Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Za duża? Biorąc pod uwagę rurę górną, ta rama jest malutka. Moja rama w Bianchi (15") ma górną rurę 54 cm, a przy wzroście 170 cm i tak mam mostek 130 mm, żeby się dobrze podjeżdżało. W tych GT sam komin podsiodłówki zwykle wystaje mocno w górę i to sztucznie zawyża rozmiar.  

Napisano
W dniu 12.03.2025 o 12:00, akkwlsk napisał:

Nie ma nadziei

image.png.0c2e225017bc263338790111d8d7751d.png

Kastle 7.5 degree przyjmuje 650b z sensowną oponą (2.2 chyba wejdzie). Z tym że tych ram jest mało ogólnie, nie wspominając już o rozmarówce ;) Ale można śmiało szukać jakiejś Kony starej też ;) A wideł P2 Kony przyjmie wiele. 

Napisano
3 godziny temu, marvelo napisał:

Za duża? Biorąc pod uwagę rurę górną, ta rama jest malutka.

To jest model 1998 albo 99. Zakładam, że zbytnio przez lata nie grzebali w geometrii, więc dla rozmiaru 18" Top Tube (effective) ramy powinien mieć 57 mm, a nie 52. Na 100% w opisie jest błąd, ale w sumie mnie to nie dziwi, bo nie jeden. Pewnie ktoś zmierzył górną rurę od mufy do początku seatstay'a i taki wynik mu wyszedł.

Cytat

A wideł P2 Kony przyjmie wiele. 

Ludzie na wsi gadają, że od tych widelców plomby z zębów uciekają.

Napisano
W dniu 6.07.2025 o 01:42, Roballinho napisał:

To jest model 1998 albo 99. Zakładam, że zbytnio przez lata nie grzebali w geometrii, więc dla rozmiaru 18" Top Tube (effective) ramy powinien mieć 57 mm, a nie 52. Na 100% w opisie jest błąd, ale w sumie mnie to nie dziwi, bo nie jeden. Pewnie ktoś zmierzył górną rurę od mufy do początku seatstay'a i taki wynik mu wyszedł.

Sprzedający raczej nie przemyślał treści swojego ogłoszenia, bo linijka po linijce pisze:

[ Rozmiar ramy to 15" (46cm), rama jest pod koła 26 calowe.
Frameset sprzedaję w zestawie jak na zdjęciach, w którego skład wchodzą:
- rama 18" na cieniowanych rurach cr-mo Reynolds ]

To 15" czy 18"? Za taki rozdyźdaj ucinałbym paluchy

Napisano
8 godzin temu, artoor napisał:

To 15" czy 18"? Za taki rozdyźdaj ucinałbym paluchy

Nie ma się co dziwić. Na szybko w dziupli rozbierana, 15" wyszło jak jeszcze była gorąca, jak ostygło – 18".