Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Tora SL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar wymienic amortyzator z jakiegoś, miękkiego chinola z marketu o skoku 80mm na wlaśnie ten podany w opisie.

Macie jakieś doświadczenie z tym amortyzatorem?

Jak źle wybralem, to prosze o polecenie mi innego w granicy do 600zł.

Moje "parametry":

-waga to 85kg

-wzrost to 186cm

Jak coś, to pisać.

Napisano

No bo z reguły jest to tak, że fulle z reala mają ramę 1cal; kiedy te lepsze mają już 1 i 1/8cal. Więc po prostu chodzi o to czy będzie pasować ;) Fotka powinna rozwiązać ten problem.

Napisano

Lepiej zrób tak:

-Odłóż to 600PLN

-Sprzedaj obecny rower

-Dozbieraj do 1000PLN

-Kup dobry używany rower-wtedy nic Cię nie będzie ograniczało jeśli zażyczysz sobie jakichkolwiek zmian :)

Napisano

A to nie wiedziałem, za to teraz już jestem o tą wiedzę bogatszy ;) Z amorków pod 1cal to chyba tylko Zoom. Co prawda czasem coś się trafi lepszego. Chyba SunTour też coś robił pod 1cal ale nie jestem pewien. Tak czy siak nie opłaca chyba się robić takich miksów. Lepiej kupić jakąś używkę całego roweru niż bawić się w takie składanie na tej ramie.

Napisano

Najpierw zastanów się czego potrzebujesz, bo trochę brak spójności w pytaniach, które zadajesz. Najpierw pytasz o Torę, która jest sztućcem raczej do XC. Potem pokazujesz fulla b'twina, o którym raczej trudno powiedzieć coś dobrego, bo nadaje się jedynie do lekkich przejażdżek, a na końcu pytasz o ramę do enduro, czyli do ciężkich zastosowań.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...