Roballinho Napisano Sobota o 19:41 Napisano Sobota o 19:41 A jakby ktoś chciał ramę do tych tarczówek, których jeszcze nie ma, to proszę bardzo. Jak zobaczyłem miniaturę na telefonie, to mi ślina pociekła, ale potem otworzyłem odnośnik i musiałem wciągnąć ją z powrotem. NIestety za duża. https://www.olx.pl/d/oferta/stalowy-frameset-18-gt-tequesta-26-crmo-reynolds-525-retro-mtb-CID767-ID16uNeB.html 1 Cytuj
marvelo Napisano Sobota o 20:08 Napisano Sobota o 20:08 Za duża? Biorąc pod uwagę rurę górną, ta rama jest malutka. Moja rama w Bianchi (15") ma górną rurę 54 cm, a przy wzroście 170 cm i tak mam mostek 130 mm, żeby się dobrze podjeżdżało. W tych GT sam komin podsiodłówki zwykle wystaje mocno w górę i to sztucznie zawyża rozmiar. Cytuj
BiriaBiria Napisano Sobota o 22:12 Napisano Sobota o 22:12 W dniu 12.03.2025 o 12:00, akkwlsk napisał: Nie ma nadziei Kastle 7.5 degree przyjmuje 650b z sensowną oponą (2.2 chyba wejdzie). Z tym że tych ram jest mało ogólnie, nie wspominając już o rozmarówce Ale można śmiało szukać jakiejś Kony starej też A wideł P2 Kony przyjmie wiele. Cytuj
Roballinho Napisano Sobota o 23:42 Napisano Sobota o 23:42 3 godziny temu, marvelo napisał: Za duża? Biorąc pod uwagę rurę górną, ta rama jest malutka. To jest model 1998 albo 99. Zakładam, że zbytnio przez lata nie grzebali w geometrii, więc dla rozmiaru 18" Top Tube (effective) ramy powinien mieć 57 mm, a nie 52. Na 100% w opisie jest błąd, ale w sumie mnie to nie dziwi, bo nie jeden. Pewnie ktoś zmierzył górną rurę od mufy do początku seatstay'a i taki wynik mu wyszedł. Cytat A wideł P2 Kony przyjmie wiele. Ludzie na wsi gadają, że od tych widelców plomby z zębów uciekają. Cytuj
Roballinho Napisano Niedziela o 08:49 Napisano Niedziela o 08:49 Oczywiście pisałem o cm, nie mm Cytuj
artoor Napisano wczoraj o 10:51 Napisano wczoraj o 10:51 W dniu 6.07.2025 o 01:42, Roballinho napisał: To jest model 1998 albo 99. Zakładam, że zbytnio przez lata nie grzebali w geometrii, więc dla rozmiaru 18" Top Tube (effective) ramy powinien mieć 57 mm, a nie 52. Na 100% w opisie jest błąd, ale w sumie mnie to nie dziwi, bo nie jeden. Pewnie ktoś zmierzył górną rurę od mufy do początku seatstay'a i taki wynik mu wyszedł. Sprzedający raczej nie przemyślał treści swojego ogłoszenia, bo linijka po linijce pisze: [ Rozmiar ramy to 15" (46cm), rama jest pod koła 26 calowe. Frameset sprzedaję w zestawie jak na zdjęciach, w którego skład wchodzą: - rama 18" na cieniowanych rurach cr-mo Reynolds ] To 15" czy 18"? Za taki rozdyźdaj ucinałbym paluchy Cytuj
artoor Napisano wczoraj o 11:20 Napisano wczoraj o 11:20 ...no i rama 15" nie może mieć 46 cm. Przed chwilą sprzedający przyznał, że pomyłkowo napisał, że rama ma 18". Cytuj
Roballinho Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 8 godzin temu, artoor napisał: To 15" czy 18"? Za taki rozdyźdaj ucinałbym paluchy Nie ma się co dziwić. Na szybko w dziupli rozbierana, 15" wyszło jak jeszcze była gorąca, jak ostygło – 18". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi