Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja na Walentynki kupiłem 12 opasek na obręcz i podje8ałem od zimówki tylną przerzutkę Sram 7.0 i 2 alu śrubki do korb dla mojego Cube'a. Obsługując przez 15 minut nowy klucz point zdążyłem dosłownie w minutę rozwalić gwint w jednej alu śrubie :D Dobrze że się trzyma przy korbie :P A tak w ogóle to porównałem przerzutkę 5.0 {model chyba z 2005 roku} z przerzutą 7.0 {chyba 2003 albo 2004 - ta z allegro [manetki 3.0 + 7.0 tył 70zł]} I Powiem że 7.0 mimo ceny i rocznika to lepsza jest. Dziwnie są skonstruowane kółeczka Srama w tych przerzutkach ale chodzą dobrze. Rower schudł o 30g {na umowne "oko"} Kumpel mi zabrał moje zimowe kólka od zimówki - łeeee :) Ale za to będą za tydzień nowe :P

Rudd- efekt fajny i kolor może być, szczególnie ładnie zacisk sztycy wyszedł.

Napisano

Dzisiaj trening na wałach i kawałek miasta, trochę kręcenia jedną nogą, standard (jedynie temperatura wyjątkowo zimowa :))

30,16km ze średnią 17,36km/h i średnim pulsem 139.

Napisano

Dzis zrobilem sobie lightowe 14km , strasznie zimno i do tego okrutnie wieje...

Po powrocie do domu ujrzałem coś takiego ;);)

obraz001vg5.th.jpg

Napisano

dscf6142em4.th.jpg

Zmieniłem zdanie, cube bez kół i z siodłem z kross-a (selle italia flite clasic - niestetety pękło po środku)

Napisano

Dzisiaj 28 km, pod koniec myslalem ze zamarzne, tak zimno to w tym roku mi nie bylo w dodatku wmordewind ;/

P.S KuLa widze ze masz niezly power w nogach ze w korbie zeby wyrywasz :) a tak na powaznie to pewnie kamien przywalil, kumpel mial podobnie tylko mu urwalo polowe.

Napisano

jak sie troche postarasz to zlozysz naprawde piekny rower, juz teraz fajnie sie zapowiada, koniecznie kup niebieskiego slr-a xp ;]

a ja dzisiaj wypralem swoje ciuszki rowerowe :P mama mi oznajmila ze nie wlozy tego do pralki i mam zasuwac recznie :) mialem myc rower, ale chyba juz sie nie oplaca bo jutro znowu bedzie brudy :)

Napisano

@Snuff fajny rowerek... i to zestawienie kolorów: miodzio... jak by jeszcze piasty lub nyple były niebieskie... :)

a przy okazji: ile wytrzymuje taka taśma izolacyjna przy owijkach?? nie odleci po pierwszym deszczu??

A wracając do tematu: popatrzyłem na rower, wskoczyłem w SPDbuty i już miałem porowerować a tu nagle okazało się że sypie śnieg no i nie udało się... może wyskoczę w nocy -mniejszy ruch, spokojniej i przyjemniej:>

• Mod Team
Napisano

Byłem w miejscowym rowerowym z zamiarem zakupu dętek do 100g na sztukę. :P

Były tylko Panaracery za bagatela 70 zł. :)

A Maxxisy Flyweight można kupić za ~25zł.

A obie te dętki mają zbliżone wagi.

Muszę podjechać do mojego serwisu. :)

Napisano

Rowerowe:

- odebrałem Avidy SD 7 :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

- naprawiłem klucz-scyzoryk (trzeba było dokręcić śruby mocujące wszystko)

- popatrzyłem/dotykałem rower zastępczy, od niedzieli Maxim :banana: :banana: :banana:

Nie Rowerowe:

- uczyłem się do egzaminu z Matematyki w niedziele (2 podejście) :)

P.S. sprzedać klocki z SD7 i zostać przy Authorach, czy nie? :)

Napisano

Wyczyściłem troche rower z błota, w tym troche napędu ale więcej mi się nie chciało i zresztą nie mam FL'a już :) Napadał cholerny śnieg i gwiździ okrutnie że aż nie chce mi się z domu wychodzić :/ Zorientowałem się że stare klocki miały w sobie opiłki metali i porysowały mi trochę obręcz, chyba czas kupić coś konkretnego chociaż jedną parę. I zauważyłem że piasta tylna Deore 510 z przebiegiem 150 km jakoś nie równomiernie tyka na jałowym biegu, mam już zacząć się przejmować? ;o

Napisano

SLR będzie biało niebieski, nyple są niebieskie, piasty miały być dt hugi niebieskie ale niestety nie starczyło kasy i będą czarne novateci

Dziękuje za pochlebne opinie :)

Napisano
Zaraz zgram zdjecie naszego mistrza okregu :P

Jest i on ! :) Od dzis to nas Mistrzu i wierny kombatant ! Patron Szczecińskiego Bractwa Rowerowego :)

mistrzokregucv7.th.jpg

Napisano

Ostatnio dużo osób na forum chorowało i teraz mnie dopadło ;/ W poniedziałek troche przemarzłem, łyk zimnego picia z bidonu i zapalenie gardła, jeszcze kilka dni siedzenia w domu :(

Ale za to mam czas na inne również przyjemne rzeczy :) Dzisiaj dostałem siodło velo carbon (decathlon), jeszcze tylko koła i pare drobiazgów.

work2.jpg

Napisano

Snuffi wrzuć fotki do tematu o Cube'ach i tam przeprowadzimy dalszą dyskusję na temat tego niebieskiego Cu[d]*a

* =

Napisano

Aaa byłem w sklepie rowerowym, zobaczyć jaki mają asortyment jeśli chodzi o części napędu, bo czas wypłacać $ z konta i iść na zakupy, duuuże zakupy :) I okazało się, że wszystko czego potrzebuję znajdę właśnie tam :( Gitara :D Zadowolniony jestem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...