Forum rowerowe

• Jesteśmyna
Sezon zimowy - narciarstwo, snowboard

- - - - -

[rower]Czy macie sny?

347 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pioe

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 764 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 28 kwiecień 2006 - 07:53

Dzisiaj miałem kolejny odcinek z cyklu absurdalnych przygód rowerowych z głową na poduszcze :D

Jest tak zabawny, że nie mogę się powstrzymać od opisania go:

Otóż jechałem sobie bikiem jakimś asfaltem od Katowic.... Po kilkunastu km dojeżdżam do jakiejś miejscowości "Klein" :034: Sobie myślę, że chyba jestem w Niemczech :lol: Ale to niemożliwe, żebym aż tak się zagapił i wyjechał aż z kraju! Więc zawracam, by się przyjrzeć tabliczce. Wzrok mnie nie mylił. Więc pojechałem dalej. W tej miejscowości były inne tablice też z nazwami miejscowości Niemieckich. Zaczęło się ściemniać, więc zawróciłem, modląc się, żebym znalazł drogę powrotną do kraju.
Jadąc asfaltem w środku lasu trafiłem na kontrol policyjną, która oczywiście musiała mnie zatrzymać (za dużo się naczytałem tego forum :D). Gostek niepoważny, bo najpierw chciał sprawdzić "czy masz linki hamulcowe?" :huh: No dobra! Podszedłem do roweru i poporuszałem hamulcami, żeby mu pokazać, że "mam!" Dalej się zapytał, czy mam lampki - tego nie miałem :) Gostek zaczął kiwać głową i spisywać mandat i w tym czasie jeszcze zdąrzył zatrzymać innych rowerzystów... ja w tym czasie zauważyłem, że mam lampkę tylną i zaraz mu to oznajmiłem! On wyrzucił mandat i powiedział, żebym jechał dalej :034:
A ja się go pytam: "którędy do Polski?" :P On mi wskazuje jakiś trakt leśny i tłumaczy zagmatwane prawo/lewo itp. :) po tym się obudziłem...

Nie ma to jak sen - mam już poprawiony humor na cały dzień :P
Max trip: 153 km
Max speed: 74 km/h
Mój bike

Rowery

• admin

#2 Fistach

Stały bywalec

• Elita
  • Reputacja: 1
  • 760 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 08:12

Hehehe lol :P

ja kiedys spie i sni mi sie ze mam uszkodzone siodelko. Obudzilem sie (okolo 2:30 w nocy) i biegne do garazu - zapalam swiatlo: jest OK ufff. Wracam do lozka i sie klade i w tymmomencie uswiadomilem sobie ze to sen rotfl ale sie strachu najadlem:D
Relacja z wycieczki Maków Podhalański -> Kraków - relacja tutaj!
Mój Blog rowerowy:)

v-max: 79 km/h
max dist. :
90 km
max height:
1045 m n. p. m. - Mosorny Groń

Pozdrawiam

Fistach

#3 Bizon

Emeryt

• Elita
  • Reputacja: 3
  • 7498 postów
Garaż Rower

Napisano 28 kwiecień 2006 - 08:16

Coś jest w tych Niemczech.Kumpeli też się śniło jakiś tydzień temu że jechałem ze mna do GUNESTAD i ogólnie jechaliśmy do Niemiec .Był duże górki :P Po prostu zakręcona wycieczka

#4 lukekot

Amator

• Zasłużony user
  • 85 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 09:25

hehe! dobre
Też ostatnio miałem sen "rowerowy" i również związany z policjantami - jechałem z kumplem, już prawie ciemno a tu nagle dwóch niebieskich nas zatrzymuje, my przestraszeni a oni mówią, że trzeba rowery sprawdzić (oświetlenie, kaski, dzwonki itp.) bo to początek sezonu i takie tam; pokazują na radiowóz (stał jakoś daleko od nas) - mówią że "zapraszamy" .... wszystko byłoby niby normalne tylko, że w tym momencie policjanty wyciągają zza drzewa 2 wypasione Gianty i mówią ... "a teraz! kto pierwszy przy radiowozie..." :034: :P :eek: i wtedy sie obudziłem z przerażeniem w oczach :lol:

Pozdrowienia

#5 Twiggy

Maniak

• Użytkownik
  • 254 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 28 kwiecień 2006 - 10:37

Ostatnio kiedy śnił mi się rower to jechałem na jakimś maratonie i zająłem 12 miejsce, a w następnym śnie 3 :036:
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#6 majstermod

Maniak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 299 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 13:03

Mi przedwczoraj śniło się, że jeździłem rowerem po domu.
Co dziwne nie był to mój rower, a kolegi.
Kołowałem po kuchni i przedpokoju, a w tych pomieszczeniach rower nawet nie zmieściłby się wpoprzek.
Nie ma czegoś w sklepie?
Zmajstruj to sam!

#7 neo6

Maniak

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 13:05

mi sie sniło, ze mi sie rambo wbił na chate i rower zabrał na misje, dla dobra ojczyzny i uciekl

#8 Spider

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 9
  • 1640 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 13:17

haha :D ludzie z zewnątrz czytając takie tematy myślą pewnie ,ze jesteśmy jakąś sektą albo że na forum roweroholików trafili :lol: ,ja miałem ostatnio sen że bajka mi z pod sklepu zwinęli :confused: ...na szczęcie to tylko sen.

#9 Gromosmok

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 25
  • 1095 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 13:29

Pare razy coś mi się śniło ale dokładnie niepamiętam.

#10 magnus

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 414 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 13:37

a mi kiedyś jak się uczyłem manuala - wkurzalem sie bo z poczatku w ogóle mi nie wychodziło, to śniło mi się że napieram kilometrowe manuale:D (pare dni poznie zaczał mi wychodzić:D) po calym miescie i wszedzie, a tak to czesto mi sie snia jakies hopki itp itd :confused: Pozdrawiam
Mess with the BEST, DIE like the REST!

#11 ralf

Master

• Użytkownik
  • 2741 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 28 kwiecień 2006 - 17:08

ja mam co chwile sny ze sie gdzies na rowerze zabijam i wogole 90% moich snów kończy sie tragicznie ;)

Max. dystans dzienny: 301.1 km | Max. prędkość: 75.7km/h

Dołączona grafika

#12 MateuszA

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • 3341 postów
  • Imię:PawełA

Napisano 28 kwiecień 2006 - 17:22

U mnie 91%... Zryta psychika i tyle...

Mojemu kumplowi śniło się że bardzo długo jechał rowerem, a później miał wypadek jakąś beemką...

najlepsze jest to że jak się obudził strasznie bolały go mięśnie nóg, kark(od roweru) i głowa od "walnięcia" w kierownicę BMW !!!
Tak go bolały nogi że ledwo doczołgał się rano na pociąg do szkoły!!!
Użytkownik usunięty.

#13 Marker

Maniak

• Użytkownik
  • 444 postów
  • Imię:Michał

Napisano 28 kwiecień 2006 - 18:07

Ja pamiętam do dziś jeden...
już dokładnie nie pamietam co i jak... ale wiem że zostawiłem rower przed domem bo chciałem coś zabrać z mieszkania. Roweru pilnował mój brat. No i jak wychodziłem z klatki to właśnie jakiś dresiarz wsiadał na mojego Evo. Biegłem za nim ale był szybszy.
Później mój brat zadeklarował sie że odnajdzie mi rower... No i odnalazł ale nie mój :036: Był to też Evo tylko czarny... w momencie na niego wsiadłem obudziłem się :)
ale okropne to było... patrzysz że ci rower kradną i nic nie możesz zrobić... ehhh
na szczęście to tylko sen...

#14 Kaska

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 202 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 18:23

Widac, ze cykloza postepuje! :036: Ja tez czasami miewam sny iscie rowerowe. Ostatnio snilo mi sie, ze dosc masywna kolezanka ukradla mi moj kochany rowerek. Szukalam ja po calym miescie, a kiedy juz ja znalazlam okazalo sie, ze polowa czesci byla rozwalona. Bylam tak wsciekla, ze ja pobilam. Przyjechala policja, zostalam aresztowana i na szczescie obudzilam sie... :)

"Bicycle! Bicycle! Bicycle! I want to ride my bicycle! I want to ride my bike!" :-)

ó+o

#15 majster

Master

• Użytkownik
  • 1589 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 19:56

Wyświetl postUżytkownik Kaska dnia 28.04.2006, 19:23 napisał

Widac, ze cykloza postepuje! :D Ja tez czasami miewam sny iscie rowerowe. Ostatnio snilo mi sie, ze dosc masywna kolezanka ukradla mi moj kochany rowerek. Szukalam ja po calym miescie, a kiedy juz ja znalazlam okazalo sie, ze polowa czesci byla rozwalona. Bylam tak wsciekla, ze ja pobilam. Przyjechala policja, zostalam aresztowana i na szczescie obudzilam sie... :)
nieźle :D tez mam 'masywną' koleżanke, ale ona nawet nie wdrapałaby się na siodełko mojego roweru - jest tak wysoko, że ja czasem mam problem ze wsiadaniem :D B) :P

mało pamiętam moich snów rowerowych, ale na pewno kilka ich było. i prawie za każdym razem w jakiś sposób spadam z roweru :lol: . jakoś nie mogę utrzymać równowagi we śnie :D :D
"A Policja to w ogóle zna dwa prawa tylko - jedno niepisane i drugie nieczytane. "

#16 cookiesrulez

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 1372 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 20:07

Mi się śniło że jakieś dresy ukradły mi rowerek. :angry: Siedzieli w jakiejś kawiarni w przejściu podziemnym pod rondem, rower stoi obok nich, no to ja do nich biegnę, zabieram rower i jadę, jeden mnie złapał to go walnąłem... potem jakiś pościg był chyba, nigdy nie pamiętam dokładnie swoich snów. :D

Albo śni mi się że jadę po jakimś North Shorze, i że zaraz mam zlecieć na bok, to tak gwałtownie "kontruję" że raz się obudziłem. :D

A raz złapał mnie skurcz na podjeździe - też się obudziłem, tyle że skurcz był prawdziwy, a mózg jakoś sobie wymyślił że akurat podjeżdżałem. :D
Pesymista na cmentarzu widzi same krzyże. Optymista - same plusy. :)

#17 Gregor

Maniak

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 20:12

Mnie sie dzisiaj snilo ze lece z 20 m (!!!!) dropa! Obudzilem sie jak kola dotknely ziemi, ale nie poczulem gleby...... Rowera nie kojarze ale to na pewno nie byl moj...

#18 thrackan

Pro

• Nowy użytkownik
  • 181 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 20:27

Heh... gdy leżąc na łóżku już zaczynam zaspiać napada mnie często krótka wizja szybkiej jazdy i nagle pojawiającej się przeszkody. Wtedy z całych sił zaciskam palce na klamkach... i budzę się ze zmiętą poduszką w dłoniach :D Jak tak dalej pójdzie, to dostanę nerwicy :D

#19 MarcinN

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 1371 postów

Napisano 28 kwiecień 2006 - 20:28

Wyświetl postUżytkownik Marker dnia 28.04.2006, 19:07 napisał

Ja pamiętam do dziś jeden...
już dokładnie nie pamietam co i jak...

Wiem o co Ci chodziło, ale zabawnie brzmi :D

Mi się raczej nic nie śni, ale przed snem często po obejżeniu the collective czy jakiejś polskiej produkcji, że takie super triki mógłbym nasuwać i wszystko wydaje się takie super banalne, whipy, 20m dropy, potrójne barspiny, a potem jak jadę poćwiczyć to mnie rzeczywistość przygniata :angry: .
Pozdrawiam i miłych snów :D
Ostre koło * Szosa SS * XC * Dirt/Street SS

#20 kordzio

Stały bywalec

• Nowy użytkownik
  • 863 postów
  • Imię:Błażej

Napisano 28 kwiecień 2006 - 20:47

Cytat

a mózg jakoś sobie wymyślił że akurat podjeżdżałem

Też pare razy tak miałem, a nigdy w filmach nie przekonywało mnie to, że koleś śni, rzuca się do wody (na jawie) i nagle się budzie ochlapany wodą (przez kogoś w realu).

Sam miałem pare razy przykład z wodą, telefonem, a kiedyś to tak nadzwyczajny, że spadałem z łóżka w realu a we śnie z przepaści, ale jak jebn*** to mi się skoków odechciało. (łóżko mam 1m nad ziemią- we wnęce)

Ostatnio mi się śniło, że smigałem z kumplem rowerami w realiach GTA San Andreas i była jakaś mafia w pewnej dzielnicy. Same drechy. Zaczęliśmy uciekać alo ich było coraz więcej i wszędzie. Kumpla złapali ja uciekłem stylem rambo, jakimś dropem itp. Potem mnie też złapali. Taki wpływ na mnie miał chyba temat o samobronie na rowerku i złodziejstwie... :033:
"Can't stop addicted to the shin dig
Cop top he says I'm gonna win big
Choose not a life of imitation
Distant cousin to the reservation
Defunkt the pistol that you pay for..."

Dołączona grafika