgiem i za dużą ilością światła tuż przed kołem. W dodatku po jakimś czasie z BR800 pękło mocowanie. Ponoć wada fabryczna. Inni też o tym pisali. Cytuj
Thomass13 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Mocowanie i tak chce tutaj inne, aluminiowe przykręcane do mostka: https://allegro.pl/oferta/rowerowy-uchwyt-licznika-lampki-kamery-do-mostka-garmin-igpsport-gopro-15149759222 Co do światła jak daje to bede sprawdzał dzis wieczorem. Mam mozliwosc zwrócić towar. Godzinę temu, Nemrod82 napisał: W dodatku po jakimś czasie z BR800 pękło mocowanie. Ponoć wada fabryczna. Inni też o tym pisali. Nigdzie takich opinii nie widzialem. Zawsze mozna dokupić inny uchwyt. Cytuj
Thomass13 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dobra chodzi o mocowanie lampki w uchwycie. Garmin tez ma plastikowe mocowanie ktore używam od ponad 2 lat i jeszcze nigdy mi to nie pękło. Cytuj
Nemrod82 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Mi też nigdzie nie pękło poza BR800. Miał ją już kolega i gdy jechaliśmy razem lampka mu poprostu odpadł. Mocowanie zostało w uchwycie oderwane od reszty obudowy. W CL1600 było to inaczej rozwiązane. Aluminiowa obejma dokręcana na dwie śrubki. Tam nic się nie stało. Cytuj
Thomass13 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Sam nie wiem, bylem ja sprawdzic jak ona świeci. Jak dla mnie w porzadku. Nawet przez las jest z nią do przejechania w terenie. To co bym chcial widzieć to przejade. Tez nie mam porownania z innymi produktami. Na pewno jest lepiej jak chodzi o wiązkę światła w porównaniu w tym czym jezdzilem do tej pory. Myslalem nad lampka z aku wbudowanym lub wymiennymi ogniwami. Wybór padł na produkt z wymiennymi. Uważam ze to bedzie lepsze rozwiązanie. Zastanawiałem sie jeszcze nad lampka igpsport 1200 ale tam nie da sie ogniwa wymienić. A lampka garmina to juz droga zabawa. Edytowane 2 godziny temu przez Thomass13 Cytuj
Thomass13 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Raczej ładnie świeci na poszczegolnych mocach: 200lm 400lm 1000 lm Cytuj
bastard83 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Chyba robiąc zdjęcia powinieneś ustawić na manualne ustawienia bo teraz czy to 200 czy 1000 lumenów jest właściwie tak samo. Aparat może robić zdjęcia z innymi ustawieniami. Cytuj
Thomass13 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Racja. Zastanawiam sie nad tym co pisaliście: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi